De grønne rosetter titter frem

Sneen er ved at være væk, og nu titter de grønne rosetter fra den skønne tidsel Cirsium rivulare ’Atropurpureum’ frem.

 

claus20130610_173938

 

claus20130610_173756

 

Desværre er den steril og kan derfor ikke formeres med frø. Mine planter har jeg fra Belgien og i efteråret flottede jeg mig rigtigt. Bestilte hundrede mere til det store bed nede ved vejen.

 

Det bliver med garanti smukt, når tidslerne blomstrer sammen med de mange tulipaner og prydløg.

20 kommentarer:

 1. Åh jag älskar tistlar! De är så vackra!

  /Linda i Småland

  SvarSlet
 2. Synes også de er pene! På fjellet har vi en vill som ligner i blomsten - Circium heterophyllum eller hvitbladtistel som den kalles her. Bladene har en filtet, hvit underside.
  I Oslo er det kommet masse snø, men nå er det regn i luften og det er meldt mildvær langt fremover. Vi håper at snøen ikke blir borte igjen. Det var grønt her helt til det forrige år var omme. Blir spennende å se hva som har overlevd til våren.

  SvarSlet
 3. Utroligt at tidsler kan være så kønne:-)

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Den er SÅ flot! Uimodståelig kan man næsten sige.

  SvarSlet
 5. Hej Claus.

  De ligner til forveksling den tidsel, vi behandler som ukrudt, men den er vist ikke sjov at få ind på matriklen, men begge er kønne.

  God søndag, Jette Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 6. Det kommer da virkelig til at se ud af noget, med det antal!
  Spændende at se, hvordan det hele kommer til at passe sammen - hilsen Pia

  SvarSlet
 7. Meget, meget smuk. Jeg har fundet den på nettet her: https://www.damholmgaard.dk/cirsium-rivulare-atropurpureum

  De sender først fra april dog ...

  SvarSlet
 8. Fantastiskt vackert! Här ligger snön fortfarande och inga bladrosetter syns till än på länge. Man kanske skulle flytta söderut...

  Ha det fint

  SvarSlet
 9. Den er rigtig fin den tidsel, den bliver fantastisk med dine forårsblomster!

  SvarSlet
 10. Den glæder jeg mig også til, jeg har nogle stykker ,og jeg må bare have flere af denne skønne tidsel.
  Venlig hilsen Heidi O.

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  En virkelig skøn tidsel :-)

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 12. Den ligner den vi kaldte "farfars tidsel" her i huset. Vi mistede den ved en lidt for voldsom omgravning. Underligt nok for den var nemlig ikke steril, så vi håbede den ville dukke op med små frøplanter. men aknej. Tidsler er flotte, det er osse sjovt at se stillitsen sidde i dem og guffe frø i sig men de når jo ikke at spise alle frø og så bliver tidselerne til ukrudt.
  Nu smelter sneen snart snart kommer foråret.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 13. Det er en fin tidsel, lækker farve. Godt at høre, at du også venter lidt med at så sommerblomster, jeg har også måttet sande, at det ikke altid er en fordel at være hurtigt ude, da væksten alligevel indhentes når man sår senere..
  Jeg så dig på Formland idag, men ville ikke forstyrre, du var ved at fotografere nogle fine sager. Glæder mig til at se, hvad du vil fremhæve fra messen ( i fald du altså lægger det på bloggen ) - jeg synes der var mange fine ting, om end færre stande end sædvanligt.
  Havehilsener herfra

  SvarSlet
 14. Jeg har også altid betragtet tidsler som ukrudt. Men det bliver der lavet om på. Jeg fik i efteråret frø fra den blå kugletidsel forærende (tak til Gunvor), som jeg såede - strøede - ud på jorden med det samme. Og jeg har efterfølgende her i Januar fået en frøpose med en mariatidsel ved www.frøbutikken.dk
  Så jeg er så småt kørt i stilling til tidsler i haven. Nu skal der bare blive forår, så de kan spire og gro.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Hej Claus
  Jeg så en helt fantastisk tidsel sidste sommer på Hampton Court - Stemmacantha centaureoides - kender du den. Skøn bleglyserød farve og blågrønt løv. Gad vide om den er til at opdrive...
  KH Lotte Bjarke

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lotte - ser skøn ud. Har set den i England ... Kh Claus

   Slet
 16. @ Hanne det var karteboller du fik.... var det ikke ? men hvis du osse gerne vil have de blå tidselkugler vil jeg skynde mig ud og se om fuglende har levnet nogle frø og sende til dig flox.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 17. Tidsler er flotte.
  Lige netop denne tidsel fandt jeg i går under oprydning på et kort jeg havde fået gemt lidt for godt. Sjovt at gå herind og se den på din blog bagefter :-)

  Kh. Liseth K

  SvarSlet
 18. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet