Pudder

Tidligere har jeg ikke været så vild med nelliker, men jeg må indrømme, at de ’kan’ et eller andet.

 

claus20140110_142749 claus20140110_143009

 

Dels holder de rigtig godt, dels fås de i de skønneste farver, og dels har de en form og et udtryk, der passer fint sammen med mange andre blomster.

 

claus20140110_142910 claus20140110_142951

 

Det var nellikernes pudderfarvede tone, der inspirerede mig til denne lille opstilling.

 

claus20140110_142849

 

De skønne heste er lavet af Trine Toft.  De er muffelbrændte, og det vil sige, at keramikken pakkes ned i en muffel (en lerbeholder) sammen med bl.a. tang og muslingeskaller, som under brændingen afsætter spor på overfladen, som dermed bliver helt unik.

 

Den fine og helt klassiske vase er fra Anne Black. Snyd ikke jer selv for at besøg på Anne hjemmeside. Den indledes af en video med en helt særlig stemning. Klik her.

15 kommentarer:

 1. Hej Claus
  Sikke en dejlig buket, og nogle utrolig smukke heste.
  Jeg har lavet en ny haveblog hvor jeg bl.a. har skrevet et indlæg om en af dine bøger. Jeg tænkte at du måske har lyst til at læse det: http://mrsdahl.com/?p=82
  Dejlig dag til alle.
  KH Linda

  SvarSlet
 2. En smuk buket. Jo, bestemt nelliker kan et eller andet - eller også er det blomsterbinderen, der kan et eller andet med nelliker!

  Skønne heste, og en interessant teknik.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 3. Det er en rigtig yndig buket og jeg kan faktisk rigitg godt lide Neliker. Den pudderfarve er bare mums;-) -Der er flere af Anne Blacks ting som jeg godt kan lide, denne vase syntes jeg dog ikke at have set før. Hestene er helt specielle og rigtig flotte!
  K.Gro

  SvarSlet
 4. Kære Claus
  Afskårne nelliker er rigtig kønne, og jeg har især bemærket de grønne/hvide nelliker her i december og januar, - og ja, de er rigtig holdbare i en buket.

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 5. Det er da også en særlig smuk nellike du har fået fingre i der :-) Tak for henvisningen til den fine video!

  SvarSlet
 6. Ja, det er en smuk buket, og hestene har jeg også haft kig på. Måske skulle man ned i forretningen igen for at se dem nærmere an. - En meget smuk video! - og sangen er da helt vidunderlig.

  SvarSlet
 7. Nelliker er ikke så ringe endda ,hvis man ønsker sig de mere specielle bør man kigge mod England og mange af de special- planteskoler som tilbyder alverdens farver indenfor netop denne blomst.

  SvarSlet
 8. De heste er jeg da godt nok ret vild med!! Nellikerne er også fine :-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus
  Skøn buket, dejlige farver,personlig er jeg vild med nelliker,også fordi man har glæde af dem så længe,de er gode til at sætte i runde oasiskugler ,så kan man bruge dem til bordpynt,lidt ligesom dem du viste os forleden fra din tur til Paris
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 10. En fornøjelse at kigge nærmere på Trine Tofts heste og andre lækre rå skåle - hilsen Pia

  SvarSlet
 11. helt enig, Claus
  - nelliker kan noget i en buket og når buketten er tæt, som din her, er de altså super fine.
  Dejligt du bringer emnet op - der er jo af mange puttet i kategori som "begravelsesblomst".

  SvarSlet
 12. Åh, jag fullkomligt älskar den puderrosa nejlikan!

  /Linda

  SvarSlet
 13. Nejlikor, så där populära här beror på färgen och en del på storleken. Det bästa är att de håller sig perfekt bra i buketterna.
  Ha en fin morgondag
  Kram Meta

  SvarSlet
 14. Det er en fin og sart komposition. Der er nu så mange nelliker i farver man ikke har set før, der gør , tror jeg, at man tænker lidt anderledes og sætter sammen på andre måder.

  SvarSlet
 15. wow disse blomster ser fantastisk! Især arrangement.

  SvarSlet