Det bliver en lang dag

Vækkeuret ringede i morges allerede klokken 3.00, og en god times tid efter steg jeg på toget på Aarhus Banegård. Endestation: Kastrup lufthavn.

 

 

Herfra flyver jeg 8.40 til Stockholm og besøger i morgen Interiørmessen Formex. Her har jeg aldrig været før, men glæder mig. Jeg bliver nemlig altid så inspireret!

 

I dag har jeg fri og skal rundt forskellige steder i den svenske hovedstad. Jeg skal med garanti forbi en af mine yndlingsbutikker Svensk Hemslöjd.

 

Og mon ikke, at jeg finder et sted at äta lunch i gamla stan?

 

Kameraet har jeg ladet blive hjemme; det er altså ret tungt at slæbe rundt med, så jeg nøjes med mobiltelefonen. I skal nok få noget at se senere.

 

Jeg glæder mig også til ’mit’ hotel, hvor jeg tidligere har boet.

 

I morgen aften, onsdag, går turen hjem igen. Først med fly og så med tog.

22 kommentarer:

 1. Go' tidlig morgen, Claus! Du må ha' en rigtig dejlig tur til det svenske - sikke et fint hotel, det virker meget tiltalende. Må det bli' en fornøjelig og inspirerende messe for dig!

  SvarSlet
 2. Rigtig god og inspirerende tur :)

  SvarSlet
 3. Kære Claus Dalby! Din yndlingsbutik ser lovende ud.Håber vi får nogle fotos derfra.God insrirationstur.Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 4. Rigtig god tur til Stockholm. Det skal nok blive spændende at høre og se hvad du oplever der :o)

  SvarSlet
 5. Godmorgen Claus, god tur.
  Jeg har lige hørt i radioen at vi fejre 200 års dagen for fred med Sverige :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Kære Claus.
  Ønsker dig rigtig rigtig god fornøjelse.
  De steder du skal gæste, det ka' da nok være de ser lækre ud. Glæder mig til at læse om dine spændende dage, hinsidan.
  Knus Iris.

  SvarSlet
 7. Kære Claus!
  Rigtig god rejse - og tak for linket til Hemslöjd. Der er godt nok mange fine ting - kan varmt anbefale alle at bruge gotlandsk uldgarn til strikketøjet! Det er blødere end almindeligt uld, næsten ligeså rart som silke. Og de der lammeskindspuder, de skal engang få lov at bo hos mig... og den der luciakrone! Kan man ikke lave noget med den ... Ideerne myldrer frem. Herligt udvalg de har, jeg kendte dem ikke, så tak Claus.

  Ved ikke hvor bekendt du er med "House of Stockholm" men jeg fik nogle fantastisk flotte krus derfra i julegave. De var bemalet med et motiv af Elsa Beskov - kruset hedder "Little Willow" ("Videung"), og så er der gæslinger med et lille blomsterbarn på. Tror måske det vil falde i din smag Claus.

  På æsken stod et lille vers fra "Sov du lilla vide ung" af Zacharias Tropelius, og da det er så kønt og passer til årstiden kommer det her:

  Sof, du lilla vide ung;
  än så är det vinter.
  Än så sofva björk och ljung,
  Ros och hyacinther.
  Än så är det långt till vår,
  Innan rönn i blomma står,
  Sof, du lilla viderung,
  än så är det vinter.

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - sødt vers, som jeg ikke kendte. Ja svenskerne har en særlig poesi, og jeg må sige, at jeg også elsker Evert Taube og især hans søn Sven-Bertils fremførelse af farens sange, Ingen kan som SB rulle på r'erne, når han synger.

   Og ja, 'House of Stockholm' kender jeg vældig godt. Har en del af deres ting. Blandt andet et par syvarmede trælysestager, Smukke, smukke ting, de har.

   Slet
  2. Åh, ja! Vi må ikke glemme "lydsporet til Sverige" som består af en skøn visetradition.
   Jeg er også mest til Sven-Bertils udgave af viserne, den virker mere moderne, det er nok derfor. Viser virker så beroligende på sjælen, og de svenske går rent ind i min.

   En mand der ruller dejligt på rrrr'erne er den danske bas Jesper Bruun-Jensen - ham tror jeg ingen kan stikke. Han har en plads i mit hjerte fordi jeg som barn i et kirkekor sang sammen med ham, og hans flotte, meget dybe, stemme gjorde et stærkt indtryk på mig. Men stilen er langt fra den svenske :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 8. Hej Claus,
  dejligt med en tur til Stockholm, omend det formentlig er af den kølige slags.
  Jeg har selv gæstet byen flere gange og finder den meget smuk.
  For mange år siden frekventerede jeg en restaurant, hvor jeg fik et fremragende fiskemåltid.
  Den hed "Wedholms fisk" på Nybrokajen.. hvis du skulle være nysgerrig:-)
  Den findes åbenbart endnu, så mon ikke standarden fortsat er høj?

  Jeg glæder mig til at se hvilke indtryk, du giver videre fra din tur. De plejer jo at være spændende.
  Linkene vil blive studeret senere..i fred og ro
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 9. Kære Claus. Jeg ved din tid næppe slår til, men skulle du komme forbi Svenskt Tenn på Strandvägen 5, så und dig selv et kig indenfor i et vidunderligt designunivers. Møbler, tæpper, puder, stof, tasker, vaser m.v. hovedsageligt designet af Josef Frank i en skøn livsbekræftende farvepalet. Min yndlingsbutik i Stockholm igennem de sidste 15 år. Jeg bliver altid så inspireret og glad når jeg er der forbi. Venlig hilsen Lise i Højbjerg

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lise - ovenstående sesked fra dig tikkede ind på min Iphone, netop da jeg havde forladt ST på vej til gamla Stan. Skøn butik og smukt og tidstypisk design af JF,

   Også vor egen Dronning Margrethe er en stor fan af ham. Møblerne i havestuen på Marselisborg Slot er netop betrukket med et af hans designs. Det talte jeg faktisk med Majestæten om, da jeg havde den glæde at gæste og fotografere på Marselisborg for et par år siden.

   Slet
 10. Kære Claus. Kom forbi Holmegaards stand på Formex på B 03:20, så skal du se nogle nye fine vaser, som du vil kunne bruge til dine mange, skønne billeder.
  Bedste hilsener,
  Charlotte Fly Andersen

  SvarSlet
 11. Høres ut som en fin liten tur, selv om jeg må si det var litt tidlig å stå opp.. Gleder meg til å se bilder av noen av dine Formexfunn!

  SvarSlet
 12. Ha det så trevligt i Stockholm och på Formex! Ska också dit i morgon. Stallmästargården är ett mysigt hotell.

  Ha det gott!
  Charlotte

  SvarSlet
 13. Hej Claus
  Jeg elsker Stockholm, har bodet der totalt 10 år. Bare et par tips, lunch Østermalms Saluhal. Butikker Rosendahls tradgård, Svensk Tenn og Butik Garbo.
  Rigtig god fornøjelse.
  Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anna Vibeke - tak for gode tips. Saluhallerne nåede jeg ikke denne gang og Rosendal har lukket i januar. Om sommeren tager jeg altid derover, hvis jeg i nærheden. Skønt køkken. Gabor var jeg hos og også ST.

   Slet
 14. Har aldrig haft fornøjelsen af at se Stockholm, men det siges at være en smuk by. God tur - håber ikke der er alt for koldt :-)

  SvarSlet
 15. Spændende med sådan en tur, du oplever garanteret nogle skønne steder beboet af søde mennesker!

  SvarSlet
 16. Kære Claus
  Spændende dag, spændende by og suverænt hotel. RIGTIG GOD TUR :-)
  Kram Jeanette

  SvarSlet
 17. Rigtig god tur. Det bedste ved turen er at du er sød at dele det du oplever, til glæde og inspiration.

  SvarSlet