Jeg er altså ret spændt

Mon ikke, at vi er mange, der i disse dage, hvor sneen er væk, går og spejder ned mod jorden for at se, hvad der er på vej op. Jeg gør i hvert fald!

 

20120507_173925

 

Og lige nu går jeg og kigger efter mine kejserkroner, der – når de først viser sig over jorden – gror med en hast, der er dybt fascinerende.

 

20120503_171309

 

Billederne her er fra forrige år omkring 1. maj. Det var den første blomstring, efter, at vi havde lagt løgene i efteråret 2011.

 

20120430_092806

 

Sidste år kom der næsten kun stængler og blade; stort set ingen blomster. Jeg håber og tror på, at kejserkronerne lige skulle hvile sig lidt, og at det var stilheden før stormen. I år bliver de givetvis smukkere end nogensinde før.

17 kommentarer:

 1. Jeg har bla. tulipaner(!), der er kommet 3-4 cm op.
  Nu håber jeg så bare, at vi ikke får hård frost uden sne først:-)

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  fine er de, kejserkronerne. Disse lysgule er også mere indtagende end de orange.
  Hvis du i år får jackpot, vil jeg også overveje at skaffe dem.
  Ude i min have har erantis´ene været i gang siden før nytår. Vintergækker er i gang og flere forskellige spirer, hyacinther og krokus bl a.. faktisk så jeg røde rabarberspirer forleden.
  Håber, som du og alle andre, at vi har kurs direkte mod foråret nu.. de lysere tider er i gang, og det er i hvertfald dejligt..
  God weekend til alle
  SuK

  SvarSlet
 3. Det ser usandsynlig skønt ud, tak for synet:-) Min have er rimelig "ny" men ser alligevel lidt tegn på forår hist og pist, og det er dejligt:-) Fortsat god weekend fra Anette

  SvarSlet
 4. Disse har jeg aldr fått skikkelig til her hos meg. Kanskje for lite gjødsel eller rett og slett for kalde sommere? God helg!

  SvarSlet
 5. Das blasse Gelb der Kaiserkronen gefällt mir sehr.
  Gruß, Anette

  SvarSlet
 6. så nydelige bilder Claus :)
  Her hos meg i Oslo får jeg nok ikke se noen vårtegn på en måned, men så mild som vinteren har vært i år så skal jeg forsåvidt ikke være bråsikker på det.. Uansett, det er nå godt å vite at dine vårbilder kan varme oss både nå, og når våren etterhvert kommer til deg.

  SvarSlet
 7. Vidunderlig blomstring! Krysser fingrene for at keiserkronene har samlet nok kraft til å blomstre rikt igjen.

  SvarSlet
 8. Dejligt syn, de minder mig så meget om min fars have. Da han døde november 2012 tog jeg alle de gule kejserkroneløg fra min barndomshave, jeg kunne og plantede i mit forårsbed. Så jeg glæder mig og håber de belønner mig med blomst i år.

  SvarSlet
 9. Du kan tro jeg glæder mig.... det er ligesom at pakke gaver op til jul :-)
  Hilsner fra Susan

  SvarSlet
 10. Jo jeg glæder mig så meget Claus, og er meget spændt. Jeg har ikke lagt mange løg i efteråret så jeg er rigtig spændt på hvor meget der kommer op i foråret. Men i dag har jeg tid og vil ned forbi haven og kigge:-)
  K.Gro

  SvarSlet
 11. Det er et meget smukt syn og mon ikke løgene har samlet kræfter sidste år. Jeg har ofte oplevet samme uregelmæssighed i blomstringen af mine- desværre orange kejserkroner, men så behøver jeg slet ikke de magre år, at kigge lidt skævt til farven.
  Måske jeg skulle flytte løgene til bedet med mørkt løv, der ville de nok passe bedre. Når toppene er visnet ned, er der bare så meget andet at gøre, at det ikke lige er blevet til noget endnu.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 12. Det hoppas jag verkligen för din skull, det är så fint. Hoppas de kommer igen med en riklig blomsterprakt.
  Ha en skön söndag /Marika

  SvarSlet
 13. Kære Claus.
  Jo, du kan tro, også jeg går og holder øje med, hvad der er på vej op - men det er i andre folks forhaver, i venindernes og mine døtres haver. Men næste år bliver det forhåbentlig i min helt egen. Og du fredsens, hvor jeg glæder mig.

  Tak for alt det, du viser her på bloggen. Jeg følger med hver eneste dag - selv om jeg ikke har været så flittig til at kommentere i lang tid. Undskyld for det, kære ven.

  I dag hørte jeg en lille fugl pippe om, at TANTE GRØN har en artikel i www.havefolket.com, og for jer, der ikke har set det endnu - skynd jer derind!!!!!

  Søndagshilsen til alle jeg kender derude. Håber I har det godt.

  Kærlig hilsen

  SvarSlet
 14. Flot, og så holder de sikkert mosegrisene væk. Jeg håber, at de gule ikke lugter lige så grimt som de orange....

  SvarSlet
 15. Ih, hvor flot! De orange er jeg ikke så vild med og slet ikke med lugten. Men denne industrielle mængde i din have ser pragtfuld ud, så nu sidder jeg her og overvejer, om jeg skulle investere råt i sådan nogle om ikke andet så for at holde de forbistrede rådyr fra udvalgte steder i min have ..... hvis det altså nytter noget? Det er nok klogest at begynde med en mindre mængde for at se, hvordan det spænder af?
  Happy Wildlife Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 16. Jeg har kun et par stykker af kejserkroner. Og jeg nyder dem, når de er der. Men jeg har ikke just styr på, hvornår og hvordan de blomstrer. Men ellers myldrer det op af jorden - en masse erantis og vintergækker lige p.t. Jeg plantede januars narcisløg ud i går - og også mine afblomstrede primula. Jeg håber, de får fat. Der blev også lige klippet et par stauder ned, inden kulden jog mig indendøre igen.

  Skønt at være "igang" igen i haven.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet