Det enkle er ofte det smukkeste

Her er det i al sin enkelhed lysegule ranunkler og hvide syrener.

 

claus20140111_120825 claus20140111_120633

 

Og hvordan er det så, at man får syrener til at holde blomsterne oppe?

 

Jo, det handler om først at ridse barken af på cirka 10 cm af stænglernes nederste del, give dem i et skråsnit og sætte dem i varmt vand, gerne tilsat holdbarhedsmiddel.

 

claus20140111_120835 claus20140111_120624

 

Når man på denne årstid køber syrener, er der ikke grønne blade på stænglerne. Men, hvis man henter dem i naturen, skal alle de grønne blade fjernes inden ovenstående behandling.

 

Kanden er lavet af keramiker Karin Michelsen.

27 kommentarer:

 1. Härligt, härligt Claus och vårligt!
  Hilsen
  Lisa i Malmö

  SvarSlet
 2. Det ser virkelig smukt og hyggeligt ud!

  SvarSlet
 3. Jeg ELSKER ranunkler! Hvordan får jeg ranunkler i hele haven - altså hvornår købes og plantes de?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla Maria - fra frosten er af jorden.

   Slet
 4. Så flott, tusen takk for tips om hvordan få syriner til å holde seg fine – det er jo alltid så synd når de vakre blomsterklasene plutselig henger med hodet! ! Det skal testes ut til våren når de blomstrer i haven!

  Annette

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Helt igennem vidunderlig buket. Jeg som for blot få år siden troede, at jeg ikke kunne lide gult. En buket som denne gør mig helt blød om hjertet. Ufattelig smuk i mine øjne. Der er også en meget fin balance mellem dine rekvisitter og buketten.

  SvarSlet
 6. PS: Den dejlige lysegule farve er den samme, som en af syrenerne har i din nuværende header her på bloggen. Da den kom på for et stykke tid siden, Googlede jeg forskellige ord og sætninger, for at finde ud af, hvilken syren det var. Jeg opgav til sidst. Måske du husker det?

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Nette - Den hedder Syringa vulgaris 'Primrose', og den kan du få hos Heides Planteskole i Thisted. Ole Heide har Nordeuropas største syrenudvalg - flere hundrede sorter.

   Slet
  2. Tusind tak for svar. Den er meget smuk.

   Slet
 7. Kære Claus
  Jeg ELSKER ranunkler. Det er én af mine absolut ynglingsblomster. Har aldrig tidligere set denne fine lysegule farve, men hvor er den yndig, og sammen med de fine, hvide syrener bliver det en absolut bedårende buket. Passer også rigtig flot i din vindueskarm med flotte gamle vinduer. Det må være dejligt at kunne tage så fine billeder af din vindueskarm og vindue. Det kan jeg ikke, da der ikke er noget kønt at kigge ud på :-), men så kan jeg jo blot nyde dine flotte billeder i stedet.
  God lørdag.
  Kram Jeanette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette - ja, jeg priser mig lykkelig for at have de oprindelige vinduer, fra huset blev bygget i 1908. Uden disse småsprossede vinduer ville husets miste sin sjæl.

   Slet
 8. En meget smuk buket! Det enkle er næsten altid det smukkeste, synes jeg. Og så ser jeg en nøglehulsvase fra Anne Flohr i din opstilling. Hendes ting er bare så fine. Jeg elsker især de farver hun bruger! Jeg har bestilt nye Anne Flohr varer til butikken og glæder mig til at få dem i næste uge!

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Kan du ikke lave et kursus for os der ikke kan lide gult.
  Nette og jeg har det så svært ,når du nu laver en sådan smuk buket.
  Nu skal vi jo tage stilling , anderkende , og til sidst elske.
  Ikke det nemmeste når man nu ikke kan lide gult.
  Jeg er helt sikker på at et kursus en uges tid på matriklen i Risskov , ville hjælpe os begge gevaldig.
  Vi lover at komme fri af alle fordomme.


  Ønskeliste.
  Ville en ide være at du lavede en skøn bog .
  Hvor du viser alle dine fantastiske buketter til enhver lejlighed og årstid.
  Er sikker at det ville blive en pragtfuld bog, med mange beundre.
  Ved at man ikke bare lige laver en bog sådan, men ideen er da god, hvis i spørger mig.

  Jeg er vild med syrener.
  Det har jeg sådan set altid været og det har vel også noget med barndommen at gøre,
  men pludselig så jeg noget mere i dem.
  Jeg mødte en mand der hedder Syrenprinsen og han var selv besat af syrener.
  Han var ikke længe om at får mig til at indse at vi hade noget tilfælles.
  Hvor har vi haft nogle gode stunder sammen i hans del af haven , hvor sorter er flere ,end noget andet sted.
  Vi har begge nydt og duftede til uanede mængder af syrener.
  Jeg er så taknemlig for den tid vi har haft sammen.
  Han er en meget speciel ven og tak for det.
  En skønne dag vil jeg have en syren Lund.

  Rigtig god dag ..
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Paw.
   Sikke en god ide.. Jeg er helt med på det kursus :-)
   Gult er mange ting - og Claus mestre at få den ofte ud skældte farve til at se så smuk ud.
   Mange hilsner fra Susan
   ps. Selvfølgelig skal du nok få din syrenlund en dag... det er jeg slet ikke i tvivl om. Måske den med den specielle baby-lyseblå farve skal have den første og bedste plads??

   Slet
  2. Yus Paw. Brandgod idé! Ikke bare er det en god idé. Jeg tror det kommer i kategorien "nødvendige overlevelseskurser for nybegyndere". Så kan vi jo altid nappe nogle kurser i "nødvendige overlevelseskurser for lettere øvede" senere ;-)

   Slet
  3. PS: Kommer i tanke om at jeg vist også bliver nødt til at sætte kursen mod Mors i den kommende syren-sæson. Ved nærmere eftertanke: stryg "vist" og indsæt "afgjort" i stedet, for det er også en nødvendighed for min overlevelse. Ja, afgjort.

   Slet
  4. Hej Paw.

   Ja du skal have din syrenlund og det får du også en dag. Jeg gætter også på at din sart lyseblå syren får en æresplads. < Tak for dine pæne ord. I lige måde. Vi to elsker nemlig syrener og hygger os med det og hinanden

   Hej Nette og Susan. Man kommer jo til at kende så mange søde mennesker når man er havetosset. I skal endelig komme og se mine syrener når de rigtig blomster.

   venlig hilsen SYRENPRINSEN/ ONKEL GRØN

   Slet
  5. Kære Paw - med hensyn til bøger og buketter er jeg i fuld gang med en julebog og også en forårsbog, hvor buketter og dekorationer kommer til at spille hovedrollen. Senere vil jeg udgive bøger om henholdsvis sommer, efterår og vinter. Heldigvis kender jeg et forlag, der gerne udgiver mine bøger!

   Slet
  6. Claus, det er super gode nyheder :-)
   Måske du evt. vil supplere med en rigtig flot adressebog eller evighedskalender, for så ville jeg få lejlighed til dagligt at nyde dine skønne buketter, som jeg efterhånden føler mig helt afhængig af!
   Kærlige knus til alle her i tråden, Lisbeth K

   Slet
 10. Det er en smuk buket - jeg elsker farvetonerne.
  Syrenerne er så fine, men det var godt lige at få opfrisket hvordan man også holder dem sådan i vaserne.
  Vi glæder os til at nyde vores nye smukke "Syrenprinsesse" - en smuk og dejlig gave fra de skønneste to mennesker fra Mors.
  Mange hilsner fra Susan

  SvarSlet
 11. Så fin og yndig! Bliver bare så utålmodig - kom nu forår! :-)

  Hilsen Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
 12. Vilken underbar liten bukett! Vi måste vänta på trädgårdssyrenerna ända till början av juni...

  Jag såg nyss dina tusentals tulpaner på TV där ett program på 4 avsnitt med dig som värd har börjat - jag fick en sådan längtan till våren! Vi fick äntligen lite snö efter en mycket mörk decembermånad men ännu är det många vinterdagar tills våren är här.

  Ha en fin fortsättning på helgen!

  Hälsningar
  Sari från Finland

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sari - jeg har endnu aldrig været i Finland, og det er naturligvis en stor fejl. Kan du anbefale nogle gode haver at besøge?

   Slet
 13. Delikat og nydelig med mange y'er!:)

  SvarSlet
 14. Fantastisk fint!!! Gler meg til vår og sommer!

  SvarSlet
 15. Sart, smuk og elegant buket!

  SvarSlet
 16. Kære Claus.

  En helt ualmindelig appetitlig, du der har begået. Tænk engang, at en buket kan være så udtryksfuld. Jeg elsker de sarte douche farver, du har brugt. Buketten er fuld af blid poesi og har rigtig meget sjæl.
  Det er virkelig interessant at se alle de nye foto-rekvisitter, du er begyndt at bruge. Denne nye ramme og baggrund er noget af det bedste, du nogensinde har fundet på. Det er så smukt. Ja, jeg slikker næsten på skærmen.......så delikat er det!

  God søndag derude. Jeg skal ud og færdiggøre projekt "Granbeskyttelse af frostsarte vækster" idag.

  De kærligste hilsner og tanker fra Grantanten

  SvarSlet