Så rene og skære

Her i juletiden holder jeg også rigtig meget at hvide blomster, og jeg kan især godt lide den hvide julestjerne, der er ret ny på markedet.

 

Hvide azaleaer er også en del af min julepyntning i år.

 

claus20131206_164132

 

claus20131206_164250

 

Det har tidligere været svært for avlerne af julestjerner af frembringe en helt hvid sort. Men det er altså lykkedes nu.

 

claus20131206_163920 claus20131206_164037

 

Mange sværger stadig til den røde julestjerne, men den har aldrig været på mit repertoire.

 

claus20131206_163835

32 kommentarer:

 1. Julestjerner er flotte - men det ærgerlige er at de har svært ved at holde på bladene. Har nogen her på bloggen gode fif? - Er der mon forskel på det afhængig af farven?

  Bedste hilsner
  Lisbeth K

  SvarSlet
 2. De er ret sarte og kan ikke lide kulde, så pas på når de bliver fragtet fra butikken og hjem. Få gerne et stykke silkepapir omkring og så ind på bagsædet.

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Skøn opstilling med dine hvide blomster.

  Azaleaer er rigtig skønne.
  Julestjerner bliver nok aldrig min favorit blomst. Jeg har det lidt sådan med dem at enten dør de inden jul eller kan de ikke slås ihjel selvom man holder op med at vande dem efter jul og så er de møjbesværlige og tåler ikke kulde og træk uden de smider bladene.

  Men jeg er til de røde blomster i vinduerne, så jeg tyder til de mørke brændende kærlighed og grønne planter med kugler og bånd i min stue og i spisestuen er det den lilla gren som er gennemgående.

  Er nok frygtelig gammeldags, men det er der ikke noget at gøre ved. :):)

  Rigtig flot reportage du har lavet om Iben. Jeg havde den store glæde at møde hende oppe ved Tante Grøn i August måneden og var fuld betaget af alle hendes skønne kreationer. Må se at få aflagt hende et besøg i den nærmeste fremtid.

  Rigtig god dag til Iben, Mors, Ringkøbing, Odense og selvfølgelig Til Risskov og Dig Claus.

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 4. Ja Claus, du forstår da at lave nogle fantastiske opstillinger, kunne vældig godt tænke mig at vide hvor de skønne skønne stjerne lysestager kan købes :) :)
  Hilsen Ghita

  SvarSlet
 5. Tror da jeg skal have julestjerner i år - er heller ikke så vild med de røde, men dem her er virkelig fine!
  Hilsen Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
 6. Julestjerner er ikke spor vanskeligere end andre Blomster/Planter.Det gælder for julestjerner som
  alle andre vækster at man kender til planten.Derudover skal man også være kritisk ved køb af planter og ikke købe dem som har stået koldt ,for varmt,for tørt eller er blevet for gamle ect.ect.
  Det vist bare det der gælder generelt ved køb af planter.Venligst Birgit Nouri.

  SvarSlet
 7. Hvor er den hvide julesjerne smuk! Jeg får helt lyst til at købe en julestjerne, men jeg ved at jeg ikke kan holde liv i den. Måske det også kan gøre lige meget, man kan vel se den lidt som en buket.

  SvarSlet
 8. Så nydelig den hvite stjerna er, har ikke sett den i butikkene her ennå!

  SvarSlet
 9. Åh ja. Hvidt og grønt er smukt. Altid. Dine billeder viser med al tydelighed, hvor smukt det er.
  Jeg er selv småpjattet med en combo af helleborus Niger og hvide hyacinter, for hyacinterne har et grøntligt skær lige inden de springer ud, som er så smukt til den hvide helleborus, som også har det samme grønlige skær, når den er ved at afblomstre. Jeg bruger selv udelukkende hvide stearinlys, men må indrømme at de fine lysegrønne du har gang i her også drager mig ;-)

  SvarSlet
 10. Så forstår jeg bedre jeg ikke har set den helt hvide julestjerne før når den er så ny hvor er den så smuk , hele angemanget er smukt :)

  SvarSlet
 11. Hvide blomster er altid smukke. Jeg har ikke set denne dejligt klare hvide julestjerne før. Den må jeg holde øje med i butikkerne. Jeg må tilstå, at jeg "bruger" de postkasserøde. De lyserøde, jeg har set kan jeg ikke rigtig vænne mig til. Hvidt, nisserød og grønt hører julen til hos os.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 12. Julestjerner må hverken få for lidt vand eller for meget plejer at sige let fugtig, mine står tit til langt ind i det nye år og det kan man godt holde ud at se på når de er hvide.
  Hilsen Gitte

  SvarSlet
 13. Kære Claus.

  Jeg er benovet og begejstret! Hidtil har "hvide" julestjerner ikke sagt mig noget, da de enten så gullige eller lyserøde ud. Men den nye der. Den er godt nok smuk! Det er første gang, jeg ser den.

  SvarSlet
 14. Smukt ser det ud, og ja den nye hvide julestjerne bliver helt klart en favorit herhjemme
  Mvh Jesper S

  SvarSlet
 15. Än en gång har du lyckats med konsten att vara en "first-mover" i mina ögon, Claus! :-) Supersnyggt med denna rena vita julstjärna, hoppas att jag kan hitta den i Malmö!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 16. jeg er heller ikke vild med den traditionelle julestjerne i rød, kan lide de sart rosa / pink, meeeen den hvide du viser er rigtig smuk... mvh Majbritt D.

  SvarSlet
 17. Den er meget fin den hvide julestjerne - hvor har du fundet den ?

  Hilsen Lene Nyk. F

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lene - den har jeg fået direkte fra gartneren.

   Slet
 18. Ett riktigt vackert och elegant arrangemang, precis i min smak.
  Hilsen Agnethe

  SvarSlet
 19. En mycket vacker samling av blommor och ljus.
  Jag tycker mycket om dessa mjuka fina färger tillsammans.
  Helt i min smak och skulle vilja ha det själv, men, har man en katt så är det inte lyckat varken med julstjärnor eller öppna ljus.
  Jag njuter istället av dina vackra bilder.

  Hälsningar
  Britt

  SvarSlet
 20. Åh ja, den helt hvide julestjerne er superflot. Jeg kan også vældig godt lide den pinke, dog mest den lyse af dem. Jeg købte tidligt - engang i starten af november to helt hvide julestjerne - det har stået rigtig godt, men har nu måtte lade livet - det sjove er dog, at efterhånden forsvandt den helt hvide farve og de blev til den almindelige lidt gullige - lidt ærgerligt. Nu har jeg så været på jagt efter nogle nye, men kan ikke opdrive dem - nu hvor julen er nær, kan man tilsyneladende kun få de røde (som jeg ikke er så begejstret for, de grønne blade falder alt for hurtigt af, så kun blomsten står tilbage) og så de gullige (almindelige), så jeg håber da, at de helt hvide er blevet så populære i år, at de bliver lettere at finde næste år.
  Anita

  SvarSlet
 21. Dine julestjerner er fantastisk flotte hvide i farven.

  SvarSlet
 22. Kære Claus. Den hvide julestjerne er helt fantastisk. Den vil pynte i min stue. Jeg kan nu også godt lide den røde, men bestemt ikke den lyserøde. Det lille søde grantræ i baggrunden er det købt færdigt, eller lavet af dig selv? Hvis du har lavet det selv, hvor gør du? Kh Heidi Thye

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tror sørme det lille træ er fra Bilka. Hvis ikke har de nogle der ligner til forveksling.

   Slet
  2. Kære Heidi og Nette - ja, de små træer bliver solgt i mit navn i Bilka. Ved ikke, om de er udsolgt. Kh Claus

   Slet
 23. Den hvide julestjerne er så smuk :-)

  SvarSlet
 24. Smukt - rigtig smukt med de hvide blomster - elsker også de hvide azaleaer - de hvide julesjerner er ikke kommet til Nordjylland.
  .

  SvarSlet
 25. Hej Claus. Den er godt nok flot den hvide julestjerne. Det var godt at vide, at man kan få dem nu i hvidt, den er helt anderledes end den røde. Jeg kan rigtig godt lide din opstilling på billederne, det ser rigtig Disney-juleagtigt ud! Tusind tak for inspirationen.

  SvarSlet
 26. Kære alle - tak for fine kommentarer. Jeg mener ikke, at julestjerner er svære; tvært imod. Men de kan som nævnt ikke lide kulde og heller ikke at tørre ud. Kh Claus

  SvarSlet
 27. Okay NU vil jeg gerne købe en Julstjerne, den er yndig klædt i hvidt!
  K.Gro

  SvarSlet