Materialer fra haven

Jeg er som nævnt flere gange før i gang med min julebog, og gartner Mariann er til stor hjælp.

 

claus20140107_105855

 

Mariann hjælper lige nu med at binde kranse, og forleden plukkede hun små orange hyben i haven. Dem, der følger efter blomsterne hos Rosa helenae.

 

claus20140107_105821

 

Når vi stadig kan høste hyben, skyldes det, at vi stort set endnu ikke har haft frost. Når først de bær bliver udsat for minusgrader, bliver de smattede.

 

claus20140107_161443

 

De fine hyben er vældig dekorative.

26 kommentarer:

 1. De ser rigtige fine ud, alting er lidt bagvendt for tiden, det burde ikke kunne lade sig gøre på denne årstid. Men en hybenkrans eller mariebærkrans kan man altid bruge og farverne på mariebærene holder ihvertfald godt. Det kan godt være at jeg skulle kigge efter :-).

  SvarSlet
 2. Meget dekorative og smuk krans..:-)
  Men nu kommer frosten til weekenden kan jeg se. Det er lovet ned til minus 7 grader i næste uge.
  Ja vi kunne jo ikke blive ved med at have grøn vinter..;-)

  Knus fra Lisbeth

  SvarSlet
 3. Smuk krans :-) Men det generer mit øje at den er bundet mod uret :-( Utroligt at det stadig er muligt at finde efterårsting samtidig med at de første vintergækker er kommet!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bende Rambøl - kan godt se, at jeg i skyndingen er komme til at vende den forkerte side op, da jeg fotograferede. Det beklager jeg virkelig. Overvejede, om jeg skulle skrive følgende, men nu gør jeg det altså:

   Hvor må det være trist indledningsvis at fokusere på andres fejl. Man kan skrive tingene på mange måder, og noget sådant ville jeg måske have skrevet i en efterfølgende bibemærkning. Ved det ikke , men måske havde du liiiige behov for at lufte, at du er en lille smule klogere. Blot en tanke!

   Men jeg synes, at det er så vigtigt at fokusere på de positive ting her i livet, og hvis sådan en bagatel giver anledning til en bemærkning, kommer man igen til at tænke på historien om, at nogle ser glasset som halv tomt, mens andre ser det som halvt fyldt. Jeg hører heldigvis til de sidste.

   Slet
  2. Kære Claus Dalby! Godt svaret.Jeg kender mange der binder mod uret,men som også binder smukke kranse.Der er også dem der skriver med venstre hånd ect.ect.
   Venlig hilsen Birgit Nouri.

   Slet
  3. ja helt enig
   mvh peter h.

   Slet
 4. Det bliver spændende at se den bog.

  SvarSlet
 5. Kære Claus Dalby! Hils din dejlige kreative gartner Mariann og sig hende tak for at der nu også kommer Mariebær med i julebogen.Måske der fides mere "GULD" i haven,så vi kan blive inspireret til at bruge materialer(gratis)fra vore haver.Venlig hilsen Birgit Nouri.

  SvarSlet
 6. Kære Birgit - ja, der er stadig meget 'guld' rundt omkring, og jeg skal ud i krattene omkring Aarhus og klippe her i weekenden inden frostens varslede komme. Jeg elsker de røde og orange bær, ikke blot alene, men også sammen med alt det grønne.

  SvarSlet
 7. Mer sådana här bilder, gillar att se trädgården på vintern. Då ser man hur fin stommen och strukturen är. Älskar färgen på kransen, ljuvlig. Merja

  SvarSlet
 8. Her lige lidt stof til eftertanke :
  No matter how many mistakes you make
  or how slow you progress.
  You``re still way ahead of everyone
  who isn``t trying.
  Tony Robbins
  Venlig hilsen Birgit Nouri

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgit - tak for viise ord. Kh Claus

   Slet
 9. Hvor er det dejligt med et posetivt livssyn :-) negative og sure bemærkninger er der nok af i verden, lad os opmuntre hinanden i stedet, kransen er smuk og jeg er inspireret til at gå i haven de næste dage, tak .
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 10. Sikke nogle smukke billeder og farver! Hvor må det være dejligt at være omgivet af så kreative mennesker - jeg nyder et dagligt kig ind på din blog - det giver mig positiv energi i en en travl hverdag.
  Du er vælgig dygtig med dit kamera, Claus. Har selv ønsket mig et spejlrefexkamera i julegave - men fik ikke alle mine ønsker opfyldt, så nu må jeg selv ud og investere. Hvilket kamera vil du anbefale, Claus?
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle - tak for dine søde ord. Jeg kan fortælle, at jeg har et Nikon-kamera, som jeg er meget glad for, men Cannon-fans vil helt sikkert sige det samme om Cannon.

   Men ... At tage gode billeder handler bestemt ikke blot om kamerahuset, men i ligeså høj grad om objektiver. Holder man af at tage portrætter af mennesker og planter, kan jeg absolut anbefale et 105 mm fast objektiv. Med 'fast' menes, at der ikke kan zoomes. det er et fantastisk objektiv. Kh Claus

   Slet
 11. Kære Claus
  Jeg KAN altså IKKE lide hverken den gule eller orange farve - eller rød for den sags skyld :-) Men det må jeg da vist lige tage i mig igen, for hvor ER de fine, de hyben på dine smukke billeder. Det er lige før, jeg ikke ville have noget imod sådan en fin lille krans hos mig. Meget smukt, Claus. Du er DYGTIG!
  Kram Jeanette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette - ja, min verden er ikke kun sort/hvid, og jeg er rigtig glad, hvis jeg kan flytte andre lidt. Jeg holder af alle farver, men kan også være lidt striks med farverne i mine forskellige rum. Heldigvis har jeg et stort hus og kan godt forstå, at nogle - med mindre boliger - vælger en mere snæver farveskala. Jeg synes bare, at det handler om at være åben for andre input, selv om man ikke selv vil praktisere dem. Og det er jo netop det, du gør her. Tak og kærlig hilsen Claus

   Slet
 12. Kære Claus! Tak for dit svar, det var absolut ikke for at være negativ, det ligger absolut ikke til mig. Undskyld hvis jeg kom til at træde nogen over tæerne. Det er ikke rart. Godt at vide at den anden side er den anden vej! Glæder mig stadig, stort set dagligt, over din inspiration :-)

  SvarSlet
 13. PS jeg startede faktisk med at skrive det var en smuk krans ;-)

  SvarSlet
 14. Lekker krans! Lett luftig og riktig til å bli glad av.

  SvarSlet
 15. Kære Bende . du er helt og aldeles tilgivet, men det interesserer mig faktisk ret meget, hvordan vi kommunikerer, og hvilke signaler vi sender. Især er skriftsproget lidt 'fattigt', fordi vi ikke på samme måde har betoninger og kroppen at agere med. Jeg følte mig blot lidt provokeret og hører bestemt ikke til dem, der bærer nag. Og du er fuldstændig 'tilgivet'. De kærligste hilsner fra Claus

  SvarSlet
 16. Tak Tak det var rigtig dejligt! Blev faktisk ked af det, men alt godt nu :-)

  SvarSlet
 17. Lækre glimt, udepynt indendørs er noget af det fineste - noget så simpelt som lærkegrene, kan virkelig lyse op . det er bare ligeom at huske, at få det gjort. Cykler forbi et hav af hyben, på vej til studiet, må se om jeg kan gafle nogle så smukke, som dem du viser her - tak for tip.

  - Anne

  SvarSlet
 18. Ih, en fin krans Claus!
  Og en god idé at dele med os :-)

  Mit første indfald da jeg så kransen var: "oj, man kan sørme også binde den vej rundt" - fint med afveksling. Jeg betragtede det slet ikke som en fejl, men bare en ny detalje. Tingene behøver jo ikke gøres ens hver gang, og jeg synes egentlig det så ok ud. Måske er det fordi man som højrehåndet nemmest kan binde med uret, at man vænner sig til at tingene skal se ens ud?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet