Mon ikke, jeg har ret …

… hvis jeg antager, at mange skal på planteskolen eller i havecentret i weekenden? Så er det jo heldigt, at Bilkas Havecentre på lørdag d. 1. marts slår dørene op til en ny sæson.

 

claus20140218_103302 claus20140218_103841_2

 

Jeg håber og tror på, at det bliver et fantastisk forår. Man tør næsten ikke satse på det, men mon ikke, at vi slipper for mere vinter nu. Marts er jo den første forårsmåned.

 

claus20140218_103218

 

claus20140218_103225

 

claus20140218_103240

 

claus20140218_103157_2

 

Vi har mange nye tiltag i Bilka i år. F.eks. har jeg for ikke så lang tid siden fortalt om de mange pæonknolde, som fås til meget rimelige priser. Et eksempel er den kendte og elskede sort ’Sarah Bernhardt’. En knold koster kr. 24, mens to fås for kr. 40,-

 

claus20140218_103652_2

 

claus20140218_103820

 

claus20140218_103643_2

 

Løg og knolde, som jeg har blåstemplet, er der også et stort udvalg af.

 

claus20140218_103829_2

 

claus20140218_103111

 

I sensommeren var jeg med Bilkas indkøbere i Holland for at besøge en producent, der dyrkede barrodede stauder. Læs om dette besøg her.

 

claus20140218_103051

 

Disse stauder er nu ude i Bílkas Havecentre nu. Én koster kr. 29,-, mens to fås for kr. 50,-´

 

Det bedste resultat fås, hvis de barrodede stauder først plantes i potter og gror til der, inden de plantes ud i bedene.

 

claus20140218_103102

 

Tillad mig at anbefale at plante i ’Claus Dalby Krukkemuld’, der også er i butikkerne nu. Af de mange ting, som jeg har anbefalet Bilka, er det et af dem, jeg er allermest stolt af.

 

image

 

Jeg har gennem de par år, produktet har været på markedet, fået SÅ mange positive tilbagemeldinger. Ikke et eneste negativt ord. Men det er altså også et produkt af den allerbedste kvalitet. Det er den ubetinget bedste krukkemuld på markedet. I blandingen er der bl.a. komposteret kogødning. lergranulat og langtidsvirkende gødning, der gør yderligere gødskning overflødig.

 

Det er så dumt at spare på muld til krukkerne.

 

Der er nok nogle nytilkomne her på bloggen, der ikke kender til produktet, så hvis I, der kender mulden, har lyst til at fortælle om jeres erfaringer, vil jeg blive meget glad.

 

NB. Lad mig også lige minde om ‘mine’ krukker.

46 kommentarer:

 1. Sehr schönes Angebot haben sie da im Geschäft, tolle Auswahl.
  Herzliche Grüße aus Süd-Deutschland (Ilona)

  SvarSlet
 2. The displays look so beautiful. I didn't know you could get so many different plants as tubers/bulbs. I am a bit too far away in New Zealand to buy yours, unfortunately - and we are about to go into autumn. I really enjoy your blog. Thank you, Rachel.

  SvarSlet
 3. Kære Claus.
  Sidste forår plantede vi ca. 170 krukker til med sommerblomster og stauder og brugte Claus Dalby krukkemuld. Jorden er luftig og velgødet og den holder en god struktur året igennem. Planterne blev store og kraftige og blomstrede overdådigt sommer og efterår. I år vil vi omplante alle krukkerne og bruge den samme gode jord, så snart den kommer hjem i Bilka.
  Kærlig hilsen John og Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære venner - dejligt at høre fra jer. Kh Claus

   Slet
 4. Der bliver trængsel.......

  SvarSlet
 5. Jeg har ikke været i Bilka siden ungerne var små, så det er ved at være mange år siden. Den anden dag viste du de fine krukker, og i dag dette, og havemennesker på bloggen nævner Bilka i flæng;-) nu må jeg derud!

  SvarSlet
 6. Sikke et udvalg, ser vidunderligt ud. Der er mange planter jeg kunne bruge, især høstanemone. Den kunne jeg tænke mig i mit sydvendte bed.

  SvarSlet
 7. Det er et fantastisk jordprodukt til alt i haven, og det nemmeste jordprodukt, når man skal plante krukkerne til (tænk engang ikke at skulle sørge for, at der løbende tilføres næring). Nogle vil synes det måske er lidt dyrt i indkøb, men det er pengene værd - har en oplevelse af, at man sagtens kan købe små planter, men at spare på plantejorden, er ikke stedet man skal spare.
  Min anbetaling: Lad være med at blive fristet til at købe de billige poser med jord, og skynd jer i BILKA.
  I år vil jeg købe en Big Bag til mine nye højbede (1 m3, som bringes gratis ud med fragtbil), så kan det ikke være nemmere. Og man kan jo altid dele med naboen.
  Mange havehilsner Jytte

  SvarSlet
 8. Åh, det kribler i de grønne fingre! Man bliver så glad af din side :-)

  SvarSlet
 9. Har også kun rosende ord om mulden. Planterne bliver virkelig store og fine, og det er skønt ikke at skulle huske yderligere gødning.
  Hilsen Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
 10. Jeg kan kun anbefale krukkemulden, det virkede rigtigt godt og man skal ikke tænke på mere gødning. Så er det tilmed en billig investering i et flot resultat, så køb bare :-)

  SvarSlet
 11. Sukk, hvilke priser! misunnelig..

  SvarSlet
 12. Hvor ser det helt vildt og totalt fristende ud - og så til disse gode priser. Ærgerligt, at jeg ikke lige er i nærheden af en Bilka. Jeg har i weekenden plantet 28 pæoner - men det var til helt andre priser.

  Jeg er virkelig misundelig.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Hej Claus.Kan også kun anbefale krukkemulden.............har brugt den de sidste par år.
  Var en tur i Bilka Hundige i går .............og fik da en del knolde og stauder med hjem.
  Kan næsten ikke vente på at det hele blomstre.
  Knus Jette

  SvarSlet
 14. Jag körde över från Sverige i fjol och köpte många säckar krukkemuld. Har bara gott att säga om den, allt växte hur fint som helst. Enda nackdelen var att jag hade missat att den har kort hållbarhet, så de säckar jag köpte under tidig vår hade gått ut när jag använde dem framåt sommaren. Har man möjlighet så är det alltså bättre att köpa flera gånger - och kolla expiry date!

  SvarSlet
 15. Jeg har de sidste 2 år næsten udelukkende tilplantet mine næsten 100 krukker med denne muld. Eneste undtagelser har været, når Bilka havde udsolgt! Og det sker faktisk i løbet af sæsonen, så se at komme af sted med jer.

  Alle planter stortrivedes med denne krukkemuld, og det er herligt ikke løbende at skulle fumle rundt med gødning. Dvs. at Vorherre eller vandslangen bare skal sørge for vanding og voila! Frodige krukker.

  Nu kan der skrives tykke bøger, om alt det jeg ikke forstår i haven, men jeg er ikke helt med, når det gælder udløbsdatoen, som jeg blæser højt og flot på. For som logisk tænkende person passer det ikke med, at jeg overhovedet ikke gøder krukkerne på noget tidspunkt. De fleste står, til frosten gør det helt forbi. Dvs. der er IKKE behov for ekstra gødning i potterne, så hvorfor i alverden at jorden i poserne ikke fortsat er god nok senere på sæsonen er mig en gåde.

  At dømme ud fra billederne i dette indlæg, er jeg igen nødt til at gå i Bilka, hvor jeg ellers ikke kommer. Udvalget ser rædselsfuldt lækkert ud. Jeg har et par forretningsmøder i det jyske i nærheden af en Bilka, og må vist se at få tid til at stikke næsen derind, inden jeg om aftenen skal til middag ;-)

  SvarSlet
 16. Der var det veldig mye fristende jeg gjerne skulle plantet i min hage! :-) Hadde jeg vært i nærheten av en Bilka butikk ville jeg nok hatt posene fulle til helgen!
  Ha en fortsatt fin dag
  Stein

  SvarSlet
 17. Hej Claus
  Jeg vil gerne bidrage med et positivt indspark --- jeg har brugt krukkemulden et par år, og er yderst tilfreds.
  Må snart i Bilka---
  hilsen jmn

  SvarSlet
 18. Jeg kan næsten ikke vente, og mundsavlet skal lige tørres væk:-)
  Men der er en ting, som jeg venter lidt spændt på....sælger Bilka kastanjehegn igen i år?

  SvarSlet
 19. Kæreste Claus.
  Sig mig lige engang, hvordan får man stoppet med sine indkøb på lørdag?? Med alle de vidunderlige lækkerier du hér viser? Er da alvorligt bange for at mit betalingskort vil blive tæt på overophedet. Må hellere tage likvide midler med i baglommen, i tilfælde af at kort-automaten sætter ud, dét er jo set før. Og jeg er temmelig sikkert ikke den eneste som valfarter til Bilka´s Havecenter på lørdag. Må også hellere afmontere hundeburet, så der er god plads i bilen. Véd endnu ikke helt hvad der ender i indkøbskurven, meeeen ét er sikkert, Dalby-muld en masse, en sikker vinder. Nu har vi hele TO sæsoner oplevet og nydt effekten af netop din muld, og jeg vil aldrig anvende andet til krukker, tønder og kar. En så foranderlig frodighed, sundhed og holdbarhed har vi næppe oplevet før, end vi ´prøvede´din muld. Ja selv roserne nød godt af det og viste sig fra deres mest fotogene side, i mange år. Gid du også ville lave en ´pottemuld´ decideret til indendørsplanter, så de kunne opnå en renæissance og stråle om kap med alle de andre udendørs.
  Indtil sidste sommer har jeg ikke haft det store held med Cobea. De blev sået og udplantet i CD-krukkemuld, og de blomstrede vildt og inderligt, lige indtil frosten tog dem, men det er jo en hel anden sag. Jeg kan kun anbefale og sige ´SUPER GOD´ til Dalby-muld.
  Bare nu alt er på plads i ´vores´ Bilka Havecenter !!
  Kærlige hilsner, Iris.

  SvarSlet
 20. Hej Claus,
  Ja du forstår da at glæde med at lægge en sådan besked op. Sikke et udvalg. Der bliver bestemt kø i Bilka med alle de fine planter. Jeg har også god erfaring med at potte dem op og få en start i drivhuset.
  De er blevet plantet ud først i maj og har trivedes fint.
  Mon jeg ikke kunne få plads til en staude mere her i haven. Du anbefaler jo at der helst ikke skal være bar jord. Det giver jo altid en undskyldning for at fylde lidt mere i haven;)

  SvarSlet
 21. Krukkemulden er helt uden sammenligning - strukturen, duften og farven er også i top og planterne trives fantastisk.
  Dog er der et "men", Bilka må få jord på hylderne, når knolde, løg og de hårdføre udplantningsplanter kommer i butikken.
  Jeg fulgte dit råd og lagde pæonknoldende direkte i jorden, men også iris og storkenæb måtte graves ned. Det var slet ikke let at styre sig ved pæonknolde-hylden! Hold nu op, hvor var der mange lækre knolde. 4 forskellige blev det til med 3 af hver i lyserøde og hvide, øj hvor jeg glæder mig til næste år, hvor jeg håber på blomster.
  Det er en super god ide med barrodede stauder, også den hylde var en lækkerbidsken.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 22. Er nu vanvittig misundelig på dem der er så heldige at bo i nærheden af en Bilka! Suk - sikke en masse lækkerier! Har dog hørt noget om, at der i fremtiden skulle komme en Bilka i Helsingør, så det kan jeg jo trøste mig med. :-)

  SvarSlet
 23. Kære Claus :-) Tak for de gode råd og tips du har på bloggen, det sammen med det dejlige vejr gjorde at jeg måtte i Bilka og prøve det med CD stauder. Købte 2 stauder og de er selvfølgelig plantet i den gode Dalby krukkemuld, som jeg har brugt de sidste par år for det er en stor tilfredsstillelse at se hvor flotte planter bliver når de gror i den gode muld. Kan varmt anbefale det og jeg må afsted igen efter flere planter og mere krukkemuld, prisen i dag i Bilka Horsens er 64,- kr. for en pose og det er pengene værd. Havehilsener fra Lene.

  SvarSlet
 24. Kære Claus, jeg var der i fredags og var ved at købe det hele! Fantastisk mange fine varianter - fik rigtig meget med hjem. Glæder mig til at plante det hele ud. Nu skal de første vokse sig lidt større.
  Charlotte

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Ja, dette skønne vejr får os jo til at komme udenfor i haven - erantis kommer op af jorden i store mængder lige nu og det er en skøn tør luft lige nu i disse dage.

  Og jeg har ikke selv erfaring med din pottemuld, men det er helt klart en muld jeg vil bruge i år til de skønne krukkeplanter..
  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 26. Du godeste hvor hylderne bugner af lækre løg og knolde - og nu også stauder :)

  Krukkemulden kan varmt anbefales - nu håber jeg sandelig at Bilka har taget rigeligt hjem til både os, der plejer at købe muld og til alle de nye, der nu formodentlig valfarter til krukkemuldspladsen.

  SvarSlet
 27. Her var det overflod av fristelser! Skulle gjerne vært i nærheten av en Bilka butikk ja! Prisene er forlokkende de også. Skal en tur til Danmark rundt påsketider,,,spørs om ikke jeg må plotte inn Bilka på gps'en :)

  SvarSlet
 28. Bäste Claus! Finns dessa att få tag på i Sverige? mvh Marika

  SvarSlet
 29. Jeg var der allerede d. 24 feb. inden dit indlæg... og købte 10 pk. til en fødselsdagsgave....
  Som bragte stor lykkke

  SvarSlet
 30. Køre alle - i stedet for at lægge kommentarer hos hver enkelt vil jeg her sige TUSIND TAK for jeres søde ord og opbakning omkring mit samarbejde med Bilka. Jeg er selv utrolig glad for det job.

  SvarSlet
 31. Snøft. Jeg ilede til Bilka i Ishøj, men ak - ingen Liljer eller Dahlia. Det er noget af en rejse fra Hellerup når man ikke har bil.

  SvarSlet
 32. Det er jeg virkelig ked af at høre. Var der slet ingen dahliaer og heller ingen liljer?

  SvarSlet
 33. Nej, ikke én eneste! Ej heller ranunkler og et par stykker mere. Men det andet var der og i lutter skuffelse kom jeg til at gå en lillebitte smule amok i alt det hvide.

  SvarSlet
 34. Hej Claus
  Har nu været i Bilka i Horsens, for 2. gang uden at finde din krukkemuld som jeg mangler meget... De kan heller ikke svare på hvornår den kommer, mon du ved noget????
  Jette Pedersen

  SvarSlet
 35. Kære Jette - det er jeg altså rigtig, rigtig ked af at høre. Jeg undersøger sagen og vender tilbage.

  SvarSlet
 36. Hej Claus
  Jeg har været i Bilka Hundige i dag og købe potte muld til alle mine krukker, nu skulle det være.
  Da jeg kommer hjem opdager jeg,at der står på posen at mulden skal bruges senest 60 dage efter produktions tidspunktet, da gødningen ellers vil være omsat og kunne svie rødderne., men på posen
  står der,at den er produceret april 2013.
  Kan jeg bruge mulden eller skal jeg virkelig til Bilka igen for at få den byttet.
  Tak for en rigtig god hjemmeside og mange gode ideer.
  Venlig hilsen Annette Thromsholdt

  SvarSlet
 37. Kære Annette - lover dig at komme tilbage med en kommentar i morgen formiddag, når jeg har snakket med rette vedkommende.

  SvarSlet
 38. Kære Annette - nu har jeg talt med Bilka, og du kan selvfølgelig få jorden byttet. Det handler om, at jorden har ligget over fra sidste år, og det er en meget beklagelig fejl. Den er ikke 'farlig', men der er ikke næring i mere. Både Bilka og jeg undskylder meget, at du skal have ulejlighed med at køre af sted igen. Kh Claus

  SvarSlet
 39. Åh nej, først set Annettes besked nu.. har lige hentet jord i Bilka i Horsens, efter at være fået forgæves 2 gange, og ser til min skræk at produktionsdato er april 2013...................
  Surt, surt, da jeg har haft hjælp til at hente det og nu skal afsted igen, og ved du Claus om de får nyt snart?????
  Jette

  SvarSlet
 40. Hej Claus
  Har talt med Bilka i Horsens, som ikke aner noget om hvornår der kommer jord jeg kan bruge...
  Nu har jeg sendt følgende til BILKA, da jeg finder det meget urimeligt over for dig, der ligger navn til den gode jord, at de sælger noget der er for gammelt..
  Jette
  Jeg fik med møje og besvær bakset 8 poser Claus Dalby Krukkemuld hjem fra Bilka i Horsens. Opdagede så at det var produceret i april 2013 og holdbarheden
  er kun 60 dage står der på posen. Claus Dalby er kontaktet og siger der ikke er
  nærring i det mere og at det skal byttet., en fejl at Bilka sælger det igen i år som er produceret sidste år.. Har kontaktet Bilka i Horsens men de ved ikke om den nye palle der er bestilt er samme produktionsdato.. Ingen hjælp at hente
  Virkelig dårlig kundeservice og synd for Claus Dalby at han skal ligge navn til det, noget han ikke er skyld i.

  SvarSlet
 41. Kære Jette - jeg er simpelthen så ked af at høre dette. Og det ved jeg, at Bilkas indkøbere på hovedkontoret også er. Der sker desværre nogle gange kiks ude i butikkerne, og det kan man roligt sige, at der er sket her. Jeg undersøger sagen i morgen, og jeg skal love dig, at ny jord bliver bragt ud til dig, om jeg så selv skal sørge for, at det sker. Hvis du mailer mig dit telefonnummer på www.claus@klematis.dk, ringer jeg dig op i morgen.

  Jeg må sige, at jeg er rigtig glad for mit samarbejde med Bilka, men desværre er der ind imellem nogle smuttere. Det er der alle steder, men der er trist, at det lige skulle gå ud over dig. Kh Claus

  SvarSlet
 42. Hej Claus
  Der er mange fine roser til din jord. Den må jeg prøve i år. Kan den også bruges til tomater, der gror i sækken?
  Mvh. Fie

  SvarSlet
 43. TUSIND tak til Claus for den utrolig professionelle måde at håndtere at jeg fik jord fra
  sidste år i BILKA i Horsens.
  Stor ROS
  Jette Pedersen

  SvarSlet
 44. Kære Claus
  Jeg har desværre også købt krukkemuld produceret i april 2013. I A-Z i Hjørring. Jeg købte den allerede i marts for at være sikker på at den ikke blev udsolgt.
  Jeg har først opdaget det nu hvor jorden skulle i krukkerne (Jeg brugte også mulden sidste år, men var ikke klar over at der var en udløbsdato) Jeg har ikke kvittering og har netop hældt mulden i krukkerne, men er selvfølgelig ked af at læse at jeg har købt et produkt uden værdi.
  Tror du jeg kan ombytte de 3 tomme poser med gammelt dato-stempel til ny jord?

  Mvh Lisbet Vinther Nielsen

  SvarSlet