Stillebener …

Så længe jeg kan huske – ja siden, jeg var barn – har jeg holdt af at lave opstillinger; stillebener.

 

claus20131222_155135 claus20131222_155208

 

På nettet har jeg ’sakset’ denne beskrivelse:

 

Stilleben (via tysk: Still-leben, "stille liv") fra nederlandsk: stilleven. På fransk nature morte, "død natur") er en foto- og malerteknisk stilart, der viser opsætninger af livløse genstande – oftest smukt dækkede borde eller blomster.

 

claus20131222_155320 claus20131222_155325

 

Mine julebog vil komme til at indeholde mange stillebener, for jeg nyder i den grad at sammensætte og –stille former og farver rent kompositorisk.

 

claus20131222_145944 claus20131222_150102

 

Desværre kan jeg ikke male, så jeg må nøjes med at fotografere. Det nyder jeg også.

 

claus20131222_150108

 

Og jeg nyder tillige at dele mine motiver med jer her på bloggen og i mine bøger.

 

Fortsat rigtig glædelig jul.

16 kommentarer:

 1. Vi er mange der siger TUSIND TAK for dine stilleben. Glædelig jul til alle.å

  SvarSlet
 2. For den del år siden, da jeg første gang stiftede bekendskab med ordet. Troede jeg det hed stille ben hø hø hø.. I dag griner vi stadig i familien over mit lille kiks ;) Det er dog også først senere endnu at jeg fandt ud af hvad stilleben betød. - Jeg er lykkelig for at du vil berige os med dine stilleben :-)
  K.Gro

  SvarSlet
 3. De er så flotte - alle stilebenene - så for alle forskellige de er. Jeg nyder alle de flotte billeder. Rigtig glædelig Jul herfra

  Bente

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Du laver de smukkeste stilleben´er og har i den grad inspireret mig med dit juleri her på bloggen både hvad angår farveholdninger og sammensætninger - jeg er meget tilfreds med juleudsmykningen i eget hus i år :-)
  Var så heldig at få Den hvide have i julegave, så nu er der dømt havedrømme i den ledige tid i de kommende dage. Har smugkigget, og hvor er den bog da bare appetitvækkende - skønne, skønne billeder, der gør mig så let i sindet!
  Fortsat rigtig god jul til dig, kære Claus - kh Celsiana

  SvarSlet
 5. Glædelig Jul til (Santa) Claus og alle de dejlige Dalbyske havetosser :-) Håber i har haft en skøn aften igår og får nogle fantastiske dage.
  Det er de mest utrolige billeder du har lagt op her i Julen, søde Claus. De rammer fuldstændig min smag og OG inspirerer så det klør i fingerne. Har troligt vist min mor billeder og da hun hørte om Julebogen var der ingen tvivl om at den sku hun ha! Du kan tro din hilsen i min søsters bog tog kegler :-) Det er skønt endelig at kunne dele haveglæden med hende. Der falder ofte kommentarer som ender eller starter med "Claus siger.."
  Du har en helt særlig evne til at skabe - du gør alting smukkere og det er vi mange der takker guderne for.
  Rigtig Glædelig Jul

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Glædelig Jul.
  Nuvel, måske du ikke kan male med olier og pensler, men du kan på smukkeste og skønneste vis 'male' med blomster og farver, hvor du på den mest fantastiske og mest kreative måde behersker hele farvepaletten. Og her i et fremragendestilleben. Jeg vil se frem til udgivelsen af din julebog, og glæde mig over måden hvorpå du på yndigste vis fletter blomster og frugt ind i dine kreationer. Genialt.
  Mange beundrende og kærlige hilsner. Iris.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Det er rigtig smukke julebilleder du her viser os. Tak for det.
  Især synes jeg om de røde tulipaner med skimmia og hyben. De røde pinde, er det de bambuspinde du fik på P4 Østjylland forleden dag??? I øvrigt en hyggelig udsendelse, som det lykkedes mig at høre, takket være Lisbeths link. Tak, Lisbeth.
  Ønsker alle blog-mennesker nogle hyggelige juledage.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 8. Hvor ser det bare smukt ud! Jeg elsker også at lave stillebener - så meget at min mand ind imellem synes det bliver lidt for meget når det både er i stuen, i køkkenet - ja selv på badeværelset :-)

  SvarSlet
 9. Kjære Claus. dine stilleben er noe av det vakreste❤️ Du er virkelig talentfull! En mester av de sjeldne;) klem fra Ellen

  SvarSlet
 10. Kære Claus.

  Smukt som altid. Jeg synes faktisk godt, man kan sige, at du maler. Du gør det blot med kamera istedet for pensel. Dine billeder er fulde af sjæl. De har et meget personligt udtryk og kan genkendes blandt tusind andre. Du fanger blomsternes sjæl, poesi, og sarte, forgængelige udtryk med en kæmpe intensitet, som virker stærk på beskueren.
  ......Og så undgår du tilligemed, at få maler-pletter på tøjet:o)

  Fortsat rigtig glædelig jul til jer alle.

  De kærligste hilsner og tanker

  SvarSlet
 11. Ingen tvivl om at du er mester udi sammensætninger, så en julebog fra din hånd vil da helt sikkert blive god læsning og inspiration. Julehilsener herfra

  SvarSlet
 12. Du är en Mästare på färgkombinationer!
  God fortsättning
  Mariana

  SvarSlet
 13. Hej claus. Flotte, flotte billeder. Kh Lise

  SvarSlet
 14. Flotte stilleben, du maler med dit kamera

  Vh Maibritt

  SvarSlet
 15. Dejligt stemningsfyldte billeder. Håber du råhygger
  knus herfra

  SvarSlet
 16. Tak fordi du deler ud Claus :-)
  Dine fotografier er helt fantastiske og kan fuldt ud leve op til magien i smukke malerier. Bliv endelig ved.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet