Lidt tidligt på den

Sådan vil nogen måske tænke, når jeg fortæller, at Henry er i gang med at klippe roser.

 

claus20140206_145326 claus20140206_145320

 

Selvfølgelig kan vi stadig nå at få en del og hård frost, men vi ligger så beskyttet og i læ, at jeg ikke tøver med at lade roserne klippe nu.

 

claus20140206_145348

 

claus20140206_145338_2

 

Her nede ved vejen er det de skønne ’Constance Spry’, der blev plantet for tolv-fjorten år siden.

 

1016368_479635605492173_960220721_n[1]

 

De vækker stor opmærksom i blomstringstiden, og der kommer blomster i hundredvis, fordi skuddene bindes ned. Det gør, at de skyder fra alle de sovende øjne.

20 kommentarer:

 1. Åh, längtar!
  Om man peggade eller spaljerade rosor förra året, hur gör man då med beskäringen detta året?
  /Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda - vi gør det, at vi trevler det meste op, klipper nogle af de gamle stængler og de tyndeste skud væk. Derefter starter vi forfra.

   Slet
 2. Hvor er den smuk! Jeg vil have sommer NU!

  SvarSlet
 3. Du er en vovet mand Claus,jeg tør ikke.Men det kribler i mine fingre jord frø og andet.

  SvarSlet
 4. Forberedelser til sommeren er forventninger om det vakreste som skal komme. Anne

  SvarSlet
 5. Hvor er det et fantastisk billede det nederste, det er godt at gå og glæde sig til noget, forventningens glæde er ofte den største, frisk at I klipper roser nu, hvor der ellers ikke er så meget andet at gøre, go arbejdslyst og go weekend fra det Vendsysselske hvor sneen er helt væk nu :-)
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 6. Herligt med lidt forårsforberedelser. Jeg er helt sikker på, at det går godt, - I har styr på de dele. Jeg må vist forbi, når din rosenhæk blomstrer. Det ser overdådigt ud.

  SvarSlet
 7. Ja det er tidligt, jeg har altid hørt, man skal vente til omkring Dronningens fødselsdag midt april, men mon ikke det også kommer an på hvor stærk og hvor godt fat rosen er/har? Så din Constance skal nok klare sig.

  SvarSlet
 8. Det er godt nok tidligt. Jeg tør ikke endnu, men dine roser skal nok klare sig. Bare vi ikke får for meget sne og frost mere.

  SvarSlet
 9. Jeg klippede de fleste roser ned i efteråret - de var ligesom i vejen for mit hosta blue angel og forårsløg projekt. Jeg håber, de klarer det - men det er nu gamle klatreroser. Lige p.t. såer jeg flere hostafrø.

  God weekend. til alle "derude".

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 10. Du har jo før vist at du er en modig mand Claus - og slipper gerne heldigt fra det :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Pøjpøj og god week-end!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 12. Vakkert! Du er en dyktig mann Claus :-D Jeg får alltid mengder av inspirasjon og tiltakslyst til forbedringer i hagen når jeg besøker bloggen din.
  Du er et overflødighetshorn av gode ideer! :-)
  Stein

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Henry er en flittig mand. Jeg selv holder saksen i ro et godt stykke tid endnu. Jeg skal ikke nyde noget.... Eller måske er det netop det, jeg skal. Hvad har I ellers gang i på matriklen? Hvornår har I tænkt jer, at startskuddet for det store så-show skal fyres af? Ganske vist er der muligvis ikke mange af dine læsere, som har samme forhold til selv at opformere planter, som du, meeeen....... man vil jo godt inspireres og lære lidt. Tror nok jeg selv venter til midt/slut marts med at rode med frø og jord i vindueskarmene, så jeg kan kaste frøbakkerne ud i drivbænke slut april. Hov! Der kom jeg vist til at løbe af sted med et andet emne. Men jeg er forhåbentligt undskyldt, for frøkataloger etc. lokker med alskens ting. Jeg har på fornemmelsen, at du nok også har forår på hjernen, men på en lidt anderledes måde i år med alle dine mange planer for udgivelse af nye og inspirerende bøger.

  SvarSlet
 14. Kære Claus.
  Vi håber du vil vise billeder af maden fra Jeres middag i aften.
  Vi indrømmer blankt at vi er nysgerrige og miljøskadede.
  Vi ønsker Jer og Jeres gæster en pragtfuld aften.
  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære John og Elina - tak. Billeder lover jeg ikke. Kh Claus

   Slet
 15. Å nå fikk jeg vårfølelse..vakreste roser som om ikke lenge står i blomst..:-)..

  SvarSlet
 16. Det er passende at være ude med saksen i det milde værd. Jeg holder mig fra roserne, men kan godt finde noget andet at klippe lige nu:)

  SvarSlet
 17. Jeg er holdt op med at binde roser ned i vandret ( undtagen klatreroser) de øvrige har enten for korte stængler der overlever vinteren eller osse går grenen ud efter nedbindingen . Mystisk men det er aldrig lykkes for mig at få det flotte overdådige flor, så jeg sparer de kræfter til andre ting. Ærgerlig nok. Men så er der andre ting der lykkes, det kejserkrone løg der blev gravet op i stykker ved en fejltagelse i efteråret , har sat "masser" af små nye skudbørn i drivhuset, jeg er ude og snakker med dem hver dag. Spændende hvor mange der bliver.
  snartforårshilsner Gunvor

  SvarSlet
 18. Hej Claus
  Jeg er bekymret fordi jeg har beskåret min eroser for et par uger siden og nu melder de om frost og sne. Skal jeg dække dem til? Henriette Falbe

  SvarSlet