Dårende dejlig

Nu hvor jeg er i gang med at berette lidt om skærmblomster, må denne purpurfarvede skønhed heller ikke glemmes. Den hedder Daucus carotta.

 

claus20120711_090859

 

For nogle år siden måtte jeg have frøene skrevet hjem fra USA, men nu er den også til at få herhjemme.

 

Jeg ved, at flere af jer har prøvet den. Daucus carotta er skøn i bedet og ligeså i vase.

16 kommentarer:

 1. Den er godt nok flot. Navnet er skrevet ned-:)

  SvarSlet
 2. Kære Claus
  Man kommer jo helt i forårs- og sommerstemning af alle de flotte billeder af smukke planter og blomster. JEG kan i hvert fald næsten ikke vente :-)
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
 3. Den ligner til forveksling den pimpinella rosea du viste forleden, men skøn er den.
  Mette

  SvarSlet
 4. Kære Mette - du har helt ret. der var sket en fejl, og den er nu rettet.

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Den er ligeså flot som de andre skærmplanter, du har vist og de passer virkelig godt sammen med mange forskellige andre planter. Tak for inspirationen.

  SvarSlet
 6. Et nytt bekjentskap for meg, men herved notert for vårens frøbestillinger!

  SvarSlet
 7. Den er da bare også superskøn, godt vi fik den at se :-)

  Mvh
  Mette

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Hvor er det skønt med disse blomster og snakken om frøplanter her i dette kolde stormfulde vejr.

  Kærlig hilsen
  Ellen

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Det er nogle forfærdeligt forførende kniplinge-skærme du har lokket med de sidste dage. Og du har fuldstændig ret, de ER dårende dejlige. Desværre har jeg ikke haft held med dem, jeg foelskede mig i Kongekommen og Tandstikker'en, men ak ... jeg må nøjes med synet af dine og jeg nyder dem alle.
  God dag. Knus. Iris.

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Dejlige indlæg om smukke smukke skærmblomster.Der er håb forude:-)) på denne bidende kolde og blæsende dag, godt man kan dukke sig bag skærmen og tænke forår.
  Knus fra Engblomsten

  SvarSlet
 11. denne har jeg kjøpt frø til, og som jeg leser lenger ned bør jeg nok så den allerede nå. Men vil denne også tåle frosten som vi nå har fått, hva er din erfaring? Jeg kjøpte frøene fra england så jeg er litt usikker på herdigheten da jeg ikke har sett den i handelen hos oss før...

  SvarSlet
 12. Kære Linda - den tåler fint frosten. Kh Claus

  SvarSlet
 13. Smuk smuk smuk!!!
  Lise Brauner, Simmelkjær

  SvarSlet
 14. Claus, jeg satt akkurat og lette etter noe annet og kom over denne posten. Her må du da ha glemt å føre på navnsortsnavn? Daucus carotta er jo rett og slett navnet på gulrot, som jo er vakkert i blomst, men ikke nødvendigvis rødblomstret som din. Husker du hva din rødblomstrede hadde for navnsortsnavn?

  SvarSlet
 15. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet