Er den ikke fin?

Denne lille floks er ikke særlig kendt, og det skyldes nok, at det er en vårfloks, Phlox divaricata, der ikke bliver mere end cirka 20 cm høj. Sortsnavnet er 'Chattahoochee', og jeg har adskillige eksemplarer.

 

claus20120527_193446 claus20120527_193455

 

Den kendteste floks er høstfloks, Phlox paniculata, der når en højde på 100-150 cm.

15 kommentarer:

 1. Hvor dejlige billeder af floks.
  Jeg kender ikke denne udgave af " mini floks" men kender selvfølgelig de almindelige høstfloks.
  Syntes at de ser rigtige fine ud og i en højde på ca 20 cm ville de passe ind mange steder.
  Jeg nyder virkelig at kikke forbi bloggen i denne tid og få lidt drømmefarver på nethinden.
  I min buket finder man floks.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 2. Den var nydelig! Jeg har kun hatt høstfloks, som hjorten har spist til dessert....Jeg rakk aldri å se de blomstre, men nå har jeg flyttet, og her er heldigvis ikke hjort! Så da kan jeg prøve igjen! Floks er en vidunderlig plante i alle varianter :)

  SvarSlet
 3. Virkelig en søtnos! Vårfloks er jo eller en fryd på forsommeren :-)

  SvarSlet
 4. Det er en rigtig skønhed. Jeg har selv forsøgt at dyrke den i flere år nu. Desværre kan den ikke rigtig li at være hos mig :-(( Har du nogle gode dyrkningstips i baghånden, Claus? Jeg vil så gerne have den til at gro hos mig.

  Christina

  SvarSlet
 5. Jo, den er fin. Men jeg kunne såmænd også godt finde på at anskaffe den bare pga navnet! Jeg er jo lidt af en sprognørd .... og grundigt til grin hos mine børnebørn I Florida, når jeg foreslår, at vi fx skal køre en tur til Lake Okeechobee. Det viste sig nu at være et skønt sted, vi kom til, da jeg endelig fik dem omtalt.
  Happy Travelling
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Ubdskyld! Lapsus! Der skal selvfølgelig stå overtalt

   Slet
 6. Kære Claus.
  Dit ´drivtelt´ er helt fantastisk, og som jeg ser det, ikke til at undvære i dit paradis.
  I mit lille drivhus er der overvintrende roser og Tiarella, som jeg ikke nåede at få plantet ... Håber de klarer det, men ingen véd hvilke vejr-drillerier der venter forude. Min måned, April, KAN jo være lidt omskiftelig, meeen April er alligevel forunderlig. Præcis som i Bjørnstjerne Bjørnsons gamle sang.
  Den meget fine Flox måtte vældig gerne flytte ind hos mig, den er yndig og den har en ideel højde. Ja, dén må jeg have ...... Jeg elsker de ´gode gamle´ planter.
  Tak for dine søde ord forleden. De lunede noget så dejligt.
  Kh, Iris.

  SvarSlet
 7. Hej Claus. Den er rigtig sød den vårfloks. Tak for videoen fra i går, det så godt ud det hele.

  SvarSlet
 8. Hej Claus,
  Floks er dejlige og et must i haven. Denne vårfloks er meget yndig og kan passes ind mange steder.
  Skønt med nye bekendtskaber.

  SvarSlet
 9. Kære Claus.

  Tusind tak for dejlige levende billeder fra din vinterhave. Det er altid så skønt, at komme med dig på havevandring uanset årstid. Hvor ser din have fin og velplejet ud. Jeg elsker synet af en have, der er gjort klar til forårets komme. Scenen er sat, kulissen klar. Nu venter vi blot med længsel og spænding på alle de smukke aktører, der skal myldre frem og henføre det begejstrede publikum.

  Dejlige billeder, du har vist. På denne tid af året, er blomster-underernæringen ved at briste grønne hjerter, så blomsterbilleder, kan man bare slet ikke få nok af. Vi har ingen vårfloks i haven. Det er vist en fejl, der må rådes bod på.

  Kære Gunvor, Pia Midtfyn og Liebste Lisbeth K

  Mange tak for jeres søde hilsner og positivitet. At kunne glæde sig over andres glæde, er sådan en smuk egenskab og den varmer os SÅ meget.
  Lisbeth, du kunne jo prøve at læse bogen bagfra og se om jeg har skrevet nogle skjulte budskaber? :o) :o) :o)Tusind tak for de søde roser.

  Her har lærkens ankomst og vårtriller, lokket os i have-arbejdstøjet, og snart er det tid at styne Snydealleen. Det er endda vist på høje tid.

  De kærligste godnathilsner fra den pyjamasblå

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha, ha!
   Jeg læser rundt og rundt, frem og tilbage - men baglæns, det skal vist også prøves :-)

   KNUS fra Lieblingen (Fnis!)

   Slet
 10. En skøn "lille " floks. Jeg kender dog ikke denne - og har ikke endnu floks i haven. Jeg vil dog prøve www.odenia.dk i år og sætte stiklinger. Jeg har de sidste par år sået og sået - og det kræver tålmodighed - nogle gange ud over mine grænser.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Kære Claus
  Den er bedårende. Jeg har kun een type af de tidlige floks, og den vokser overdådigt, blot den ikke står og sopper i fodbad. den lille skønhed på billedet må gerne flytte ind hos mig.,

  hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet