I det nye drivhus …

… er der nu lunt og godt. Derfor har jeg stillet grene ind til drivning. Blandt andet kastanje.

 

claus_20100405_084955 claus_20100405_084946 claus_20100405_084906

 

Om tre-fire uger ser de sådan ud.

7 kommentarer:

 1. Elsker kastanien og den er så sandelig også smuk i sin spæde form. :-)

  SvarSlet
 2. Wao, det emmer af forår. :-)

  SvarSlet
 3. Ja, det er skønt med grene til drivning i denne tid :-)

  SvarSlet
 4. Årh.. Det er det bedste - grene til drivning = FORÅÅÅRR! :D

  SvarSlet
 5. Jeg kom i tanker om, at den tørre lærkegren, jeg fandt forleden, da jeg var ude at gå tur, befandt sig lidt længere op ad vejen der, hvor Svend ikke bor. Den lille hytte er hans; men han bor der ikke, for han er landevejsridder - ikke hjemløs, det er noget helt andet, har han slået fast over for mig. En landevejsridder er et menneske, som foretrækker at være på langsom fart hele tiden, nyde naturen og overnatte primitivt undervejs (for Svends vedkommende i ni år). Ca én gang om året overnatter han en dag eller to i sin lille, hyggelige hytte for at se, om alt er i orden, og så drager han af igen; men han har altså den hytte, fordi han har lovet sin datter at have et fast tilholdssted, som altid står parat, hvis han skulle blive syg.

  Det var altså oppe hos Svend, at jeg fandt og i dag genfandt den gren i rabatten. Jeg tog den med hjem og satte den i vase, men den er altså meget, meget tør, så jeg tror ikke, at der bliver nye babykogler på den, og hvor gerne jeg end ville, kan jeg jo ikke gå ind at skære en frisk gren af
  hans store smukke lærketræ. Jeg må finde et andet lærketræ i nabolaget og bede pænt om forlov.

  I mellemtiden kunne jeg så tage en gren ind af mit eget kastanietræ. Det er der imidlertid heller ikke rigtig nogen mening i, eftersom det lige som så mange andre af slagsen lider af en sygdom, hvis navn jeg har glemt. Det får rigtig grimme blade. Det ville sikkert være klogt at få det fældet; men nu har jeg lige mistet fem store birketræer under de to vinterstorme i december og januar, så ..........
  Happy Gardening trods alt
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Vi har masser af kastanjetræer - og sidste år fik jeg også en gren til at springe ud. Jeg tror, jeg vil prøve igen i år, selvom vi har kastanjeminérmøl i bladene. Det er vist en mølart, der kommer fra Baltimum - og det skulle efter sigende være grundet klimaforandringer. De trives i det mildere klima, der har indfundet sig i Danmark gennem de sidste år. Vi har ladet rækken af kastanjer stå, da de stadig er flotte om foråret og bliver grønne og står med ranke hvide lys. Men bladene kan ikke bruges til at lave kompost med.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Minermøllen kommer fra BALTIKUM - skulle der naturligvis stå.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet