De første forårstegn

På mine daglige ture i haven har jeg gennem et par uger holdt øje med de skønne påskeklokker, Helleborus orientalis, der som regel først begynder at strække hals i marts eller endnu senere.

 

claus20140104_162441

 

For fjorten dage siden lå knopperne som æg i deres reder, men de sidste dage er det gået hurtigt. Nu var enkelte af stænglerne så lange, at jeg kunne plukke en tre stykker til en lille vase.

 

claus20140104_163503 claus20140104_162434

 

Jeg er så heldig, at jeg har adskillige påskeklokkeplanter. Ja faktisk flere hundreder, og blomsterne varierer fra de lyseste lyse over svagt rosa, rosa, lilla, violet og purpur – med og uden prikker.

 

claus20140104_162533 claus20140104_162542

 

Nu står de nyhøstede påskeklokker i halvsvalt i drivhuset sammen med en ranunkel, som jeg købte på en bytur i formiddags sammen med tulipaner og, og, og …

29 kommentarer:

 1. Jeg plukkede en dejlig buket påskeklokker i haven juleaftensdag - mine står lunt tæt op ad huset. Fantastisk med sådanne farver i vinterhaven, hvor alting ellers kan være lidt gråt.

  SvarSlet
 2. Hvor fantastisk! Mine har da knopper, men der er ingen udsigt til blomster endnu! Vi bor også på en kold og forblæst bakketop, hvor vi altid er lidt bagefter!

  SvarSlet
 3. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 4. Denne vinter kommer til at huskes som "den franske vinter" -især, hvis den fortsætter som den er begyndt. Det er vidunderligt, og jeg nyder det i fulde drag..
  Har været ude at klippe visne stauder, luge og tynde ud i dag. Man skal allerede være varsom med at træde mellem planterne. Der er nye spirer allevegne
  Mine små græsplæner ser visse steder ud, som om de trænger til at blive slået..
  Hvem har hørt om græsslåning i januar?
  Men.. måske har vi noget til gode..
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 5. It's a crazy winter so far. My Helleborus also bloom and the temperatures are like in March. Very strange... I just hope that we didn´t get a winter like in the USA now. Oh, not to forget: a happy and healthy new year ! Have a nice weekend with greets from the Waldhaus, Christine

  SvarSlet
  Svar
  1. Dear Christina - yes it's a crazy Winter!

   Slet
 6. Det betyder vi snart skal besøge den smukke og dejlige Marianne - iår vil jeg afsted før du, Claus! Min tur til at plukke rariteterne :-) Bare kærlig dril og spas ♥

  SvarSlet
 7. Og kære Paw - kampstøvlerne er pudset :-) Kiggede langt efter Tante på bogmessen men fik at vide hun lå med rumpen i vejret på Mors :-) Det må kræve et besøg til foråret :-) Skønt at se dig herinde og Rigtig Godt Nytår, søde.

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Så langt fremme er mine påskeklokker dog ikke, selvom de har store knopper og mangt og meget pibler op af jorden. Nu vil jeg ikke tage sorgerne på forskud, men mon ikke det hele får et gok i nødden af Kong Vinter om ikke så længe?

  Det farvetema du viser her med de skønne ranunkler taler til mit hjerte. Suk hvor ser det skønt ud.

  SvarSlet
 9. Ohh äntligen finns de fina ranunklerna i butiken igen har längtat så efter dom. En stooor favorit här.
  Undrar bara hur man ska få dom att gilla min koloni?? Det blev inte många förra sommaren.
  Hellebousen är såå vacker och gör en så glad denna gråa trista " vinter" Även min rosa år på gång såg jag idag
  Önskar dig en fin kväll
  Meta

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Meta - jeg synes, at ranunkler er lidt svære i haven. Jeg har ikke rigtigt held med dem.

   Slet
 10. Fantastisk Påskeklokkerne allerede er i blomst hos dig, hvor er de fine til dine ranunkler! PS tak for at jeg er blevet tilføjet på din blogliste. God lørdag.

  SvarSlet
 11. Hej Claus. Nej hvor ser det bare godt ud. Det er rigtige forårstegn. Heroppe nord på er påskeklokkerne ikke lige så langt, men der er knopper i dem. Din ranunkel er rigtig flot. Meget flotte farver og så er jeg imponeret over, at du lige havde en lille stage med et rundt lys i samme farvetone. Jeg fatter ikke, hvordan du bærer dig ad med at få fat i ting, der matcher så godt. Hvis det var mig, tror jeg, at jeg var nødt til at køre rundt hele dagen for at finde alle de skønne ting! Godt gået.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte - hvis du har set mine videoer de sidste dage, ved du, at jeg har et stort lager i alle farveholdninger, og når jeg falder over noget, køber jeg det. Især hvis det ikke er for dyrt. De seneste dage har jeg virkelig shoppet, idet jeg jo arbejder på den nye julebog.

   Slet
 12. Kære Claus

  Ifølge kalenderen er det januar, og når vi går rundt i haven, ja, så har planterne en mening om at det er så lunt, at de godt kan titte op med små spirer.
  Et herligt lunt havevejr :-) og tak for dine skønne billeder.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 13. Fine forårsbilleder, lilla blomster er og forbliver min favorit.

  - Anne

  SvarSlet
 14. Tenk å plukke inn blomster fra egen hage i januar! Det er vel helt uvanlig også i Danmark ville jeg tro. Blir spennende å se hvordan vinteren fortsetter for nå er alt vått og ubeskyttet i hagen.

  SvarSlet
 15. Hej

  Ja, det er helt fantastisk at man kan plukke blomster på denne årstid. Jeg havde også fuldt udsprungne påskeklokker i haven d. 25. dec. Men jeg har (desværre) ikke så mange planter i haven, så jeg nænder ikke at plukke dem ind.

  Bente

  SvarSlet
 16. Jeg troede ikke man kunne sætte påskeklokker i vase. Prøvede sidste år og de faldt med det samme. Læste så at man skulle lægge blomsterhovederne i en skål vand, så kunne de holde sig bedre. Så måske skulle jeg prøve igen for det er jo herligt at kunne plukke blomster ind nu.
  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgit - du skal ridse stænglerne. Så kan de nemmere suge vand.

   Slet
 17. Nydelig med egne blomster på denne tiden av året! :) flott sammensatt :)

  SvarSlet
 18. Det er bare så fin en blomst

  SvarSlet
 19. Påskekokken er en fin lille blomst her midt i det lidt forblæste og regnfulde vinter vejr - sad til frokost og fryde mig over dem vi har i haven :-)

  SvarSlet
 20. Man kommer da helt i den syvende himmel ved at se på så skønne billeder. tak.

  SvarSlet
 21. Hvor er de fine :)
  Venlig hilsen Vibeke V. Andersen

  SvarSlet
 22. Hvit julerose har vi kunnet kjøpe her i Oslo den siste tiden. Kommer det fiolett påskerose hit også tro?

  SvarSlet
  Svar
  1. ja, det kan jeg jo ikke rigtigt svare på. Men det er Helleborus orientalis, du skal på jagt efter.

   Slet