Succes med pæoner

Nogle klager over, at deres pæoner ikke blomstrer, og det kan meget vel skyldes, at de er plantet for dybt. Knoldene med sovende øjne skal blot dækkes med et par centimeter jord.

 

Wladyslava White Wings
Shirley Temple Sorbet

 

Pæoner kan købes som knolde lige nu og senere som planter i potter.

 

Miss Eckhart L’Eclatante
Immaculee Dr Alexander Fleming

 

Jeg har rigtig, rigtig mange pæoner i haven, og når jeg har stor held med dem, er en medvirkende årsag helt sikkert, at jeg har lagt knolde. De etablerer sig nemlig hurtigere.

 

Nymphe Inspecteur Lavergne
Lady Alexander Duff Edulis Superba

 

Lige nu har ’vi’ i Bilka et ekstra stort sortiment, og på billederne her ser I nogle af de sorter, jeg lægger navn til. Det er nu, knoldene skal lægges. Og husk; ikke for dybt.

 

Bowl of Beauty 1 _20100611_091959
Duchesse de Nemours General MacMahon

 

Prisen er yderst rimelig: kr. 34 per knold og 2 stk. for kr. 60,-

 

_20100709_070101

 

Og klassikeren over alle, ‘Sarah Bernhardt’, som ses herover, koster blot kr. 24,- per knold, og 2 stk. for kr. 40,-

35 kommentarer:

 1. Jeg har 2 pæoner, som aldrig har blomstret. Kan jeg grave dem op nu, og lægge dem højere i jordlaget?

  SvarSlet
 2. Fantastiskt vackra pioner, det skulle man ha fler av! Kanske är det den vita Duchesse de Nemours som jag har. Kan du säga om den har lite doft av liljekonvalj? Hälsningar Pia i Skåne

  SvarSlet
 3. Dem må jeg straks i Bilka efter, har kun 2 pæoner i haven og de er vist plantet for dybt kan jeg forstå!
  Kommer dine frøpakker også i Bilka i år?
  Henriette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henriette - nej, frø kommer der ikke i år. Men så meget andet spændende ... Kh Claus

   Slet
 4. Dejlige billeder - jeg har nogle få pæoner i haven - og de er smukke i blomst. Så der må gerne komme mange flere. Det er et godt tilbud i Bilka. Jeg kan se, at de er dyrere i Plantorama, hvor jeg normalt handler.

  Sidste år plantede jeg flere - fra potter. Men det er da nemmere - og åbenbart bedre - at plante knolde - så det vil jeg gøre. Tak.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 5. Så vackra pioner du visar! Jag gillar verkligen pioner och har flyttat en hel del och de blommar så fint. Precis som du säger så ska man plantera dem relativt grunt. Ha en riktigt fin dag! Merja

  SvarSlet
 6. Hej alle jer have elskere. Mine pæoner blomstre flittigt! De er sat i et højbed hvor der er tørt, jeg er ikke god til at få vandet. Desuden står de i skygge det meste af dagen. Jeg ved ikke om dette er ideelt for disse planter, men hos mig lader det til at være.. Jeg kender ikke sortierne, da knoldede er sat af tidligere ejer, og de er højst sandsynligt meget gamle. Glædeligt snart forår håber jeg Linda

  SvarSlet
 7. dom trivs väldigt fint under körsbärsträd i vår lera. Lagom torrt kan jag tänka och inte så mycket konkurrens från annat.

  SvarSlet
 8. Super dejligt tip Claus - og yderst tiltalende pris :-)
  Jeg må vist snart en tur til Tilst ...

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. Jeg er vist nødt til en tur i Bilka - pæoner kan man vist ikke få for mange af! Hvor der de dog smukke - tak for tippet!

  SvarSlet
 10. Jeg kan slet ikke se mig "mæt" i disse skønne pæoner. Jeg må have fundet din dejlige bog frem om bonderoser og pæoner og læst den igennem igen - en skøn bog med mange skønne billeder og gode råd.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Jeg skal ihvertfald også i Bilka, for sikke smukke væsener du har valgt ud, og så til en meget fordelagtig pris.
  Synes du, at pæoner skal plantes som roser, hvor man sætter tre i en gruppe og så eventuelt gentager gruppen i bedet? Det ser brandflot ud med roserne, der hurtigt danner en stor samlet busk, men måske pæoner plantet sådan bliver et meget dominerende indslag i bedet. Flere af dem har jo et noget omfangsrigt løv.
  Hvorom alt er, er her en kærkommen lejlighed til at dykke ned i bøger for researche lidt på det. Flot kunne det jo også være, blot at "plotte" dem ind hist og her som små gentagelser.
  Kh Mathias

  SvarSlet
 12. Kære Claus
  Savner inspiration til min nye have, den er tre år gammel, kedelig, åben. Savner i den grad charmen ved en gammel og etableret have. Mangler nogle gode ideer, Vil gerne igen have pæoner, men synes at de vælter nå de er udvokset! Roser er også en af mine ynglings, vil gerne anlægge et nyt bed, men er lidt på bar bund om hvordan jeg griber det bedst an. Har du tid at gi til at komme med nogle "guldkorn"?
  Mvh Maria

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Maria - desværre nej. Men der findes flere tusind indlæg på bloggen her, og i mine bøger.

   Slet
 13. Dejlige billeder og god information. Jeg troede det var alt for tidligt at lægge pæonløg. Hilsen Lise

  SvarSlet
 14. Aha! Jeg har kjøpt veldig mange ulike peoner gjennom årene og ikke fått blomster på en eneste én! Nå skal jeg grave dem opp og plante dem litt grunnere. Takk for tipset! :-D

  SvarSlet
 15. Ih altså Claus :-)
  Nu må jeg jo afsted til Bilka, jeg har flere bonderoser og pæoner i min have og har god held med at få de til at blomstre, så dine skønheder må jeg da osse ha, tak for tippet og tak for de vidunderlige billeder.
  Kærlig hilsen Fru Lassen

  SvarSlet
 16. Kære Claus. Tusind tak for svaret med vinteropbevaring. Det er beundringsværdigt, at du giver dig tid til at svare. Og skønt med tippet om pæoner i Bilka. Jeg syntes, at jeg har mange pæoner, men jeg har da store mangler i udvalget kan jeg se på dine flotte billeder, så det kan kun gå for langsomt med at komme derned og få købt nogle flere, godt de har længe åbent:)) Det er virkelig så skønt og inspirende at læse dine indlæg, man får lyst til at fare ud i haven og komme i gang. Kærlig hilsen Helle.

  SvarSlet
 17. Jeg må ærligt indrømme, at jeg altid har købt mine pæoner på en planteskole, men det kunne da være, at jeg skulle prøve Bilkas ;) . Har mange forskellige slags, hvor nogle af dem blomstrer helt vildt, mens andre aldrig får en blomst. Kan det være et problem med jorden?

  SvarSlet
 18. Jeg skal have nogle af de enkle! Sikke et fantastisk udvalg og hvis Bilka stadig ikke har jord, må jeg jo se om der kan findes ledige pletter og håbe på, at man ikke graver for mange tulipaner op.
  Det værste bliver nok at vælge hvilken pæon det skal være, det er slet ikke nemt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 19. Jeg synes synes bare Pæonerne er så smukke, det er en af de blomster jeg husker særlig fra min barndomshave på en gård i Sønderjylland , vækker dejlige minder :o)

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Så fristede du igen.

  Da jeg så de skønne knolde her på siden imorges, fik jeg overtalt min kære husbond om en tur til Bilka.

  Sikken et skrigeri, da jeg nærmede mig reolen. Hvis de kunne var de alle hoppet ned i vognen som krakkelarker. De blev dog pænt men bestemt standset. Men lidt blev det til, Pæon "general MacMahon", Pæon "Inspecteur Lavergne,", Pæon "Edulis Superba", Pæon "Wladyslawa", Sibirisk Iris " Butter and Sugar". fik lov til at komme med hjem i varmen.

  Flot og skønt sortiment du har sat sammen igen iår, det kan du være super stolt af.

  God aften.

  Knus herfra det midtfynske, Pia
  SvarSlet
 21. Kære Claus.
  Jeg viste ikke at du holdt skønheds konkurrence i dag på bloggen , hade jeg vidst det ville jeg have meldt mig selv som deltager i katagori Mr spring.
  Det er super smukke kandidater du har valgt og jeg kunne ønske mig dem alle.
  Tak for gode plante råd , det skal jeg huske. ..
  Syntes godt nok at det er noget af et knald tilbud.
  Du forstår at give til andre og det er vi meget taknemlige over for.

  PS. Pia med bestemt toneleje er da ikke noget at spøge med.
  Hvis jeg var pæon ville jeg elske at stå i din have.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 22. I am enjoying your photos, but your translate "button" is not responding. Can you help me get your posts in English?
  Thank you!

  SvarSlet
  Svar
  1. Yea! Thank you - Translation works :-) Second best Valentines gift I've received. Chocolates from my husband are 1st. Cheers!

   Slet
 23. Tak for tippet om plantedybden, Claus. Så må man jo i Bilka...

  SvarSlet
 24. Fantastiske billeder! Er vild med pæoner, heldigvis har de altid opført sig eksemplariskes hos mig.

  SvarSlet
 25. Hmm mon ikke jeg skulle bruge lidt af vinterferien i Bilkas haveafdeling ;0)
  Tak for tippet.. Pæoner er et must i min gamle have..

  SvarSlet
 26. Kære Claus
  Så har jeg været i Bilka. Fik et pænt stort anfald af "havesyge", da jeg så udvalget af pæoner.
  22 knolde røg ned i vognen til stor moro for min teenagedatter... Hm, det skal nok komme til hende også - engang - hun er arveligt belastet i mange generationer.
  Jeg er for nylig flyttet til et hus med en stor have på 2500-3000 m2, hvor der stort set ikke er blomster, men det forsøger jeg så at råde bod på. Bl.a. i dag.
  Er det rigtigt opfattet, at jeg skal lægge knoldene i jorden nu? Og med kun få cm. jord over? Vil gerne være sikker på at gøre det rigtigt. Jeg kan - med noget besvær - væbne mig med tålmodighed indtil næste sommer, men så vil jeg godt nok også gerne have, at der kommer blomster. Derfor - kan du give mig nogle anvisninger i forhold til plantning - tid, dybde og jordforhold?
  Mange hilsner og tak for en genial blog
  A

  SvarSlet
 27. Pæoner er også en af mine ynglings blomster . Jeg har efter hånden lidt, men sætter flere hvert år...
  Fantastisk duft.... Elsker dem....

  SvarSlet
 28. Hej Claus
  Fri kl 14->Bilka : 16 pæoner, frøstjerne, katost,iris, Claus Dalby Rose,myldretid -
  gid Bilka var i Risskov...
  Nu er det forår - god week end.
  Mona

  SvarSlet
 29. Hej claus

  Dette er nok et dumt spørgsmål, men når man planter en pæonknold bliver det så til en hel "busk" eller kun en enkelt stængel?
  VH Louise

  SvarSlet
 30. Hej Claus.
  Har lige bestilt din bog om bonderoser og pæoner, - Så jeg venter spændt. Jeg får lyst til gå 'all in' på anskaffelsen af nogle af dine fine knolde fra Bilka, kan man regne med de kommer i blomst første år?
  Bedste hilsner
  Frederik

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Frederik - nej, det kan du ikke. Og det har ikke noget at gøre med, om det er mine eller andres knolde. Dbh Claus

   Slet
 31. Tak for hurtigt svar, har drømt om lille pæon-afdeling i haven. Så jeg væbner mig med tålmodighed og køre til Bilka for ar få fat i nogle af de skønne knolde.
  Bedste Hilsner
  Frederik

  SvarSlet