En januarvideo

Nu kan I lige se min video, mens jeg kører på antik-loppemarked og ser, om jeg kan finde nogle fund!

 

19 kommentarer:

 1. Godt jagt på antik loppemarkederne, er sikker på at du nok skal bringe "guld" med hjem.
  Når nu I kan lægge så utrolig mange løg i haven år efter år, er det så fordi at I tager de afblomstrede løg op eller hvordan undgår I at ramme løg som er i jorden? Kan man godt allerede nu klippe de grimme afblomstrede toppe af stauderne uden at frosten ødelægger planten?
  God søndag til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi bruger et spyd med spids til at lægge løg med. Så beskadiger vi ikke de øvrige. Pyha nej, vi graver ikke løgene op. Ved ikke, om 'man' kan klippe stauder ned, men vi gør det. Ifølge de gamle bøger er det ikke god latin, men det kan jeg ikke tage mig af.

   Slet
  2. Tak for dit svar, det er dejligt med lidt rebelskhed :-)

   Jeg tog selv chancen og har klippet noget af alt det afblomstrede af - så må tiden vise hvordan det går.

   Slet
 2. Tak for en dejlig og inspirerende video fra din smukke have, her i det nordjydske er der osse næsten forår, og jeg har været en tur i haven de sidste dage, hvor er det dejligt at komme lidt ud, og jeg glæder mig til at følge din have i foråret og se alle de fine løg der kommer op alle steder, god antikjagt og god søndag :-)
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 3. Kære Claus

  Det var dog en helt vidunderlig orden, der hersker i bedene! At vente på foråret hos jer må være som at vente på juleaften som 4 årig. 500 ambassador! Du milde makrel! Jeg glæder mig til at se både billeder og video, når det gør løs med tulipanerne om nogle måneder. Hos mig bliver der altid proppet lidt nye sorter i jorden, og det er meget spændende, hvordan de tager sig ud, når de kommer op.

  @ Anonym, Som det fremgår af videoen, har saksen allerede været brugt flittigt i Risskov. Jeg ved ikke, om de tager de mange tusinde tulipanløg op hvert år, men er da næsten villig til at indgå et væddemål om 10 stegte rødspætter fra Skagen på, at det ikke er tilfældet ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette - du har da 'noget' med fisk.

   Slet
 4. Jeg sjunge vil en hyldestsang,
  til Henry og Preben, nok engang.

  Orden og flid,
  Haven passes nidkært med vid
  på ukrudt ser man ikke blid,
  med lugejern det får et bid.

  Der klippes ned,
  der lægges løg,
  unge fyre er stærkere,
  end jeg gamle øg.

  Henry og Preben,
  I gør det så flot.
  Håber bossen behandler jer godt.

  I er nogle seje gutter,
  synes jeg gamle mutter.
  Var I blot mine,
  ville jeg glæde mig til svime.

  I er Risskovs helte.
  på cykel må Preben ikke vælte.
  Henry, I søle og ælte
  du også må passe på,
  så orden og skønhed kan bestå..

  Dette var mit heltekvad,
  på sangtekst så velment, men fjollet
  så jeg ved ikke hvad.

  Tusind tak for dejlig havevideo, Claus.

  Kærlige hilsner og tanker fra Flade, hvor en lille snebyge just passerer forbi

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn - du er en sand poet. Jeg takker på drengenes vegne for de søde ord. Tak, tak ,,,

   Slet
 5. Kære Claus
  Tak for video - ja, der ser pænt og rydeligt ud - tak du dine gode hjælpere - det må være en fornøjelse at gå rundt og nyde det, håber du fandt "noget" i dag på markedet.
  Måske får vi noget at se senere --
  hilsen jmn

  SvarSlet
 6. Mange tak for video. Hvor ser det nydeligt ud alt sammen. Jeg glæder mig til at se, når alle dine blomsterløg begynder at myldre frem.
  Mon vi får sne og frost i de kommende dage? Jeg håber det næsten, for jeg har lige været ude i det fine vejr og dække de sarte planter med gran fra 5 juletræer, som mine naboer har doneret.
  Vh. Ida

  SvarSlet
 7. Hej Claus! Lige paa dette tidspunkt af aaret er kontrasten mellem det jeg ser ud af vinduet og det jeg ser her paa skaermen stórst , det er dejligt at gaa og planlaegge haven og jeg kan forstaa at du nyder det , det bliver dejlig at fólge med i din have naar vinteren begynder at góre min have lidt kedelig , lige nu vander og vander jeg i en meget tór sommer . Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er altid så hyggeligt at høre fra dig. Tak ...

   Slet
 8. hi hi har lige frydet mig over Tante Grøns hyldest, som sædvandelig rammer du liige i øjet Tante Grøn.
  Og tak for en dejlig video ,Claus, du må ha det som væddeløbshesten i boxen ligefør start. Snart snart er det forår. Og så vil jeg glemme foråret 05, der kom vinteren først febuar og marts, uha.
  @ anonym jeg har ikke klippet alle mine stauder ned endnu. Vi bor et koldt sted, og toppene er med til at holde på bladene i bedene, Kun de snaskede og grimmeste er klippet, resten bliver klippet i løbet af febuar alt efter vejret.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 9. Hej - jeg kan se på din video at du ikke har dækket dine roser endnu - selvom de lover nattefrost i næste uge - hvordan kan det være? Hilsen Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - vi har aldrig dækket roserne, og de er aldrig gået til her, selv om det har frosset ned til tyve grader. At roserne ikke er så udsatte, skyldes nok, at her er meget læ.

   Slet
 10. Du godeste en orden, der er i din have. Men det er dejligt at være med på din video og vide, at der er et mål at stræbe efter. Jeg mangler stadig at klippe en del stauder ned - men jeg når det jo nok inden foråret. Jeg har først lige i går plantet narcisløg og primula ud i haven inden frosten kom. De har pyntet indendøre - men var blomstret af. Det bliver spændende at se, om de klarer udplantningen. Hyacinterne er blot smidt på kompostbunken.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Hej Claus
  Jeg har med held tørret nogle af frøstandene fra Allium ambassador, de blive utrolig smukke når man giver dem engang guldspray og bruger dem til juledekorationer.
  Hilsen Dahliaer

  SvarSlet