Frisk igen!

Det var godt nok en lang dag i går, og jeg gik til ro straks efter middagen. Ikke særlig sundt, men jeg kunne ikke holde mig oppe længere.

 

Nu er jeg imidtertid helt frisk igen. Og klar til at tage til Formex.

 

Billederne her er taget med mobiltelefon, og jeg er faktisk ret imponeret over kvaliteten. Men jeg kan ikke finde ud af at forstørre dem. Derfor ser denne layout noget mærkelig ud.

 

foto

 

foto

 

foto

 

Som nævnt bliver jeg altid meget inspireret, når jeg rejser, og på min tur rundt i den svenske hovedstad i går, fik jeg da også mange nye ideer. Blandt andet, at svensk jul (selvfølgelig) også skal inkluderes i min julebog. Derfor fik jeg blandt andet købt Helligtrekongers-lys.

 

De kan altså noget med jul; vort broderfolk. Det kan os skal ikke skjules, at jeg synes vældig godt om Sverige og deres mange traditioner. Og hvad haver angår er Sverige også noget helt særligt.

 

foto foto

 

 

 

foto foto

 

I kan nok se, at det er et skønt sted, jeg har besøgt. Det hedder Garbo Interiors. Et sted, hvor man hverken går på kompromis med kvalitet eller pris! Vil man handle, gælder det om at have den store pung med. Jeg lod min blive i lommen …

 

Et tip til at besøge denne butik fik jeg af Catarina fra Trädgårdsfröjd på Facebook. Tusind tak.

20 kommentarer:

 1. Fine, inspirerende billeder! Jeg synes især godt om gentagelsen i potterne med husløgene - både på rækken og på bakken. Det gør noget godt for øjnene.

  SvarSlet
 2. Håber du får en god dag på Formex!

  Butikken du viser billeder fra, ser dejlig ud. Og så bemærker jeg mig især de mange grønne planter. De er vist meget oppe i tiden lige nu! Jeg tror at jeg en af dagene må ud at have fat i nogle små grønne :-)

  SvarSlet
 3. Søde Claus! Der er intet usundt i at gå tidligt til ro når man trænger til det :-) Dejligt at høre - og helt naturligt når man står så tidligt op som du gjorde i går.

  Helligtrekongerslys er fast tradition her hos os. Derfor har vi også vores julepynt fremme til den tid er overstået. Jeg køber såmænd mit årlige lys i Århus, nærmere bestemt i Den Gamle By - bare et fif, hvis du skulle få lyst til at gøre det til en tradition.

  Selvom disse billeder er små, så fornemmer man klart at det er en lækker butik - de kvaster er jeg helt vild med. Svenskerne er heldigvis ikke så pynte-forskrækkede som danskerne, og jeg vil med stor glæde se dig indføre lidt svensk stil til den danske jul.

  Hav en rigtig god dag på Formex, kh. Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbet - tak for dine altid søde og fine kommentarer. God ide med butikken i DGB. Den vil jeg nævne i min bog, ug undersøge, om man evt. også kan få dem i Den fynske Landsby og på Frilandsmuseet.

   Slet
  2. Ja, gør det - mon ikke også Hjerl Hede var en mulighed?
   (Kan vi komme på andre butikker i denne stil?)

   Kærligst, Lisbeth K

   Slet
 4. Kære Claus Dalby ! Dejlige billeder fra en smuk butik.Med alt det skønne du oplever kan der måske blive nok til flere JULEBØGER i fremtiden.Det ville være skønt at blive inspireret hvert år i god tid, så vi dansker kunne lære af vore nordiske venner.JULEN er en vigtig tid,der samler familie og venner til hygge-stjernestunder.så der må gerne pyntes op a la Claus Dalby.Fortsat god inspirationsdag.
  Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgit - jeg vil meget gerne gøre mit til, at der pyntes lidt mere i de små hjem. Hele året ...

   Slet
 5. Herlige bilder, som alltid. Särlig krukkene med taklökene var söte. Nå lengter vi jo etter vår og grönske =)
  (Når man klikker på dem, blir de litt större - men det vet du sikkert - så da gjorde det ingenting at de var litt små).

  Om du vil ha tips til fremtidige reiser, så er Tirups örtagård her i Skåne helt fantastisk om sommeren!

  Ha en fin onsdag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ingrid - jeg har sørme været på TÖ mange gange og også skrevet om stedet i min bog 'Havedrømme'. Det er et fint sted, men det var altså bedre og smukkere, da Eva stadig kunne.

   Slet
  2. Ja, jeg kan bare väre enig! Vi er nok flere som savner hennes fantastiske Tirup!

   Slet
 6. Ja, det er altså bildene som blir större når man klikker på dem; og ikke taklökene =)))

  SvarSlet
 7. Ja klik på billederne så bliver de fint store..:-)
  Sikke en masse dejlige ting der er på messen. Masser af flot inspiration lige hvad vi alle trænger til nu i dette grå og tågede vejr.
  Pas nu på dig selv Claus...skal du ikke snart have en rigtig ferie hvor du kan få tempoet lidt ned.?

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - hvis jeg holder 'rigtig' ferie, bliver jeg stresset! Det er sandt ,,,

   Slet
  2. Sådan har jeg det også!
   Og havevandringer ER afstressende.

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 8. Du aner ikke hvor glad jeg er for du vil indføre lidt svensk :-) Sverige står mit hjerte meget nær - vi boede der 4 år af min barndom og vi tog en del svensk med hjem igen. Heldigvis har jeg en del familie og venner i Sverige så det tætte bånd bevares. Der er en anden ro i Sverige - føler jeg. De er meget groundet og har en kærlighed til vild natur - og brug af denne som vi godt ku lære meget af. Deres Jul er helt fantastisk synes jeg (ikke maden - der kører vi dansk) den har en lethed over sig, synes jeg.
  Man skal gøre som kroppen siger - tro mig, det har jeg lært på den hårde måde i 2013 - pas godt på dig selv, ven. Man skal ikke undervurdere hvile
  Stort knus og rigtig god fornøjelse - jeg vil smutte på Aldershvile i jagten på flere løg i 11.time (Hamburg imorgen tidlig)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Cendie - Ja, Sverige er en skønt land, og jeg holder også rigtigt meget af svenskerne. God tur sydpå. Kh Claus

   Slet
 9. Ser ud som en spændende men også en hård tur, godt at høre det var det hele værd og du følte dig inspireret.

  SvarSlet
 10. Tusinde tak, søde ven. Om 20 min ruller damptoget med mig på 1.kl - man er vel dame og forvænt ;-)

  SvarSlet
 11. Det er da nogle dejlige ting der fra messen;-).. . Den tradition med Helligtrekonger var jeg ikke klar over fandtes. Det er sjovt og anderledes lys og et fint lille vers til. Som jo siger rigtig meget om det.
  K.Gro

  SvarSlet
 12. Nøj de kan noget i Sverige! Det må være skønt for dig at komme så meget rundt i Europa. Tak fordi du deler, selv med en mobiltelefon. Din haveglæde smitter.

  Maria - den eksperimenterende have

  SvarSlet