Giv dahliaerne et forspring

Selv man ikke har et drivhus, kan man godt give dahliaerne et forspring. Potter med knolde kan nemlig sættes til forspiring inde. Det grønne viser sig først i løbet af en måneds tid, for først bruger planterne kraft på at sætte rødder.

 

_20100409_080128 _20100409_080303
20090824_095725 20090823_162722

 

Når det grønne dukker op, sættes potterne ud, og hvis der bliver frost, kan de dækkes med bobleplast. I maj kan der så plantes ud i haven.

 

080808_171019_

20 kommentarer:

 1. Og vi er i fuld sving - det kan jeg jo sidde stille ned og gøre :-) L mener du skal begrænse dit udvalg til max 1 af hver farve ellers er fristelsen for stor hahahaha! Har suppleret op fra Aldershvile planteskole - udvalget derude er enormt nu - til fristelse for andre i lokalområdet :-)
  Indtil videre ingen udsigt til frost de næste 14 dage. Ku det ske? Er det mon sandt? Er det ægte, lune og ikke mindst
  lundefulde forår om hjørnet? Det er ihvertfald usædvanlig varmt og rart.

  SvarSlet
 2. Jag brukar alltid vara så sen med mina dahlior men nu fick jag inspiration till att förodla dom så det blir tidig och lång blomning i år att njuta länge av !
  Ha det så gott !
  Kram/Isa

  SvarSlet
 3. Tak Claus for du minder os om dette. Jeg håber også vi får lidt billeder af hvad du sår, hvordan og hvordan det hele spirer. Jeg ved du har gjort det tidligere men det kan jeg simpelthen ikke få nok af :-)!

  SvarSlet
 4. Dahliaer er helt uundværlige. Jeg havde desværre ikke held med at forspire sidste år. Enten rådnede de ( selv om jeg var forsigtig med Vandingen) og ellers spirede de ikke. Men efter at have set disse skønne billeder er jeg nødt til at prøve igen.

  SvarSlet
 5. Tak for dette tip - så ser det også lidt forsommerligt ud indefor - med lidt krukker. Det kunne være sjovt at få til at lykkes. Gælder det samme for pæoner?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bettinna - nej pæonknolde kan med fordel plantes allerede nu.

   Slet
 6. Jeg satte mine i potter i sidste uge :-)

  Bente

  SvarSlet
 7. Så må de frem i lyset igen efter en overvintring i kælderen :) og må vist lige en tur i Bilka og opgradere samlingen ;D får helt krible krable.

  SvarSlet
 8. Hej Claus. Jeg har tænkt det samme og vil forspire mine i orangeriet - skal dog lige have fat i noget Claus Dalby Krukkemuld først!

  SvarSlet
 9. Takk for tips! Det skal jeg forsøke :) Vakre Dahlia du viser oss bilder av :)

  SvarSlet
 10. Tak for tippet! Vil straks gå i gang :-)

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Hvor er tid et mærkeligt begreb. Jeg synes jo lige, at vore dahliaknolde er blevet sendt på dahliahotel i Thy. Samtidigt med at vinterhalvåret har føltes ubegribeligt langt, fatter jeg ikke, at det igen er tid, at forspire dahlia.

  Den nye havesæson går igang nu, og det betyder meget mindre tid til rådighed til bloglæsning. På dagens to-do-liste, står udplantning af Dorthealiljer og Helleborus, oprydning i drivhus, lugning, madpakke til roserne (komposteret kø-møg) og meget meget mere.

  Ønsker alle en god dag, og gerne med forårsstemning i luften. Igår så jeg i hundredvis af viber på en nærliggende eng. Det var et fantastisk syn.

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tante Grøn - ja, du har meget at se til.

   Slet
 12. Tyvärr så har mössen lyckats kalasat sig under vintern på mina D. 'Maarten Swaan' knölar. :)
  Få om jag finner nya knölar .. Eller så får jag vackert invänta tills de säljs i blom... *suck....

  Vad heter den vita D. (näckros eller formella?) med svagt lila ton i centrum?

  Ha en dejlig have-dag!

  SvarSlet
 13. hvordan er det nu du gør Claus ? ... hvad skal de sættes i - hvor dybt og i hvilken temperatur indendørs ?
  Hvordan med vanding ?
  Har netop i dag købt knolde og også knolde fra hvide fresia ..
  Tak for rådene på forhånd
  mvh Helle Aagaard , Sydfyn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle - ganske kort: Plant i gold muld - gerne 'Claus Dalby Krukkemuld', et par centimeter under jordoverfladen, Ok med en snes grader indenfor. Vand moderat.

   Slet
  2. Tusind tak Claus for dit svar. Det vil jeg prøve i år. Husker at vande nedefra så ikke knoldene rådner.

   Slet
 14. Det er så morsomt at se, der er mange lige som jeg, der er vild med haveinteresser af mange slags - nu georgineknolde. Jeg nyder at læse alle pigernes indlæg og gode svar fra dig Claus. Jeg venter på at høre nyt om den nye topdressing fra Bilka
  kærlige tanker til jer alle fra
  Bibi i Almind

  SvarSlet
 15. Georginer har altid været min ynglingsblomst. Desværre kan jeg ikke overvintre dem, så de lever året efter.. De bliver plantet i krukke efter at vi har fået snegle i haven.

  God arbejdslyst i weekenden til alle

  Vh Maibritt

  SvarSlet