Sendt i byen

Da Tante Grøn hørte om mit projekt med at rejse rundt i landet og besøge folk, der på en eller anden måde, pynter med blomster og naturmaterialer til jul, fik jeg en venlig instruks om at besøge Frk. Iberis i Middelfart.

 

20131209_161402

 

Sådan en henstilling kan man ikke sidde overhørig, og derfor var jeg for et par dage siden på Fyn for at besøge Iben, som ’frøkenen’ hedder.

 

20131209_162556 20131209_162827
20131209_162740 20131209_162412

 

Det var en rigtig dejlig oplevelse og spændende at se, hvordan Iben har indrettet sin butik i en gammel stald.

 

20131209_160120

 

20131209_160105

 

Er man en romantisk sjæl, føler min sig helt sikkert hjemme i Ibens butik, og der er rigtigt meget at se på.

 

20131209_155617 20131209_154254
20131209_154057 20131209_154412

 

Det er tydeligt, at Iben er stor ynder af naturlige materialer, og det kan jeg kun bifalde.

 

20131209_155718

 

20131209_155533

 

Frk. Iberis ligger kun et par minutters kørsel fra motorvejen. Så glem ikke at besøge hende på vej til eller hjem fra Jylland/Sjælland.

 

20131209_161252 20131209_160341
20131209_161724 20131209_161842

 

Besøg Frk. Iberis’ hyggelige blog.

 

20131209_155734

19 kommentarer:

 1. å så flott butikk! Der skulle jeg gjerne ha vært! Gledelig jul! Nina

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  Frk. Iberis har også en stor stjerne hos min mere blide, romantiske og feagtige side. Tak for de smukke kig!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 3. Tanten er en meget klog havequinde og Frøken Iben og hendes skønne butik fortjener den fine omtale. :)

  SvarSlet
 4. Orv hvor fint. Jeg vil afgjort føle mig godt hjemme i den butik - og dejlig blog med meget poetiske billeder. Dejligt at tante har gjort dig/os opmærksomme på frk. Iberis.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Det var vel nok godt du kom der forbi. Jeg er en stor Iben fan :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Selvfølgelig skulle du omkring Ibens dejlige univers - hvor dejligt:o) Jeg er kæmpe Iberis-fan og nyder dine billeder:o)

  SvarSlet
 7. Hej Claus , Skønne billeder fra Ibens butik , du har ganske ret hun har en rigtig fin butik og laver det dejligste binderi med masser af natur materialer. Elsker at følge hendes blog
  Diana.

  SvarSlet
 8. For en flott butikk og hvilken utrolig fin lokale den hadde!

  SvarSlet
 9. Rigtig skøn butik, flot indretning!

  SvarSlet
 10. Iben er meget dygtig og har en skøn butik..:-)
  Dejligt med en romantisk stemning..:-)
  Flotte billeder som altid.

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 11. God ide hende Tanten fik dér...... Skønt at kigge med i Ibens butik. Jeg har endnu ikke selv oplevet butikken... men jeg nyder hendes fine og smukke blog i stor stil.
  Mange julehilsner fra Susan

  SvarSlet
 12. Kære Claus.

  Hvor er jeg glad for, at du fulgte min tantelige henstilling om, at aflægge Frk Iberis et lille julevisit. Jeg synes nemlig, at alle fortjener, at få et glimt af Ibens eventyrlige, poetiske, feminine og finurlige kreationer. Frk Iberis er en gudinde. Intet mindre:o) Jeg elsker hendes løse, lette og transparente binderi, som har naturen som det helt centrale omdrejningspunkt. Iben er ofte meget utraditionel og nytænkende i sit materialevalg og det er fantastisk at se hende kombinere f.eks lækre feminine tekstiler og romantiske cottage-blomster, med rå rustikke maskuline materialer som f.eks grove grene. Ibens skabertrang er stor, og der bliver kælet for hver en detalje. Jeg elsker detaljer, så det er også et ekstra plus i min optik.

  Ibens kreative staldværksted er for mig et rent slaraffenland, hvor stemninger, sjæl, blidhed, nænsomhed, romantik, kvindelighed, kreativitet og poesi udgør et fuldkomment eventyrligt univers, som jeg finder uimodståeligt og helt unikt. Hendes buketter er som små cottagehaver i vaser og man ser og mærker, hvor meget kærlighed og sjæl, der er lagt i hver eneste buket. Hun har da også fortalt mig, at hver gang hun binder en buket, forestiller hun sig, at den er til hendes elskede afdøde mor. Det fortæller meget om Ibens kompromisløshed m.h.t kvalitet og kunstnerisk udførelse.


  Når vi skal til/over Fyn er der altid pit-stop i Middelfart. Pegøjen nægter simpelthen at fortsætte ud af motorvejen før den kommer forbi Frk Iberis. Jeg kan varmt anbefale alle med hang til det romantiske, feminine, blide og nyskabende udtryk, at gjøre visitas hos Frk Iberis. Hun er et beskedent væsen, så hun praler heller ikke med at have været kongelig hofleverandør.

  Tak for de dejlige billeder, Claus. Tanten er yderst tilfreds med dig, og du får et helt særligt afsnit i min aftenbøn iaften.

  Trætte knus fra een, der snart skal til Slumpstrup og høre Pastor Snorks natprædiken

  SvarSlet
 13. PS: At fatte mig i korthed er jo desværre ikke en af mine spidskompetancer, så jeg fik blot lige lyst til at tilføje: Tænk, hvis H.C Andersen kunne have mødt Frk Iberis og Jette Frolich <3 <3 <3 <3 <3

  Godnunatogsovnurigtiggodtderudeidecembernatten....zzzzzz

  SvarSlet
 14. En helt vidunderlig butik. Vi bruger desværre ikke længere ret meget stearinlys hjemme hos os - de er afskaffet i forbindelse med indførelse af "røgfri zone". Kun på juletræet er der dog stearinlys. Så alle de smukke dekorationer med stearinlys må jeg "nyde" på anden vis - som oftest her på bloggen. Jeg er meget begejstret for de dekorationer med hvide Niger juleroser - det vil jeg prøve at gøre lidt mere i.

  Et fint tip fra tanten. Dejligt at blive gjort opmærksom på alle disse dejlige steder.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Jeg stemmer i med Tante Grøn, Iben er en gudinde. Det er så smukt, alt hvad hun skaber - og ovenikøbet er hun sød og enormt hjælpsom. Jeg når desværre ikke forbi Frk. Iberis i denne jul, men det kan ikke forhindre mig at flyve til Middelfart i drømmene. Jeg ville lægge mig i det lyserøde hjørne og bare nyde...

  Skønne billeder Claus - kh Anne Mette

  SvarSlet
 16. Jeg kom lige til at tænke på, om du nogensinde har besøgt Butik Havely, som nærmest kun ligger et stenkast fra, hvor du bor. En meget lille butik, hvor der trods størrelsen findes så mange fine ting:-) http://havelykreationer.blogspot.dk/

  SvarSlet
 17. Det var godt du hørte efter Tante Grøn og besøgte frk. Iberis.. Tak for de skønne billeder, og så ligger hun ligger lige om hjørnet, så der skal jeg snart ind forbi...

  Mvh Maibritt

  SvarSlet
 18. Som skrevet til Iben sidste år, så er jeg så glad for at jeg ikke bor på Fyn. Jeg ville ruinere mig selv!

  SvarSlet
 19. Hvor sjovt, vi havde lige planlagt en tur til Middelfart med lange traveture og madkurv i går, så billederne fra frk. Iberis kom på det helt rette tidspunkt, Det måtte jeg da se, og hvilket dejligt sted, så smukt og så varm og fin betjening. Er ofte kørt forbi stedet uden at ane, hvad der gemmer sig bag indgangen. Kører ALDRIG forbi igen, uden at kigge ind. Mange julehilsner fra det sønderjy
  ske, Anna

  SvarSlet