Nu har vi ekstra travlt

Det er alt for lang tid siden, at jeg sidst har arbejdet med i haven, men i dag og i morgen er jeg ude, for der er stadig meget, der skal nås, inden frosten sætter ind.

 

claus20140107_105402

 

Preben er i færd med at blæse blade sammen, for det kan vi ikke gøre i foråret, fordi løgvæksterne dér pibler frem alle steder. Det gør de for øvrigt allerede nu!

 

claus20140107_105031

 

Mange ryster sikkert på hovedet over, at vi kører de næringsrige blade væk, men det bliver vi simpelthen nødt til af praktiske årsager.

 

claus20140107_105108

 

Som kompensation er det min plan i det tidlige forår at få lavet en organisk blanding af hestemøg, kompost og andet organisk materiale, som vi vil sprede ud i bedene i et tyndt lag som topdressing.

 

claus20140107_105131

 

Mariann og Preben planter alt det, vi mangler at få i jorden. Jeg placerer planterne, og de graver. Det foregår meget forsigtigt med små planteskovle for at undgå at beskadige løgene.

 

claus20140107_105140

 

Jeg kan berolige jer med, at vi ikke er stressede, men glæder os over, at det har været muligt at arbejde så længe i haven. Den tid, der er gået godt, vender jo ikke skidt tilbage.

 

Lad os nu bare få vinter i et par måneder, men så SKAL foråret altså også komme.

9 kommentarer:

 1. Hej Claus,
  i betragtning af bladleverancernes omfang forstår jeg dig godt.. en god del af Risskov, det er noget, der batter.
  Jeg er ikke til sne og kulde, men trøster mig med, at dræbersneglene og skadedyrene med lave grader får kamp til stregen.. noget positivt må der jo være at tænke på ..
  Erantis er nu sprunget ud her i Kbh.. krokus og vintergækker står på spring..
  Der er meget at glæde sig til og over..
  Tak for dine fine tableauer og stilleben den seneste tid.. Meget inspirerende
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Sikke mange små nuttede helleborus-børn du har! Nååååh, hvor er de søde. Hvorfor har jeg mon ingen babyer?

  Med skoven som nabo har I rå mængder af blade, men jeg indrømmer blankt, at jeg sidder her med en lille rynke i panden over, at de næringsrige blade bliver sendt på porten. Til gengæld er jeg meganysgerrig efter at høre lidt om blandingsforholdet i den Dalbyske Topdressing. Selv gør jeg nok som sidste år: Køber komposteret kogødning (når det ellers er tøet op, så man kan vriste det fri af salgsbunkerne). Det kan jeg sagtens, for jeg har jo kun en lillebitte have.

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Nette - det er ikke Helleborus-børn, men vinterglans, Pachysandra terminalis. Rynken i panden kan jeg nemt forestille mig; jeg kender dig jo!!! Blandingsforholdet skal jeg lige have fundet frem til og vender så tilbage. Kh Claus

   Slet
 3. Hej Claus. Ja med en have som din er der rigtig meget arbejde, jeg er også glad for, at jeg har nået at få min have klar til vinteren, men det er lige før man skal ud at luge igen, for jeg synes, ukrudtet gror her i det milde vejr! Godt, at I når så meget som I gør. Jeg kan huske for en 3 år siden, at du skrev I var kommet bagud pga. den hårde lange vinter. Lad os håbe, at frosten kommer og går hurtigt og at vi får et varmt og solrigt forår. Det ville være dejligt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Birgitte - ja, heldigvis er vi nu ved at være 'foran'. Kh Claus

   Slet
 4. hmmm jeg er en af dem der er liige ved at rynke panden,, køre blade væk??? det er guld.. Men så kom jeg til at tænke på at de kommer fra skoven og dermed er der en masse bøgeblade med. Og de er jo flere år om at formulde. Så du er forstået. Her i haven kommer de i bedene og er næsten formuldet når foråret er ved at være omme. Især med en mild vinter som denne. Og egentlig kan jeg godt lide bladdækket, det skåner osse de små nye spirer , hvis kong vinter kommer som de har lovet os til næste uge, .
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 5. Ja, men er det ikke skønt med det vejr? Jeg har også været i haven i dag, hvor jeg først og fremmest og i sidste øjeblik har renset tagrender for mængder af blade, så der har været 'oversvømmelse' i de seneste par dage. Masser af frisk luft fik jeg, så nu i aften står den på strikke- og computerarbejde. Om lidt skal jeg maile igen til min tip-fætter (hvis der er nogen, der kaldes sådan). Vi har for nylig fundet hinanden på facebook, og han, som bor i Chicago, har ikke svaret på min mail forleden. Måske har de været uden strøm derovre på det seneste under vinteruvejret. Sandsynligvis har vejret tabt lidt af pusten på sin vej over Atlanten, inden det rammer os på søndag. Lidt vintervejr er imidlertid i orden med mig, inden foråret banker på. Jeg kan godt lide alle årstider - når det altså bare ikke blæser og regner på én gang.
  Happy Gardening
  et par dage endnu
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte - tillykke med den 'nye' slægtning. Kh Claus

   Slet
  2. Det ender nok med, at den lokale genbrugsstationen kan sælge eksklusiv kompost baseret på Dalbyske bøgeblade til foråret;0)
   Hilsen Pia

   Slet