Jeg bliver altså helt salig …

… når jeg ser forårsbilleder som disse. Det er en helt speciel følelse. Giver I mig ret?

 

claus20130502_175604

 

claus20130502_175718

 

Billederne her er taget de første dage af maj 2013, og som I sikkert huskede, gik vi i ugerne inden forventningsfulde og spejdede efter de første løgspirer.

 

claus20130502_175748 claus20130502_175809

 

Mange af os var i tvivl om, hvor vidt det overhovedet ville blive forår. Men det blev det. Og tilmed en bragende skøn sommer.

 

claus20130502_180156

 

Når jeg kigger tilbage i mit billedarkiv fra 2012, ser jeg, at de samme vækster, som I ser her, det år var i blomst en måned før, altså allerede først i april.

 

claus20130502_180722 claus20130502_175902

 

Hvordan mon det kommer til at gå i år? Indtil nu har vi haft en historisk mild vinter, og på nettet har jeg læst, at januar og februar også spås at blive varmere end normalt.

 

claus20130502_180254

 

claus20130504_121615 claus20130504_122034

 

Jeg tror og håber på, at vi får en fantastisk havesæson. Om jeg glæder mig! Ja, hva’ tror I?

 

claus20130503_113327

43 kommentarer:

 1. Ja, vinteren kan kun gå for langsomt! Vi krydser fingre for en dejlig havesæson 2014.

  SvarSlet
 2. Ja julepynten er puttet og pakket sammen , og vaserne er blevet fyldt med grene til drivning, især kirsebærkornel, de har store knopper nu. Forår kom nuu.
  Jeg kom forresten til at fnise lidt da jeg pakkede vores stjerner, vores er hjemmeflettede både de alm. og de dobbelte, skulle de ha været købt som de fine du viser, av min muldvarp. Men sjovt at nogle har fundet på at lave et firma til salg af dem.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 3. Skønne livsbekræftende billeder, man kan næsten ikke vente....

  SvarSlet
 4. Jeg glæder mig utrolig meget til havesæsonen - og jeg glæder mig vildt til at se alle de løgvækster som vi har sat i vores have her i efteråret.
  Måske vi ikke skal vente længe, for vinteren er vist desværre aflyst. Ja - det er ingen hemmelighed at jeg gerne ville nyde et godt og smukt lag sne - det er langt bedre for krop og sjæl end den kolde og fugtige luft som præger vintermærket lige nu.
  Men ellers Claus - så finder vi bestemt glæde i dine smukke billeder.
  Mange hilsner og et godt nytår.
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan - ja, sne er vældig smukt, og jeg håber da også på, at der kommer sne i år, så jeg kan få taget billeder af det nye drivhus, pakket ind i sne, Det motiv er nærmest uundværligt til næste års julebog. Så jeg krydser også fingre.

   Slet
 5. Du kan lige tro du har ret! - og selvfølgelig glæder du dig også... lige så meget som os andre;-) Det ser bare så skønt ud, at det er svært at vente!!

  SvarSlet
 6. Ja, dette er deilige bilder! Jeg håper på en fortsatt varm vinter så vi kan få en tidlig vår. Det var noen år siden sist vi hadde det her i Stockholm.
  Godt Nytt År!

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Godt nytår til dig og tak for mange gode billeder og selvfølgelig giver vi dig ret, dejlige forårsbilleder.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 8. Åååh ja, og det begynder jo lige om lidt! Idag var jeg turen rundt i haven og så vintergækspirer og andre vækster titte forsigtigt frem. Vi går en skøn tid i møde.

  SvarSlet
 9. Giver dig HELT ret :-) Savner specielt LYSET og VARMEN :-)
  Godt nytår, Claus. Glæder mig til at følge dig i 2014.
  Kram Jeanette

  SvarSlet
 10. Ja om jeg ikke glæder mig. Har bestilt de første frø, og er helt klar til at komme i gang. Spændende hvad januar og februar byder på af vejr.

  SvarSlet
 11. Godt nytt år til deg:) Etter en stund hvor jeg hr betraktet bloggeland lit på avstand har jeg nå kommet tilbake, og gjett om jeg gleder meg til å oppdatere meg skikkelig. Og ja som jeg husker våren, eller den manglende våren i fjor...men den kom med et brak, sent men godt. Og i år nyter jeg en meget mild vinter så langt:) Kos deg masse, og fra nå kommer jeg til å heng meed på alt som skjer:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda - hvor er det dejligt, at du er tilbage. Du har været savnet. Klem fra Claus

   Slet
 12. Kære Claus

  Det er billeder som disse, der for alvor fik mig i gang med at lave min have om for blot få år siden. Jeg fulgte dine indslag her på bloggen gennem året, og valgte de planter ud, som lokkede og skabte stemning. Jeg startede med at følge med i marts/april og resultatet blev, at jeg næsten hele tiden har et eller andet i blomst gennem sæsonen. Det har været spændende at få lov at følge med i din have gennem sæsonerne, og din gøren og laden har afgjort haft en stor afsmitning på min egen lillebitte have. Jeg glæder mig meget til at det hele går i gang igen. Vintergækkerne og perlehyacinterne er allerede begyndt at sende deres spidser op af jorden. Det får afgjort smilet frem på en mørk, kold og våd vinterdag. Så ja - du kan tro, at jeg glæder mig.

  SvarSlet
 13. Er helt sikker på at du glæder dig lige så meget som jeg. De skønne forårsbilleder sætter gang i drømmeriet. Glæder mig til at se alle de løg jeg fik lagt i efteråret, uh det kan kun blive godt :-)
  K.H. Anette

  SvarSlet
 14. Vilka härliga färger! Ja, nu längtar man efter våren. :-)

  /Mia

  SvarSlet
 15. Det er skønt at se frem på en helt ny havesæson.

  SvarSlet
 16. smukke billeder..... Men jeg har næsten allerede "guld" i haven nu i form af juleroser. Året starter godt. Håber at få mere tid til haven i 2014.
  Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 17. Kære Claus.
  Så har statsministeren lige været på tv og fortalt om rigets tilstand.
  Har nævnt det før, men vil lige sige det igen.
  Hvor ville det være dejlig med en nytårstale fra dig.
  En tale hvor du fortæller om Dalbys univers .
  Ser for mig at du sidder ved dit skrivebord i havestuen med levende lys , butterfly og en overdådig buket .
  Jeg ville elske at høre dig fortælle med din altid behalige stemme ,om året ifølge dig "Dalbys univers".
  Claus du er det man ville kalde en drøm for mig.
  Jeg vil her på årets første dag gerne fortælle hvor vild i varmen jeg er med dig.
  Jeg vil her på årets første dag gerne fortælle alle andre hvor vild jeg er med dig.
  Claus jeg er en ganske almindelig mand med fast arbejde og familie som jeg elsker højt.
  Min hverdag er spændende og jeg lever i høj grad som jeg vil og har lyst til.
  Der hvor jeg gerne vil hen med dig og alle i andre , er at fortælle hvad du og livet med haven/naturen gør for mig.
  Claus jeg prøver på at samle gode ting i min livskurv og i kurven er du kommet til at ligge.
  Jeg er så vild med næsten alt hvad du laver og er en af dine største beundre.
  Tror at det har noget at gøre med at jeg ser mig selv i dig, ikke at jeg på nogen måde kan være med og gøre dig kunsten efter.
  Men at du står så klart for alt det som jeg, tyren Ferdinand bare så godt kan lide og tror på.
  Du lever den drøm ,som jeg har fantasier om inde i mit hovede.
  Jeg kan med dit univers få en fornemmelse i kroppen af mening med mit liv og en ro i sjælen.
  Der er med sikkerhed nogen som vil mene ,at jeg går med det røde æble til læren for at fedte...
  Jeg respektere at vi alle er meget forskellige ,og hver især har vores mening om de ting vi ser og tror på.
  Jeg vil dog selv have lov til at bestemme hvad jeg skal mene og syntes om.
  Du passer bare så godt ind i hvad jeg syntes er rigtig for mig.
  Hvorfor vælger jeg så at fortælle om det her, når jeg kunne holde det for mig selv. .? Eller sende dig en hilsen med posten.
  Det er bare fordi at vil være sikker på at du forstår og at andre forstår, at for mig så gør du altså en kæmpe forskel og at det intet har at gøre med røde æbler.
  Det er heller ikke alt som jeg giver top point eller ønsker at gøre, men det er jo lige det med forskelligheder som jeg mener.
  Jeg skal heller ikke være dommer for hvad andre kan lide, højesteretsdom dommeren Paw bestemmer og vælger i hans univers.
  Jeg siger nogle gange ting flere gange, det er vel som børn.
  For mig handler det om at få lagt tryg ved og forstå.
  Jeg bukker mig i al respekt for dig.
  Du er en ener.
  Hvor er jeg dog taknemlig for at jeg er som jeg er , er have interesseret og for at du findes.
  Her var bare lidt om hvad jeg hade på hjertet og hvad jeg går rundt med i mit lille kønne hovede.
  Glæder mig til et nyt have år sammen med dig og bloggen.
  Claus endnu engang tak.
  Kærlig hilsen paw.
  PS.
  Hvis der er andre der behøver at få luftet ud og fortælle, så er jeg en sikker læser.
  Tror på at man skal fortælle ,når nogle gør en forskel

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Paw

   Det var en rigtig sød og fin skåltale ;-)
   Ingen tvivl om at hr. Dalby gør en forskel i manges liv og haver.

   Slet
  2. Kære Paw

   Du ønskes et rigtig godt nytår, jeg håber vi mødtes på have gangen igen.

   Samtidig vil jeg rose dig for den meget personlige hilsen som du har valgt at sende til Claus på denne måde, det er rigtig godt skrevnet og jeg tror vi er nogle stykker som kan tilslutte os hvert et ord.
   Claus er en ener på rigtig mange måder. Han har en fantastisk personlighed som vi der har mødt ham ved er ægte helt ind i hans hjerte.
   Jeg er selv STOR beundre af ham og er nok en af dem som har rost ham rigtig højt igennem de år jeg har kendt ham.
   Han har sat sig dybe spor langt ind min sjæl og var/er et kæmpe lys i den lange sygdomperiode som ramte mig for 4 år siden og som stadig er en del af mit liv. Jeg ville blive rigtig ked af det, hvis han lige pludselig lukkede sin blog ned, for den giver mig det pust til en svær hverdag, som giver varme og solskin langt ind i min sjæl.
   Jeg glæder mig til at følge i hans spor her i 2014.

   Samtidig glædes jeg over at du er blevet aktiv her på bloggen igen, du har været savnet med dine altid dejlige kommentar.

   Rigtig god dag til både dig Paw og Claus.

   STORT KNUS OG KRAM herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  3. Kære Paw - sikke mange søde ord. Jeg sidder jo her med helt røde ører. Dine mange og rosende vendinger viser, hvor fint og følsomt et menneske du er.

   Nu skal det jo nødigt blive en roseklub, hvor vi bare klapper hinanden på ryggen, men jeg bliver nødt til at fortælle de øvrige bloglæsere, at du giver nøjagtigt ligeså meget som jeg, blot i andre luftlag.

   Lad mig lige forklare dette:

   Som nogle vil vide, hører du - Paw - til SAS flyvende personale, og efter en del år som steward, er du nu blevet forfremmet. Når januar er omme, kan du kalde dig kabinechef.

   Du er et af de mennesker, hvis største glæde er at glæde andre. Og du er den mest generøde person, jeg kender. Ikke blot rent bogstaveligt, men især også åndeligt, fordi du med dit smil og dit lyse - ja nærmest lysende - væsen, spreder så megen positivitet omkring dig.

   Jeg har oplevet, hvor professionel, du er, når du er på vingerne, og du er et service-menneske til fingerspidserne. Det er en stor glæde at kende dig, og hvor er det skønt, at din kæreste nu har foræret dig en ipad, så du (igen) kan skrive med her på bloggen.


   Kære Nette - du skal også lige have et par ord med på vejen. Tak for din altid store opbakning og dit vid og bid. Du er bare skøn ...


   Og så kære Pia - som du selv skriver det ovenfor, ved jeg, at du ikke er helt på toppen altid, men jeg synes, at det er så flot, at du bruger en del af dit overskud til at skrive her på bloggen. Ikke blot et par ord, men altid søde og kærlige hilsner til nær og fjern.

   Ligesom Paw og Nette har jeg også mødt dig i det virkelige liv, og jeg synes, det er skønt at tænke på, at blogverdenen har først til så mange bekendtskaber.

   Det er dejligt at have lært jer alle at kende.

   Kh Claus

   Slet
 18. Åååå jeg måtte bare inn og se de deilige bildene igjen, som jeg gleder meg sååå masse til våren. Det kribler helt vilt... Men først skal vi ha en deilig periode med våre frø som skal spire. Så det er godt det er litt tid igjen tross alt:)

  SvarSlet
 19. Nå! Men jeg husker, at vore danske metereologer for en d el uger siden spåede - med forbehold naturligvis - at det ville blive vinter fra midt i januar og hele februar, og det glæder jeg mig faktisk til. Jeg er overhovedet ikke nået til forår - ikke engang forårsdrømme. For mig har efteråret klimamæssigt varet indtil nu. Men jeg skal vel så småt i gang med at forberede den nye havesæson. Chillifrø skal da snart sås og artiskok ligeså, men allerførst skal forskellige kuldekimere smides ud på jorden, inden det (måske) snart sætter ind med frost.
  Under alle omstændigheder:
  Happy Gardening og Godt Nyt År
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte - ja, det er rigtigt, at man for ikke så lang tid siden spåede vinter fra medio januar. Men de er blevet 'klogere'.

   Slet
 20. Dejlige billeder. Vi glæder os...

  SvarSlet
 21. Dejlige billeder.Ja forventningens glæde er stor/måske størst.Godt vi har 4 årstider.Der er altid noget nyt at glæde sig til.

  SvarSlet
 22. Det er svært at sige, men heldigvis bliver det forår før eller siden. Det er dejligt at vide hvad der venter os:)

  SvarSlet
 23. Ja jeg gør. Det er den slags der gør en grå og trist vinter dag udholdelig :) ser selv have bøger eller dig når det virker laaaangt væk med grøn have

  SvarSlet
 24. Jeg vil sige at lige nu kunne jeg godt bruge noget frost i stedet for al den regn. Min have kan snart ikke klare mere vand. Men dejligt at vi går mod lysere tider og forår.

  SvarSlet
 25. Jeg elsker den milde vinter :-) Både vintergækker og påskeliljer er på vej op ad jorden, og jeg har været ude og luge d. 31/12. Ikke vind og solskin, det var som en dejlig forårsdag. For min skyld måtte alle vintre gerne være som denne. Godt Nytår, Claus.

  SvarSlet
 26. Skønne billeder Claus!
  I går aftes hyggede jeg mig med læsningen af Tante Grøns have, hvor der er de dejligste forårsbilleder. Hvor er den bog dog vidunderlig :-) Helt fantastisk. Vil bare sige til alle: Køb den dog! Især hvis man også var begejstret for Tasha Tudors have, den er lidt i samme stil, men den ene udelukker bestemt ikke den anden.

  Den milde vinter giver ekstra håb om forår - ikke så tosset endda, og helt befriende efter 5-6 vintre med månedsvis af sne og hård frost.

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  P.S.: Jeg har også bemærket Claus, at du har udskiftet dit portræt - endnu et godt portræt :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - tak for søde ord. Ja, jeg udskifter af og til portræt. Heldigvis har jeg en god fotograf ...

   Slet
  2. Kære Lisbeth.

   På mit dejlige forlags, min kanondygtige fotografs og egne vegne, siger jeg også mange tusind tak for de søde ord, som glæder mere end du aner.

   Jeg synes også, at det er et skønt skilderi af Claus. Han ligner jo en hel vårhare. Med mit skarpe røntgenblik, ser jeg den lille søde og charmerende tryllekunstnende dreng, som stadig ligger gemt i denne granvoksne, modne mand. Jeg kan ikke stå for drengede smil:o)

   Og nu er dagen tiltaget med 10 min., skulle jeg så lige i øvrigt huske at sige:o)

   Knus til Liebste Lisbeth K og Claus, som burde hedde Maximillian til mellemnavn:o)

   Slet
  3. Og apropos drengede smil fik vi en del af dem i juleudsendelserne. Jeg fik selv smil på læben flere gange, for Claus lignede ofte en kat, som lige have ædt kanariefuglen ;-)

   Slet
  4. Ha, ha Nette!
   Helt enig, Claus' smil smitter på stedet :-)

   Søde Tante, jeg er så glad for at mine ret kortfattede roser kan varme dig her i januar. Når bogen er læst færdig skal du nok få en ordentlig skamrosende anmeldse!

   Claus: hvor er det sjovt at man lærer så mange at kende gennem din blog! Efter din fine beskrivelse af Paw får jeg endnu mere nysgerrig lyst til at møde manden. Dejligt at Paw er tilbage på bloggen.

   Kærlige osv. til jer alle - Lisbeth K

   Slet
 27. Dejlige livsbekræftende billeder - glæder mig!

  Med venlige hilsner Helle

  SvarSlet
 28. Ja helt bestemt - skønne, skønne billeder - og det sætter omgående forårslængslen i gang. Men vi må nok vente lidt endnu, selvom løgplanterne allerede titter forsigtigt op med deres grønne håbefulde spidser. Og nu, hvor julepynten er pakket væk, sniger utålmodigheden sig lidt ind - så der studeres frøbutikker på nettet.

  Godt nytår til alle.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 29. Hej Claus
  Rigtig godt nytår til dig og din familie, og alle jer på bloggen:)
  Skønne billeder af foråret i din have Claus, la os håbe foråret er lige om hjørnet med denne milde vinter.... Ville være så skønt!
  Tak for dit svar med heiberg lamperne, dem må jeg på jagt efter, de er så fine, især når man som jeg er vild med alt grønt:)
  Glæder mig så meget til at følge din blog i 2014..... Spændende:)
  Rigtig go aften til alle
  Kærlige hilsner fra Pernille

  SvarSlet
 30. Sikke skønne billeder, tænk sig hvad der venter om få måneder. Man får helt sommerfugle i maven.
  Kh Mette

  SvarSlet
 31. Härliga vårbilder-längtar,,,,
  Lisa

  SvarSlet