Danish made, UK inspired

Da jeg for små tyve år siden sammen med Anne Just tog til England, blev jeg totalt bjergtaget over havekulturen derovre.

  claus20140110_160819_2

So ein Ding muss ich auch haben, tænkte jeg straks uden at vide, at det er en havestil, som ikke sådan lige lader sig praktisere uden for England.

  claus20140110_160937

Men som humlebien, der ikke vidste, at den ikke kunne flyve, gik jeg glad og fro i gang. Og år efter år tog haven form, og hen ad vejen mærkede jeg også bevågenhed fra udlandet.

  claus20140110_161052

Af og til får jeg forespørgsler fra udenlandske grupper, der ønsker at komme hertil, men det må jeg desværre afslå.

  claus20140110_161221

’Ja’ sagde jeg imidlertid, da det engelske haveselskab, The Royal Horticultural Societys, medlemsblad ’The Garden’ ønskede at lave en artikel herfra. Over tre hundrede tusind havefolk over hele verden læser det magasin.   Artiklen blev bragt i december under overskriften: Danish made, UK inspired. Stolt var – og er – jeg!

Den fine tekst er skrevet af Ulla Hårde, der bor i Malmø. Hende kender jeg, fordi hun har den skønneste have, som jeg har skrevet om i 'Drømmehaver' og også et rigtig drivhus, omtalt i 'Vis mig dit drivhus'. 

Ulla har skrevet en lang række havebøger, også engelske, og hun har sammen med sin mand Mikael været bosat i London, hvor hun var udenrigskorrespondent. Og de sidste ti år har Ulla arrangeret haverejser til England, se www.ullaharde.se.  

Artiklens billeder er taget af svenske Pernilla Bergdahl, der er en meget dygtig og anerkendt havefotograf, dels i Skandinavien, men også ude i Europa. Jeg er utrolig glad for hendes billeder og synes, at I skal klikke ind på Pernillas hjemmeside: www.pernillabergdahl.se.
 .


36 kommentarer:

 1. Tillykke, det er flot og du har grund til at være stolt - din have er fantastisk og jeg under alle haveelskere at se den:o)

  SvarSlet
 2. Wow...og ham "kender" jeg!
  Tillykke med artiklen - hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Fantastisk - godt Danmark også kan komme med på det engelske havekort! Du har grund til at at stolt, superflot og godt gået. Man må sige humlebien flyver lystigt derudad. :-)

  SvarSlet
 4. Undskyld det skulle have været: at være stolt

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Et stort tillykke skal lyde herfra det midtfynske.

  Selvfølgelig hører du hjemme i det engelske haveblad og det er dig velfortjent på alle måder.
  Det paradis du og dine trofaste folk har fået stablet på benene er unikt på alle måde. Jeg har nydt hvert et skridt rundt i dit vidunderlige paradis de gange min vej er gået til Risskov.

  Jeg glæder mig til at se mere til din have her på bloggen i den nye havesæson der står på spring lige om lidt.

  Tak for skønne videoer fra Aladdins hule, det bliver helt sikkert nogle vidunderlige bøger som ser dagens lys, hvor jeg glæder mig allerede.
  Mon ikke du snart skulle bygge en etage på dit skønne hus eller lave en parkeringskælder under kælderen til alle de fine ting du har fået samlet sammen, det fylder jo alt sammen.

  Rigtig god aften, Claus

  Knus herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
 6. Gratulerer så mye! Tenker at mange i England nå lar seg inspirere av deg og din hagekunst!

  SvarSlet
 7. Vad kul!! Gratulerar!!
  Mariana

  SvarSlet
 8. Det er da et skulderklap, som vil noget, og meget fortjent - tillykke!

  SvarSlet
 9. Kære Claus

  Stort til lykke herfra til dig og dine gartnere.
  Hvor er det bare dejligt med de mange gode artikler i disse haveblade. Det er her, jeg finder inspirationen til min have, og det er godt læsestof i disse måneder.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Det var flot - kan godt forstå du er stolt. Tillykke - også til dine medarbejdere.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 11. Stort tillykke, så kan man sige at missionen er lykkedes på flotteste vis. Tænk at englænderne kan blive inspireret af en have i engelsk stil i Danmark. Du har alt mulig grund til at være pavestolt.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 12. Hvem var det, der sagde at træerne ikke vokser ind i himlen?
  STORT TILLYKKE - Du har fortjent opmærksomheden fra udlandet. Men det har jeg nu ment i årevis.
  Kom så igang med at oversætte de bøger ;) Nu bliver verden jo sulten efter - mere Dalby.

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Hjerteligt tillykke med den fine omtale. Tænk at få sin have i sådan et blad!! Vi kan godt forstå, at du er stolt. Vi glæder os med dig.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Både du og dine dygtige medarbejdere ønskes tillykke. Jeg glæder mig oprigtigt på jeres vegne. Haven ER noget helt særligt og utroligt dejlig. Du har ikke kun kreeret noget unikt her i vores lille andedam, men du får masser af danskere til at lave deres egne haver mere spændende. Wow Claus. Godt gået!

  Nysgerrig som jeg er, googlede jeg magasinet, og læste denne beskrivelse:
  "Each month The Garden contains a mouth-watering selection of exciting features to interest all RHS members, whatever their garden interest."

  Nu kan der skrives tykke bøger, om alt det jeg ikke forstår, men i lighed med Eva forstår jeg ikke, hvorfor dine bøger ikke går som varmt brød i Havelandet ...... og i andre lande. Jeg har helt ondt af de stakler i udlandet, som ikke har samme adgang til dine bøger.

  SvarSlet
 15. Hvor skønt, stort TILLYKKE Claus :-))))
  Med hilsen Anette

  SvarSlet
 16. Stort tillykke osse herfra det nordjydske til dig og dine fantastiske medarbejdere, hvor er det sejt og helt og aldeles velfortjent,ønsker rigtig dejlig ( have )weekend :-)
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 17. Wow det er en flot artikel de har skrevet om din have Claus Tillykke!
  Jeg så lige, at Eva opfordre dig til at få dine bøger oversat, det er måske en god ide. Du har i forvejen en stor fanskare, som varmt kan anbefale dig!
  Knus Gro

  SvarSlet
 18. Tillykke med den flotte artikel. Du har bestemt også grund til at være stolt, både over artiklen, men også over den helt unikke have du har skabt. Den inspiration og entusiasme du giver videre til os havetosser er ubetalelig. Fortsat god weekend.

  SvarSlet
 19. Stort tillykke! Det er velfortjent!

  SvarSlet
 20. Så flott Claus! Gratulerer så mye! :-D
  Stein

  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  More english than in England.
  Hjerteligt Tillykke. Du har fuldt ud fortjent det.
  Kærlige hilsner, Iris.

  SvarSlet
 22. Hej Claus. Et stort tillykke herfra. Hvor er det flot. Tænk at du nu også er international med din have. Jeg synes, du skal strække dig højt op og klappes på skulderen, for du kan virkelig være stolt. Sikke en ros at få for dit store arbejde!

  SvarSlet
 23. Kære Claus.
  Det er noget af en rejse du har haft, siden du fandt på at skulle have jord under neglene.
  Det må helt sikker være meget tilfredsstillende at være nået så langt.
  Selv i udlandet er du anerkendt og respekteret , og når du nu har nået så langt som The Royal Horticultural society , så kan det altså ikke gøres bredere.
  Ret ryggen og vær pave stolt.
  En af de fordele jeg ser er ,at du aldrig har fået nok og at du med glæde deler ud af alt.
  Hele Danmark kan være dig taknemlig for at du har taget kampen op, og gør Danmark smukkere.
  Stort tillykke med den fine artikel.
  Hvor er det skønt at en have aldrig bliver færdig, så kan vi regne med dig en tid endnu.
  Tak.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 24. Wow Claus! Mycket imponerande, grattis!
  Kram
  Katarina

  SvarSlet
 25. Et flot og velfortjent skulderklap !!! Godt gået.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 26. Hjärtans grattis till dig och allt gott för det nya året!
  Med stor kram hälsar
  Margareta

  SvarSlet
 27. Kære alle - tusind tak for alle jeres søde kommentarer. De glæder ...

  SvarSlet
 28. Åh, nu ångrar jag verkligen att jag låtit mitt RHS-medlemsskap gå ut...:-( Typiskt, månaden innan denna artikel som jag verkligen hade velat läsa!! Jag hoppas att få tag på tidningen ändå, för den ser fantastisk ut!

  Kram
  Elin

  SvarSlet
 29. Kære Claus.

  HVOR er jeg stolt. Både på dine og Have-Danmarks vegne. Du er verdensmester i have og med denne flotte og meget meget fortjente artikel, kan vi nok ikke længere have dig for os selv. Det er helt okay. Du hører nemlig hjemme på worldwide eliteplan Man kan jo kun føle medlidenhed med dem, som ikke kender til dit enestående talent.

  Tillykkeknus fra din pavestolte tante

  SvarSlet
 30. Ih altså, Claus! Stort, s-t-o-r-t, STORT TIL LYKKE!
  I morgen skl jeg til boghandleren for at se, om hun kan skaffe mig det nummer af The Garden. Hvis ikke må jeg så nøjes med at gå på bilioteket at kigge og læse.
  Happy Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 31. Hvor er det superflot at få en artikel i The Royal Horticultural Societys, og som bliver læst af så mange!!!! Nu er der altså heller ikke andre, der har sådan en skøn have som du!
  Du må absolut starte med at få oversat nogle af dine bøger til engelsk - ingen tvivl om det!
  Det er bare så godt, Claus. Stort tillykke!!
  Mange hilsner
  Mette Marie

  SvarSlet
 32. Hvilken ære Claus!
  Jeg glæder mig oprigtigt på dine vegne, og så blev jeg stolt over at have "en dansk repræsentant i England". Hvor er det flot og yderst velfortjent, at du er blevet set så langt væk fra din havelåge. Din have kan fuldt ud leve op til de engelske haver og tilmed tilføre en ny vinkel.
  BRAVO fra Lisbeth K

  SvarSlet
 33. Gratulerer!!! En riktig flott artikkel så det ut til å være!
  Else Hilde K.

  SvarSlet
 34. Congratulations on this, well deserved indeed...your garden looks amazing. it´s allways a great plesure to open your blog, cause your garden has always something that makes me woow :)
  and what about that two page wide photo??! For my taste that is is the most exquisite garden design!

  SvarSlet