Et nyt og spændende tiltag

For nogle måneder siden havde jeg et møde med Saxo.com, og vores snak kom ikke alene til at handle om bøger, men også om levende billeder.

 

 

Saxo præsenterede mig for et nyt projekt, som bliver lanceret i midten af marts. Det handler om, at Saxo begynder at tilbyde undervisning, foredrag og lignende på nettet.

 

Noget skal man betale for, mens andet vil være gratis.

 

Man spurgte mig, om jeg ville være med, og det ville jeg naturligvis gerne. Blot med den betingelse, at mine film skal være frit tilgængelige. De bliver altså gratis.

 

Vi fik en aftale i stand, og for et par dage siden begyndte vi på optagelserne. En af dem ser I her.

 

Planen er, at en filmfotograf vil følge mig i haven året rundt, og det vil så blive til en række kortere og længere film om mit haveliv. Nogle vil blive på få minutter andre på måske femten til tyve. Her vil jeg så dele ud af min viden.

 

Det er projekt, som jeg venter mig meget af, og jeg glæder mig til at høre hvad I synes om tiltaget.

56 kommentarer:

 1. Underbart !!!!!!
  Jag blir alltid glad över att titta in på din blogg o detta var en extra glad överraskning.

  Ha en trevlig helg
  Britt

  SvarSlet
 2. Hvor herligt!
  Jeg nyder stadigvæk dine programmer om drivhusdrømme på dr.dk:-)
  Så det vil blive imødeset herfra!

  SvarSlet
 3. Det var da godt nok en god ide!
  Der er mange der efterlyser noget ordentligt have-tv. Så jeg er sikker på at det får stor tilslutning :)
  Det vil jeg se frem til

  SvarSlet
 4. Spændende med Saxos nye tiltag - og forresten, sikke en skøn buket påskeklokker

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Det er da et fantastisk spændende tiltag fra SAXO.com, og helt utroligt dejligt, at du gerne vil være med :))) Jeg tror, vi er rigtig mange, der glæder os rigtig meget!
  Venlig hilsen Linda

  SvarSlet
 6. Det vil jeg glæde mig rigtig meget til. Du er altid så god til at forklare og inspirere.
  Kh Ida

  SvarSlet
 7. Sådan et tiltag kan man da kun blive rigtig glad for - helt bestemt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 8. Jeg vil bare sige tusind tak, at du gider og at du tilmed udbyder dine små kurser gratis. Glæder mig til at få ny viden på den måde. God weekend.

  SvarSlet
 9. Spændende projekt og god video, jeg glæder mig til flere. Hvor er det fornemt at få adgang til sådanne små film helt gratis, tak for det og rigtig god weekend:o)

  SvarSlet
 10. Det er en rigtig god ide - har lige set videoen. Du kan nu noget mht. at fortælle og inspirere - tak for gode tips - meget oplysende. Og så var det nogle flotte blomster og vaser.
  Hilsen Anita

  SvarSlet
 11. Hej Claus. Hvor er det da en total pragtfuld ide med de film. Endnu engang tak fordi du vil dele ud af din viden. De film kan kun blive gode. Det er fantastisk, at du har tid til at blive ved. Du ligger jo ikke ligefrem på den lade side. Også tak fordi du kommer med info om dine ting i Bilka. Jeg får ingen reklamer, og alle de krukker, jeg har investeret i i dag er så flotte - lige den lyse lerfarve, jeg kan li - og dem ville jeg jo være gået helt glip af, hvis du ikke gav info om dem:)))))
  Kh Helle G.

  SvarSlet
 12. Kære Claus.
  `Det er vel nok prisværdigt, både at Dalby er så ihærdig, men også at han til stadighed har overskud og energi til at blive ved med at finde på nyt og nye, spændende tiltag´. Således blev det sagt, efter at jeg havde vist dit indlæg og video, for min husbond. Og jeg er helt enig med ham. Endnu mere, har vi at glæde os til. Hvor er vi alle heldige, at vi har en Claus Dalby. Beundrende hilsner og knus. Iris.

  SvarSlet
 13. Jubiiiiii !!!!!
  Tænk hvad DR kunne ha' fået ud af det, hvis man havde kendt sin besøgelsestid derinde. Til nærens tid må jeg så se at få fundet ud af, hvordan man ovefører billeder fra computeren til TV-skærmen.
  Happy Computer Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Du køber et HDMI kabel, hvis du ville kunne se HD tv. Ellers blot et "almindeligt" et af slagsen. Nemmere end at klø sig i nakken. Og det må siges at være ret nemt!

   Slet
  2. Mange tak, Nette, for instruktionen! Jeg er utroligt ubehælpsom, når det drejer sig om moderne teknik, men når dette nu er så nemt, som du 'siger', og jeg absolut vil se CD hos Saxo, må jeg i gang med kablet.
   God Søndag

   Slet
 14. Det var en fin och vacker liten film, samt bra tips. Ser fram emot ditt nya filmprojekt och fler trevliga tips.

  Önskar dig en fin helg

  /Anette

  SvarSlet
 15. P.S. Til dem, som savner godt havefjernsyn
  Youtube har mange fine udsendelser, og i Frankrig har de Jardin-jardinier.com (jardin betyder have). Det er korte og en smule længere, men indholdsmættede udsendelser. Nogle af dem skæmmes lidt af tale, hvor der rables derudaf, mens andre forklares af haveejere, som taler et smukt fransk, som ikke bare er en rivende talestrøm. Forstår man ikke sproget, kan man nyde det som musik - fx i min yndlingsfilm for tiden, som hedder Intérieur à ciel ouvert (Interiør under åben himmel), en have i Normandiet med samtidskunst integreret på fornem vis.
  God fornøjelse
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Lyder rigtig spændende, nye tiltag modtages med kyshånd. 🌺 😄 🌺

  SvarSlet
 17. Alletiders ide. Har lige set videoen, fin fin kort koncis med gode fif, skønne blomster og lækkerier på hylderne i baggrunden, samt sprøde tulipaner ohh så kan det næsten ikke blive bedre.
  Det er flot du nænner at plukke sådan af dine helleborus, det kan jeg ikke nærer mig til, men en blomst i hvert snapseglas med fod er nu osse fint. Det bruger jeg ofte , det "sparer" lidt på blomsterne, he he.
  Glæder mig til at se de næste tiltag fra din hånd.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 18. Kære Claus
  Fy, fy! Skamme mig! jeg glemte helt at se din film, før jeg greb fat i tangenterne. Du er som forventet meget inspirerende, og filmen er af fin kvalitet. Dejligt at se.
  Du har også inspireret mig til ophold i mit orangeri i morgen. Jeg tror, at der er lidt overskud på varmekontoen efter denne milde vinter, så det skal omgående omsættes i lidt forkælelse.
  Mange tak
  og god week-end
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jytte - tak for din trofasthed. Filmene bliver sikkert endnu bedre, hvis/når du får fat på et kabel.

   Slet
 19. Kære Claus.

  Det lyder meget spændende og hvor bliver jeg ALTID glad, når jeg læser/ser din blog med de
  fantastisk smukke & kreative billeder. Det er en sand fornøjelse hver gang.

  Go weekend til dig & dine
  Kh Lene K. ♥

  SvarSlet
 20. Helt fantastisk godt tiltag! Hvor ER det godt, at Saxo.com er vakse ved havelågen. De 4 minutter og 19 sekunder fløj af sted, og jeg glæder mig MEGET til at se flere små film! Man må tage, hvad man kan få. Og når jeg nu ikke kan få hverken halve eller hele timers indslag med dig i TV, er dette et tiltrængt plaster på såret. Nu vil jeg gå ind på Saxo.com og se, hvad i alverden det er for noget ;-)

  SvarSlet
 21. PS: Jeg overså "midt i marts".

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette - sådan går det, når man er så ivrig og utålmodig!!!

   Slet
 22. WAUW, hvor lyder det bare spændende!!! Både for dig, Saxo og for alle os, som vil få glæde af det :) Jeg er nu også VILD med de videoer, du hidtil selv har lavet :)
  Kærlig hilsen Susanne, mitkrearum.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne - tak for søde ord omkring mine (meget amatøragtige) vidoer. Selv er jeg ikke så stolt af dem, men jeg skal nok fortsætte.

   Slet
 23. Härligt - det ser jag fram emot! Jag hoppas att du meddelar på bloggen när det finns filmer att se!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Elin - det skal jeg selvfølgelig nok.

   Slet
 24. Så spennende, lykke til! Gleder meg til å se. :-)

  SvarSlet
 25. Det lyder rigtig spændende. Noget jeg bestemt vil følge med i. Glæder mig :-)

  Bente

  SvarSlet
 26. fin længde med inspirende indhold! Glæder mig til flere af slagsen.

  SvarSlet
 27. Fine klip, god længde, som altid inspirerende.

  SvarSlet
 28. Hvor er det bare et spændende projekt og en super god idé. Glæder mig til at se filmene.

  SvarSlet
 29. Super, så kan jeg også se filmen på min smartphone :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, jeg så også klippet på min smartphone. Faktisk har jeg aldrig prøvet at se levende billeder på denne måde. Men det er overraskende god kvalitet.

   Slet
 30. Hej Claus.

  Hvis det fortsætter som denne lille film, er det fremragende. Der er da ikke noget som blomster og når man så også lærer noget --- Det du viste om påskeklokker, vidste jeg ikke - jeg kommer nu nok heller ikke til at plukke af mine, dertil er bestanden for lille.

  Tak fra Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 31. Super super fedt. Jeg elsker at se dine videoer og alt du har lavet på tv.

  SvarSlet
 32. sikke et spændende projekt - glæder mig til at høre mere..

  SvarSlet
 33. Kære Claus

  Hvilken fin video! Dejligt at se både din have og dig på en gang :-) Jeg undrer mig over at du har tid til endnu et projekt og endnu en samarbejdspartner. Det lyder meget spændende, og jeg vil glæde mig til at følge disse nye videoer.
  Hver gang jeg ser dine juleroser og påskeklokker bliver jeg lidt ærgerlig over ikke selv at have plads til dem, for de er så flotte og sarte i deres udstråling.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 34. Jamen Claus dog som du kan! Det er ret genialt - der findes folk som har stærkt brug for denne slags formidling. Og så kan vi andre jo nyde synet når der nu er pause i dine andre udsendelser :-)

  SvarSlet
 35. Hey det lyder da som en rigtig god ide!! - Det glæder jeg mig virkelig til og fedt at de fik øje på dig;-)
  K.Gro

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu så jeg så lige det lille film klip og jeg siger, 1000 tak til dig Claus og til Saxo.com :-D -
   Fantastisk!! - og det skal nok komme til stor gavn og glæde for rigtig mange mennesker!
   Knus Gro

   Slet
 36. En aldeles fremragende ide - det kan kun blive godt. Du har jo erfaringer både fra videooptagelser - og fra fjernsyn - og du brænder rigtig godt igennem med dine budskaber. Det glæder vi os til.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 37. Det gleder jeg meg til. Fin og informativ video om "Juleroser" & " Påskeklokker" Nå vet jeg hva jeg skal prøve for å få dem til å holde seg inne.
  Takk
  Eva

  SvarSlet
 38. hej claus.tusind tak for dine fine vidioer .følger dig trofast i tv,vi har en stor have med mange forskellige buske.vi har lige anlagt en rosenhave,der er godt nok meget både arbejde og fornøjelser ved den.i år har vi købt påskeklokker,håber vi har held med dem.

  SvarSlet
 39. Åhhh jag längtar redan till din nästa film!

  Tack!!!
  Karin

  SvarSlet
 40. fint træk, at du vælger at gøre det gratis.....glæder mig til at følge dine havevandringer og din undervisning,

  SvarSlet
 41. Spennende! Dette gleder jeg meg til :)

  SvarSlet
 42. Hold op gammel i gårde og elsker julerose og får så at vide i dag at den også hedder Påskeklokke
  Jeg har lige fundet en klar lilla så har jeg vist 5 forskellige

  SvarSlet
 43. Tak for at du stadig her energi og overskud til at få nye inspirerende nye ideer, som du har lyst til at dele med alle os. Dejligt at SAXO vil være med til at dine videoer er gratis. Dine egen hjemmelavede videoer er også gode.
  Min svigermor lærte mig at klippe i blomsterstilkene, og når der skal drives grene fra træer og buske at hamre på dem i enden, så de derved deles og bedre kan suge vandet..

  Glade forårshilsener fra Maibritt

  SvarSlet
 44. jette andreassen6. marts 2014 kl. 23.04

  dejligt at det skal være gratis. man kan kun blive fan af dig. du forklarer alting så godt :)

  SvarSlet
 45. tak for en fin lille historie og med "lærdom" - glæder mig allerede til flere

  SvarSlet