Vi skal huske at lege!

Da vores forrige hushjælp første gang beså vort hjem, så hun lidt spørgende ud, da hun bemærkede alle bamserne, rokkefåret, gyngehesten og de talrige andre rariteter, vi omgiver os med.

 

’Er det noget, I leger med?’ spurgte hun lidt skeptisk. Hun havde vist aldrig været i sådan et hjem før.

 

claus20140221_155337

 

Jeg fortæller ofte den historie, fordi hun mildt sagt virkede noget undrende. Men, det er jo netop det, vi skal huske; at lege!

 

claus20140221_161304

 

Det er ikke sådan, at vi tager os en tur på gyngehesten eller putter bamserne hver aften. Men jeg får blandt andet afløb for mit legegen ved at lave små tableauer som det viste, og så selvfølgelig i haven.

 

claus20140221_161349 claus20140221_161448

 

claus20140221_161547

 

Kanden er tegnet af Henning Koppel. Den er fra Ørskov og Co. og det samme gælder for papirgarnet og dækkeservietten. Urtepotteskjuleren er lavet af Hanne Bertelsen.

 

De charmerende kaniner, der fås i tre farver, kommer fra 2have . Jeg leger, at de bor i de fine huse fra Applicata.

 

A pro pos vort hjem. Så I, da jeg var med i ‘Kender du typen? Ellers kan I se udsendelsen her.

29 kommentarer:

 1. Hei! Kjenner meg så godt igjen når du snakker om lek. Jeg leker meg virkelig i hagen med flytting av stauder, beskjæring og små og store prosjekter. Og når man leker flyr tiden av gårde og plutselig er det tid for kveldsmat :)) jeg har sett denne TV-episoden og må si at du har et vakkert hjem som også inspirerer!

  SvarSlet
 2. Leg er jo mange ting. Og glemmer man at lege som voksen, så går man glip af meget i livet!

  Jeg var for resten ikke i tvivl, hvis hjem vi så, da du var i "Kender du typen?" - det var de færreste nok af dine læsere:-)

  SvarSlet
 3. Åh, Claus ... det er SÅ skønt at lege! - og det er garanteret sundt for både krop og sjæl!

  Jeg leger hver eneste dag, når jeg arbejder i mit farverige og kreative univers ... Og bl.a. hænder det også, at min voksne nevø og jeg flyver med drager i vores store have ... Så kan naboerne tænke, hvad de vil (når sådan et par voksne tosser løber rundt og leger) - for vi har det så-ååå herligt! :-)

  *STORT SMIL* og KH fra Lisbet

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbet - jeg følger dig jo på Instagram og må sige, at det er nogle skønne ting, du frembringer. Det kan vores kunder på Klematis jo også nyde godt af. Kh Claus

   Slet
 4. Leg er mange ting, og jeg leger bestemt også som voksen - gerne med ord især, det er altid skægt. Og gennem indretning, kreative tanker og skriverier, ikke mindst.

  - Anne

  SvarSlet
 5. Hej Claus!
  Det er skønt at lege, og gør det dagligt:-) Har lige set kender du typen, en fornøjelse at være med på rundtur i jeres skønne hjem, blev helt glad! Tak for linket!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 6. Kære Claus

  "Nogen" har vist allerede påske på hjernen. Kaninerne er nuttede og garnnøglerne vidunderlige.
  Hvis ikke du i dag kan hitte på noget sjovt at lave, kunne du jo lege videofotograf. For hvis du tror, at vi har nok i Saxos tiltag ....... må du godt tro om igen ;-) Bare hvis du sidder der og keder dig ........

  SvarSlet
  Svar
  1. Altså Nette - sidder ikke så tit og keder mig. Men du/I skal nok få en video. Kh Claus

   Slet
 7. Hej Claus...

  ved godt dette er HELT uden for emne/tema men ...HJÆLP !!

  Jeg har prøvet , - men endnu ikke fundet et samlet overblik over hvilke produkter du lægger navn til, pris og hvor de forhandles ?!


  ..det er i hvertilfælde UMULIGT at finde noget overhovedet på BILKA's hjemmeside :-/

  M v h
  Christina Eilsø Nielsen

  SvarSlet
  Svar
  1. Du må vist bevæge dig til Bilka :-) Det er lidt omfangsrigt at liste her, vil jeg gætte på. Men hvad ved jeg? Ikke meget.

   Slet
  2. Kære Christina - der findes ikke nogen liste, fordi noget bliver udsolgt, og andet kommer til. Beklager ...

   Slet
 8. Jeg leger også i min meget voksne alder. Med min barndoms påklædningsdukker fx. Legen består i at tegne tøj, når jeg skal have syet nyt til migselv, og jeg strikker dukketøj til en fin Götz dukke, som jeg erhvervede, da nogle af mine børnebørn fik dukker. Børnebørnene er for store til den slag sjov nu, men jeg fortsætter med strikkeriet og sælger opskrifterne i mit og min datters web-firma. hvor de er ret populære. Mit hedeste legetøjsønske nu om stænder er et vintage dukkehus, men jeg er ikke helt sikker på, at det skal opfyldes. Jeg kunne nok spare op til selve huset. Imidlertid skal det jo fyldes med møbler 'and stuff' en miniature, og det bliver virkelig dyrt, så jeg er både ve'et og fra'et.

  For ikke så længe siden, da jeg var mere mobil end jeg er nu, sjippede vi også og spillede (rund- og lang)bold med børnene på gaden, og vi hinkede og spillede med hønseringe og nipsenåle og ... og...

  Leg er livsvigtig
  hele livet
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 9. Jeg leger med mine blomster arrangementer med fotos. Det virkelig noget der kan få mig i "flow". Har forøvrigt også samme problem som Christina mht. Bilkas hjemmeside.... Bedste weekend hilsner fra Bettinna

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bettinna - ja, hvad angår Bilkas hjemmeside er der plads til forbedringer. Uden nu at sige for meget!

   Slet
 10. Vakkert igjen! Tror det er veldig klokt å leke litt. Jeg sier som i ordtaket: "Man er ikke voksen før man kan være barnslig uten å være flau av det!" Jeg har lekt med mine barnebarn denne uken. http://somdagenegr.blogspot.no/2014/02/turglede.html Finnes ikke bedre rekreasjon for kropp og sjel. God helg!

  SvarSlet
 11. Hei!
  Så flotte bilder;)
  I dag har jeg lekt meg i mitt lille lysthus....det har kommet stemorsblomster;))))
  God helg!

  Klem Camilla.

  SvarSlet
 12. Å leke blir vi da aldri for gamle til, noe moro må vi jo ha!
  Riktig god helg!

  SvarSlet
 13. Ja man må aldrig blive for gammel til at lege. Det ser ud til du har leget godt for din opstilling er superskøn. Dejlige farver!

  SvarSlet
 14. Jeg drømmer, som Jytte ovenover også stadig om dukkehuset, jeg elsker miniature.. Måske får jeg i år gang i små miniaturelandskaber ude i haven.
  Bortset fra det synes jeg at det er skønt at legetøjet er kommet væk efter børnene blev voksne, men nok fordi deres Ninja Turtles, Batman- og Robinfigurer var knap så romantiske at have opstillet;)))

  SvarSlet
 15. ja vi skal blive ved med at lege hele livet og at kaninerne bor i de små huse pirrer virkelig min humor Claus.

  SvarSlet
 16. Hej Claus,
  Du har altså stadig lidt tryllekunstner i dig, tror jeg. Hvor er det dejligt at du leger. Hvis blot andre gjorde det halvt så smukt som dig, ville verden være et skønnere sted.
  Selv har jeg arbejdet i en børnehave de sidste fire måneder, hvor jeg hele dagen har rullet rundt i mudder, spillet bold, klippe-klistret, brændt bål og fortalt eventyr for tyve skønne unger. Det er skønt at lege! Og det hvad enten det er med blomster, nips eller med en pind langt ude i skoven.
  Tak for nogle smukke, smukke indlæg.
  Hvornår finder du på noget med beton, grove grene, drivtømmer, rustent jern, sten og ild? Savner sådan inspiration til det mere vilde, rå og maskuline.
  Kh Mathias

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mathias .- tak for din søde kommentar. Det vilde, rå og maskuline får du ikke her. I en af mine juleudsendelser 'svingede' jeg mig dog op til at støbe i beton. Det var ret sjovt, men jeg må indrømme, at det var Preben, der havde gjort forarbejdet.

   Kender du Carl-Mar Møller? Han har nogle meget maskuline lege. Man kan vist ligefrem melde sig til hans kurser.

   Slet
 17. At lege er at leve. Som barn byggede jeg alle former for huler, indianerhuler, snehuler, stenalderhuse i stenbunken, huler på loftet, brædderhytter, der var ikke det der ikke kunne forvandles til en hule eller hytte. Nu laver jeg istedet, skure i haven, havehuse, lysthuse, skurvogne, hyggekroge og stilleben ud over hele haven. Elsker at udleve drømme og ideer.

  SvarSlet
 18. Jeps det gjorde vi - det tog ca 30 sek før L tørt konstaterede - "Det er hjemme hos Claus - der har vi været" Altså udenfor forstås - men dine smukke stuer har vi jo set ind imellem og den specielle karakteristika løber man ikke galt af.
  Tror de fleste leger i hver sin grad - om det er fremviseligt kreativt eller med tørre tal, ja tænk engang, så tror jeg det er så grundlæggende at lege, at vi ikke altid ved vi gør det :-) Gudskelov er der nogen der stolte fremviser deres resultater af leg så vi andre kan glædes og inspireres :-)
  Drømme er jo halvdelen af livet :-)

  SvarSlet
 19. Jeps det gjorde vi - det tog ca 30 sek før L tørt konstaterede - "Det er hjemme hos Claus - der har vi været" Altså udenfor forstås - men dine smukke stuer har vi jo set ind imellem og den specielle karakteristika løber man ikke galt af.
  Tror de fleste leger i hver sin grad - om det er fremviseligt kreativt eller med tørre tal, ja tænk engang, så tror jeg det er så grundlæggende at lege, at vi ikke altid ved vi gør det :-) Gudskelov er der nogen der stolte fremviser deres resultater af leg så vi andre kan glædes og inspireres :-)
  Drømme er jo halvdelen af livet :-)

  SvarSlet
 20. Kære Claus

  Det er netop din legende, eksperimenterende, undrende, nysgerrige tilgang til hele tilværelsen der gør din blog og dine indfald så spændende, inspirerende og tiltrækkende at følge.
  Godt har du har det i dig Claus, for det er netop kaninerne der gør udslaget i billederne herover. De gør din opstilling levende og fantasifuld - og de gør den original og værd at vise frem. Jeg synes det er så fedt at du har en personlig og legende stil og ikke er bleg for at stå ved det.

  Din hushjælps kommentar er så typisk for de mennesker, der tror at livet skal være alvorligt når man er voksen. Den slags som selv ikke ville stille "legetøj" frem, uanset om de kan lide det eller ej, for tænk nu hvis nogen troede at de faktisk red på gyngehesten. Det viser sådan set bare at man ikke skal tage alt alvorligt, heller ikke legetøj! (DRs børn & ungeafdeling har sådan et fint slogan: "Det er bare noget vi leger" - og så kan alt lade sig gøre. Det er værd at huske sig selv på).

  Som andre er inde på, så er jeg også til miniature, men har desværre ikke pladsen til det. Heldigvis har jeg fået sat mit gamle dukkehus op hjemme ved mine forældre og der står det og fascinerer de fleste voksne gæster der kommer. Det er så sjovt at mærke hvor mange folk der har et indre legebarn i sig og kan se det sjove i legen.

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 21. Det legende kan skabe store nye idéer og stor skønhed. Og det giver altid stor glæde, og glæden er noget af det vigtigste at have med i bagagen; den giver livskraft, den smitter - og den styrker endda immunforsvaret.

  SvarSlet
 22. Ja bestemt skal vi huske at lege - eller gøre ting for sjov, som jeg plejer at kalde det. Jeg er blevet rigtig god til det - det bliver af og til brugt som overspringshandling, når jeg trænger til at få gjort rent - og har lidt svært ved at komme i gang med det.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet