Hvem kan stå for pyjamasblå?

Jeg kan ikke, og derfor glæder jeg mig i den grad til, at den langsporede blå akeleje ’Blue Star’ blomstrer.

 

claus20120527_205929 claus20120527_210130

 

Den er allerede begyndt at åbenbare det grønne løv nede ved jorden i havens bede. Det samme gælder for alle de andre attråværdige akelejer.

 

claus20120527_205829

 

Natviol, Hesperis matronalis, er en anden uundværlig plante, som også ses på billederne her.

18 kommentarer:

 1. Åh, ja, der er meget at glæde sig til på denne årstid. Og akelejer er noget af det allerbedste :-)

  SvarSlet
 2. Enig med deg. Pyjamasblå er en vakker farge i hagen! :-D

  SvarSlet
 3. Blå er bare den skønneste farve i haven!
  Vi har flere blå roser - de er utrolig sarte - men skønne i blomst:-)
  Nu er de nævnte navne skrevet i "vi skal have fat i"-bogen, så der bliver mere blå i bedet!

  SvarSlet
 4. Akelejer er yndlings. Jeg må ud og kigge, om de også titter frem her i 8210 :)

  SvarSlet
 5. så smukke billeder af umodståelige farvesammensætninger

  SvarSlet
 6. Very beautiful flower. I love the purple flowers.

  SvarSlet
 7. Suk. Jeg længes ...
  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Ja, de skønne akelejer og i så mange farver, også indenfor den blå farveskala.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Ikke jeg! Elsker de skønne pyjamasblå, de blåviolette, og de ... drømme dejlige natvioler og akelejer, erysimum og lunaria, og og og. Men først kommer snepryd, crocus, iris og perlehyacinter, åhhh kan ikke vente. Med vejret idag var vi vist nok meget tæt på det længe ventede forår, det duftede aldeles himmelsk i drivhuset. Håber solen også har skinnet over Risskov idag, og har gjort alle dine blledskønne duer, forårskåde. Mange knus og varme tanker. Iris.

  Kære Tante Grøn.
  Tusind gange tillykke med dit Green-house. Håber at den dejlige sol også har skinnet over Flade idag, og på dig. Håber du har råhygget derude, og suget de livgivende stråler til dig. Mange knus og positive tanker. Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris - dine velformulerede, positive kommentarer har været savnet. Dejligt, at du er 'tilbage'. Kh Claus

   Slet
  2. Kære Claus.

   Heller ikke jeg kan stå for pyjamasblå. Ejheller kan jeg stå for akelejer og natviol. Det er en superflot farvekombination, du viser.

   Kære Iris.

   Tusind tak, min blomst. Ja, her har solen også skinnet idag og BREAKING NEWS : Jeg har hørt lærken for første gang idag. Tænk, at lyden af sådan en lille fugl, kan gøre een så glad og bevæget, at man får tårer i øjnene. Der har virkelig været en snert af tidlig forår i luften idag og frokosten kunne indtages i det nye glashus.

   Knus og kærlige tanker til jer begge

   Slet
 10. Nei, farger som dette kan man helt klart ikke motstå! Nydelige bilder!

  SvarSlet
 11. Hej. Det er meget gode farver og sammensætningen er rigtig fin.

  SvarSlet
 12. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Hvor ser det bare smukt ud. Akeleje er en af mine yndlingsblomster - dem kan man efter min mening ikke få for mange af, selv om nogle haveejere nok vil tage sig til hovedet over sådan en udtalelse :)
  Jeg har sået Akeleje Tower Light Blue - fin og sart farve - og glæder mig til at stifte nærmere bekendtskab med den.
  Venlig hilsen Linda

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Den pyjamasblå akeleje er helt vidunderlig, men du har jo en del forskellige skønne lyseblå blomster. Jeg synes, akelejer er noget af det mest elegante, der findes. I min rigtig gamle have havde jeg, for mange år siden, en masse akelejer, der havde krydset sig og selvsået sig i én skøn forvirring.
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
 15. Jeg kan helt ærlig ikke stå for pyjamas blå.
  Det er et meget svagt punke hos mig, så hvis nogle vil gøre indtryk er det da vejen frem.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 16. Ikke jeg !

  (men der er så mange ting som jeg ikke kan stå for, og som jeg nærmest ikke tør fortælle om)

  SvarSlet