Er I i gang?

Sidste år ved denne tid var vi så småt parate til at begynde at prikle planter ud. Allerede omkring årsskiftet var de første frø sået.

 

claus20130219_122443 claus20130219_122541

 

I år skal der selvfølgelig også sås sommerblomster, men jeg må indrømme, at jeg endnu ikke har fået bestilt frø. Hvad med jer?

 

claus20130219_122629 claus20130219_123222

 

Min erfaring er efterhånden, at det ikke kan betale sig at begynde for tidligt, og det til trods for, at jeg har de optimale muligheder; vinteropvarmede drivhuse, varme i bordene og kunstlys. I år tøjrer jeg tålmodigheden. Vi skal nok nå det.

20 kommentarer:

 1. Rart at høre, at det heller ikke kan betale sig for dig :-)

  SvarSlet
 2. overhovedet ikke begyndt at tænke i de baner ... her ligger meter højt sne - syntes det mindsker lysten ;0)

  SvarSlet
 3. Kære Claus
  Jeg har bestilt alt for mange frø og går i gang i morgen med at så staudefrø og toårige, som bliver stillet ud i kulden.
  Sommerblomsterne venter jeg med, til de kan sås direkte i haven. Tror, at den solfattige januar er skyld i, at klikfingeren gik amok i diverse netbutikker - i hvert fald er der frø nok til, at jeg kan forære væk - hvis de altså bliver til noget :)
  Dejligt at gense dine duer - de er så smukke og helt rigtige i din skønne have!
  Kh Celsiana

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Min mand og jeg har købt frø og glæder os til at komme i gang. Vores drivhus er ikke opvarmet, så vi tyvstarter indenfor. Vi har aftalt, at det skal gå løs 1. marts. Til jul gav vi hinanden en slags såbakke med lys: http://www.willabgarden.dk/produkt/tilbehor/plantebelysning/dyrkningsbelysning.aspx. Vi håber, at undgå lange planter med den til hjælp. Vi har måske forkøbt os lidt i frø, men det bliver skønt at komme i gang igen. Mvh. Jette

  SvarSlet
 5. Nej, er ikke i gang - som i overhovedet slet ikke! Og ved du hvad? Det bliver heldigvis forår og sommer alligevel ;-=

  SvarSlet
 6. Jeg har alle frø klar til mine skære bede samt til det orangeri jeg skal have op, men ikke fået sået endnu, knokler pt med at lave nyt køkken, Håber på det går med senere såning.

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  I morgen skal vi ud i garage-teltet og se om nogle af vores såede stauder har spiret.
  Vi har byttet os til rigtig mange frø, men en solfattig januar frister ikke til at så endnu.
  Har købt frø af Måneblomst ved Albinus frø, de skal sås så snart vi får dem, for at de kan nå at blomstre. Håber Bilka er klar med så- og priklejord.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 8. Næh, men er forleden kommet til at køber stauder, nogle havemøbler i fiberbeton og 3 uger til Vietnam - så vejret må gerne snart byde på lidt forår!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Frø........uhh.....det er jeg ikke nået til, har brugt hele dagen på at planlægge hvilke planter og roser jeg skal have købt og plantet her, når frosten er væk engang i næste uge. Så kommer frøene bagefter, men som du siger, vi når det nok :-). Planlægningen er også en skøn tid :-)
  Kh Margit

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Næ-nej. Men jeg har været i køleskabet for at tjekke, hvor mange frø fra sidste år, som stadigt skulle være holdbare, og kigget lidt på min ønskeliste. Jeg har lovet mig selv, at jeg vil indskrænke mit repertoire i år. Færdiglavede småplanter er heller ikke at foragte. Jeg ser dog ikke frem til at skulle have mine vindueskarme lavet om til så-show med koldt plantelys.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Jeg er nok klar ihvertfald til at forspire de kuldekrævende stauder. Sommerblomstfrøene kommer først igang senere uden for. Chili og klokkeranke kommer i Potter i denne uge. Dejligt at få lidt jord under neglene. Bruger du at blande vermiculite i såjorden eller drysser du bare op på toppen sammen med frøene? Kh Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne- nej, jeg blander ikke vermiculite i jorden, men drysser det over.

   Slet
 12. Jeg har tænkt mig at så chili og tomater i dag, men jeg venter med sommerblomsterne til senere!

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej, endnu ikke. Jeg rejser til Cuba på torsdag, så jeg tænkte, det var bedre at vente til jeg er hjemme igen. Men det skal da blive dejligt at komme i gang igen. Her først på året har man jo så mange planer.
   Kh. Ida

   Slet
 13. Hej Claus ! der er ikke noget saa spendende son at saa og se hvordan fróene begynder at spire .Lige nu er jeg igang med fróbestilling online fra Australien ,jeg maa próve nogle af deres native planter , nogle er meget kendte eksempel evighedsblomter , eucalyptus , acacia ,men der er meget mere! .Hilsen A. Bonaerensis

  SvarSlet
 14. Selvom det kribler så duer det ikke at så nu med mindre man kunstigt laver om på årstiderne som de professionelle gartnerier jo faktisk gør. Der er simpelthen for lidt lys selv i en vinterhave til at så endnu. Dagene er ikke lange nok - til gengæld bliver de små "priklinger" som jeg kalder dem alt for lange, så det er ikke umagen værd. Man får bare for dårlige planter. Frø er både bestilt og købt hjem, da jeg tilfældigt opdagede at frøene fra Fuglebjerggaard var på tilbud og solgte ud til spotpris, så i år har jeg udover min store passion Lathyrus købt en masse spændende ting som jeg ikke kender- Vanilliegræs f.eks. men også en helt særligt bønne som jeg fandt hos Frøsamlerne for flere år siden og siden ikke har kunnet skaffe. En gul stangbønne ved navn Gold of Bacau, der holder sig sød og saftig selvom den bliver stor og kraftig.

  SvarSlet
 15. Kære Claus .Jeg har sået kæmpe verbena, bakkerne står i drivhuset .De skal inde en gang i marts,.dem vil jeg nødig undvære .Nogle planter har jeg ladet stå i beden ,i håb om at de bliver til noget senere.
  Venlig hilsen Heidi O.

  SvarSlet
 16. Jeg er så glad når du skriver at det ikke kan betale sig at begynde for tidligt, for det er jeg meget enig i. Men jeg har købt en lille smule frø fordi det var så hyggeligt:O)

  SvarSlet
 17. Jeg er først begyndt med at så i går søndag. Og det var hostafrø, jeg høstede i efteråret. Jeg har kun vindueskarmene i stuerne. Jeg er før begyndt for tidligt, så jeg væbner mig med tålmodighed.

  Men det kribler både i fingre og sjæl.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Du kan tro jeg er gået i gang, men kun med skærmblomsterne, som du anbefalede ;-)
  Sommer blomst frø har jeg købt lidt af.
  K.Gro

  SvarSlet