Endnu en af de uundværlige skærme

Selinum wallichianum er også en af dem, som jeg tidligere har fortalt om, og den er også helt bedårende.

 

20100819_150642[3][1]

 

Det lette og fine løv i samspil med de fineste skærme. Det bliver ganske enkelt ikke smukkere.

 

20100819_150551[3][1]

 

Da jeg skrev om planten første gang, husker jeg, at flere var ved at falde i svime. Lad mig lige høre, om nogle af jer måske har fået fat på planten.

 

Nem er den ikke at finde herhjemme, men I kan bestille den her hos Thyboesminde Stauder.

 

Kirsten Bengtsson, som planteskoleejeren hedder, har også den smukke Chaerophyllum hirsutum var. ‘Roseum’.

 

Hvis I vil være sikker på at hold i disse skønheder, skal I nok være hurtigt ude.

12 kommentarer:

 1. Navnet er noteret, da jeg desværre ikke er klar til flere stauder lige pt-:)

  SvarSlet
 2. Kære Klaus
  Ikke nok med at du frister med flotte fotos af den ene fortryllende staude efter den anden, men at du ydermere oplyser forhandler på svært opdrivelige vidundere! Det kalder jeg højt serviceniveau! Stor tak fra en havenovice, der drømmer om drømmehaven.

  SvarSlet
 3. Uuuuhh, hvor jeg glæder mig til sommer. Jeg købte den på plantemarked i Lyngby i efteråret, og den står lige nu stadigt med lidt fint grønt løv, selvom den ikke er så stor endnu. Jeg har ikke set den i blomst endnu. Den ser vidunderlig ud på dine fotos!

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Hvor er den aldeles skøn og henrivende, den kunne jeg nok finde et par steder til i min hvide have.
  K.H. Anette

  SvarSlet
 5. En smuk plante - jeg tør dog ikke købe den lige nu, hvor frosten hærger. Men jeg har før besøgt Thyboesmindes hjemmeside, og det er et spændende "sted". Det var her jeg først mødte fænomenet brogetbladet skvalderkål. Jeg blev meget overrasket, jeg troede ikke mine egne øjne - men de findes, det er ganske vist.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor - den brogetbladede skvalderkål er skøn. I krukke!

   Slet
 6. Jeg købte en flot eksemplar på Lyngby plantemarked i efteråret og jeg glæder mig meget til at se den blomstre :-) Jeg håber at kunne formere den, for den var ikke helt billig at investere i - er der nogen der har erfarring med det? :-) Lotte

  SvarSlet
 7. Får lyst til at glide hånden igennem blomsten.
  Åh den sommer.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 8. For nogle år siden fik jeg Selinum Wallichianum på Thyboesminde Planteskole. Den har det stadigvæk fint, selvom den har skiftet vokseplads.
  KH Hanne.

  SvarSlet
 9. Thybominde Stauder og flere andre netbutikker er bare så gode for legeme og sjæl;0)
  Jeg har et enkelt eksemplar, men sidste sommer blomstrende den ikke, løvet er dog også fint, hvis man skal se på det positive.
  Hilsen
  Pia

  SvarSlet