Endnu en partner

Der var en partner, som jeg ikke kom ind på, da jeg tidligere i dag fortalte om mine nye planer med prydløg-alleen.

 

claus20130606_164604

 

Det er hjørnespringklap, Smyrnium perfoliatum. Det er en skøn, men noget drilsk plante. Med sine nærmest syre- eller chartreusegrønne blomster er den en perfekt og opmærksomhedsskabende partner til prydløgene.

 

Det tager nogle år at skabe en bestand, fordi planten skal gennemgå en treårig cyklus, før den blomstrer – og derefter dør. Omprikles kan den ikke, så den skal sås direkte på voksestedet, og det har jeg nu gjort en del år i træk.

 

At dømme efter de grønne planter, der nu spirer frem i alleen, ser det ud til, at blomstringen i år bliver mere end blot sporadisk. Jeg glæder mig til at se, om mine anstrengelser begynder at bære frugt.

12 kommentarer:

 1. Denne var ny for meg - nydelig er den!

  SvarSlet
 2. Kære Claus

  Jeg har aldrig hørt om denne lille strittende besværlighed, men den ser fantastisk ud med de dejlige allium. Sidste sommer lavede jeg et lille hjørne med de friske limegrønne og gullige planter blandet med lidt lilla/violet. Jeg havde set en eller anden gammel tv-udsendelse med dig, hvor du viste krukker frem med netop disse farver, og dem faldt jeg pladask for. Den lille gule fætter her har karakter af en vidunderlig grøftekantsplante. Flot kombination.

  SvarSlet
 3. Hej Claus,
  er det ikke den samme som lundgylden?
  Smuk er den i hvertfald sammen med prydløgene. Jeg havde indtryk af, at den bedst trives i halvskygge. Er det ikke rigtigt opfattet?
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære SuK - jo kært barn har mange navne. Den gror vildt i nogle af vore skove, blandt andet i Sorgenfri og flere steder på Bornholm.

   Slet
 4. hvor er det smuk, men måske ikke lige noget i min begynder have. Men fin det er den altså.
  KH Linda - Mrsdahl.com

  SvarSlet
 5. Tror den er for besværlig for mig, men jeg er vild med farven, så håber du vil vise mere senere!

  SvarSlet
 6. Den e meget fin og åben. Sikke et syn det blir Claus.

  SvarSlet
 7. Kære Claus
  Det lyder virkelig lovende alt sammen - og tusind tak for gode ideer mht. selskabsplanter. Super. Alt noteret og gemt til den dag jeg skal skabe et helt drømmebed :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Den er rigtig flot sammen med de lilla prydløg. Wau for et bed du får skabt.

   Slet
 8. En skøn farvekombination. Men jeg må nok også melde pas - jeg kender den ikke, og da den lader til at være lidt drilsk springer jeg den nok over. Jeg skal derimod på jagt efter ganske almindelig forårsvortemælk i år. Jeg husker skønne billeder fra din forårshave, hvor de står i fuld flor. Smukt.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Jeg faldt pladask for den da jeg besøgte din have første gang og jeg har læst din beskrivelse af hvordan du møjsommeligt indførte den i din have i bogen "Mit haveliv" den er så fin, men jeg har den ikke selv i haven - endnu:)

  SvarSlet
 10. Ja, okay....jeg der hader gult løv og gule blomster overgiver mig nu alligevel her og siger at det er flot.

  SvarSlet