Design med tradition

Jeg er sikker på, at mange af jer vil vide af jeg har en stor forkærlighed for svensk hemslöjd og vort broderfolks stole traditioner.

 

image

 

Blandt andet har jeg en virkelig svaghed for den vævetradition, som vort broderfolk står for, og når det handler om hør, bliver jeg helt blød i knæene!

 

image

 

I min forårsbog vil jeg meget gerne fokusere på det skandinaviske, og det samme gælder i min julebog, som jeg netop nu arbejder på.

 

image

 

Derfor var der en stor glæde at hilse på Christer Ekelund fra Ekelunds Væverier, der er – hold nu fast – er 16. generation i det familieejede firma, der startede 1692.

 

image

 

Jeg glæder mig meget til at inddrage Ekelunds unikke produkter i mine bøger.

 

Besøg hjemmesiden her.

14 kommentarer:

 1. Man blir rolig av å se på Ekelund sine design. Her i Norge lager vi jo nesten ingen ting selv lengre, så Ekelund finner man i mange butikker i Norge. Du har sikkert sett stoffene fra svenske Jobs også. Har et par stoler trukket i to av deres stoff og det er beroligende og godt for øyet på samme måte. Har nok noe med natur å gjøre. God søndag på din ting og tang vandring!

  SvarSlet
 2. Ih for søren - sikke et håndelag! Der er nu noget ved at føre sit håndværk videre - en stolt og kærlig hilsen fra forfædrene. Det er altså så prisværdigt! Jamen du er ikke den eneste - synes det er smukt så meget mere de gør ud af at fejre årstiderne i håndværk. Der er de ikke så mainstrean som vi godt kan være. Mere mere mere af den slags, kære ven. Det er skønt💞

  SvarSlet
 3. Rigtig flot, håber også du husker Georg Jensen Damask i din nye bog, de har bestemt også nogle rigtig fine varer, kvalitet i flotte farver.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære anonyme - hvor ville det være dejligt med et navn!!! Er du ansat hos Georg Jensen?

   Jeg kan fortælle, at jeg har købt Georg Jensen Damask, siden varerne udelukkende blev solgt ved hjemmebesøg af konsulenter. Desværre er kvaliteten ikke, hvad den var en gang og udvalget også meget mindre.

   Slet
 4. Jeg elsker også dis se lekre tekstilene! Akkurat nå har jeg 2 stk framme :-) Jeg pleier å gjeste utsalget i Sverige når jeg er forbi og det blir alltid noe nytt med hjem :-D

  SvarSlet
 5. Er i Skåne flere gange om året, og ca. hveranden gang har jeg også mindtt et Ekelundprodukt med hjem. Jeg kan vel godt kaldes "samler" af deres /karklude/viskestykker/køkkenhåndklæder med kattemotiver :) Og ja, de er dyre, men trods intensiv brug af dem, holder de stadig farver og facon i mange, mange år.

  SvarSlet
 6. Hej Claus,
  det er dejlige sager, du viser. Du kender vel også Klässbols linneväveri, ikke?
  Så dem i Øksnehallen for et par år siden.. helt fantastisk!
  De der små finurlige minidrivhuse, du viser frem.. kunne det være noget for Bilka at sælge?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære SuK - jo da, Klässbols kender jeg også. Talte netop med den ene af ejerne i Stockholm. Linum og Himla er jeg også meget begejstret for.

   Slet
 7. Kære Claus
  haaber at Paris er bare lidt varmere end her. Hotellet ser skønt ud. jeg har ikke fået lagt nogen kommentarer ind de sidste par uger, men tusind tak for skønne buketter og stemningsbilleder. Tekstilerne fra Ekelund har jeg ikke set før, men Georg Jensen holder jeg meget af.
  hilsen Anne Marie Christensen
  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 8. Ekelund er en stor favorit - nok også mere min stil en Georg Jensens produkter. GJ er da god til damask, men de kan godt blive lidt kedelige i udtrykket. Ekelund har meget mere poesi i deres vævning og det tiltrækker mig stærkt.
  De har også en legende tilgang og er ikke bange for f.eks. at lave et viskestykke med Pippi Langstrømpe. Jeg savner mod fra GJs side og lidt mere løssluppenhed.

  I julegave fik jeg i år en løber fra Ekelund: Holdt i råhvide og brunlige nuancer med motiver af nøgne vintertræer og rådyr. Enkelt og alligevel fortæller motivet en historie ... den slags elsker jeg.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Nu du skriver om nordiske vævetraditioner, så tjek de nye viskestykker fra George Jensen "Puk" hedder de. Designet af min ynglingsvæver Puk Lippmann http://www.damask.dk/puk-lippmann.aspx
  Jeg synes de er så smukke!
  kh Helle Nørby

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle - ja, meget smukke. Delikate farver ...

   Slet
 10. Ja, underspillede og stærke i udtrykket -det elsker jeg:) -og så tørrer de fantastisk;)

  SvarSlet