Vinteropbevaring af planter

Se mere her …

14 kommentarer:

 1. Jeg følger også dit råd om at undgå vintervæde i krukkerne og sætter dem under halvtag, det må siges at være umagen værd. I år håber jeg, at mit oliventræ overlever i denne milde vinter med ekstra indpakning og ly for regn og rusk.
  Der ser som sædvanlig spændende ud i dit telt, jeg glæder mig til klematisfloret.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Du har så ganske ret, der er meget at glæde sig til. .
  Sikke et fint indlæg om dit telt og vinter opbevaring.
  Det er jo en rigtig god ide, som jeg engang vil vil føre ud i livet.
  Mit telt bliver ganske vist ikke så stort , men ideen elsker jeg.
  Det er vel nok sjovt at se "The sunken garden" sådan , helt utrolig at der om nogle måneder er et helt andet liv der.
  Det er et af mine favorit steder i din have og jeg syntes virkelig at du har gjort det godt der også.
  Vi skriver 11 februar i dag og kan sige at indtil nu har det været en fin vinter.
  Håber ikke på kong vinter kommer for meget forbi endnu.
  Nu skal vi snart have forår og du skal have dit telt ned.
  Tak for i dag Claus.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 3. Når nu teltet er oppe kunne du da også godt lige give et trylle-nummer ;-)

  (sagt venskablighed, ikke også!)

  Det ser vildt ud med teltet. Var helt på røven over det sidste år, hvor du viste det og syntes fortsat at det ser ret imponerende ud. Hvis jeg blot havde pladsen ville jeg også købe sådan et telt - og fylde det med sarte vækster - og mennesker :-))

  Håber at dine sarte venner kommer i sikker havn. Du har da i hvert fald gjort dit for at forkæle og sikre dem.

  SvarSlet
 4. Kære Claus

  Tak for kig og fidus. 80 m2! Det er jo en balsal. Det kunne vi sagtens holde en havefest i regnvejr, så der ikke blev grisset inden døre ;-) Du og dit telt har været inspiration til mit eget grønne drivtelt fra England (som jeg kalder Det Grønne Helvede). Nu er det jo en aaaanelse mindre. 1,5 x 2 x 2 ...... :0) Det er utroligt så meget jeg har kunne presse derind. Du har været årsag til, at mine krukker - såvel små som mellemstore og store - har formeret sig en del på kun et par år. Ja, det er helt utroligt så meget du får skyld for. Du skal have stor tak for tip og inspiration!

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Hvor ser der fint ud i dit telt.
  Inspireret af dig købte John i efteråret et garage--telt på 12 - 15 m2 og det fungerer fint som opbevaring for vores krukker og planter.
  Jeg tror da fuldt og fast på at vinteren er forbi.
  Kunne du ikke overbevise Bilka om, at de bør sælge jord og krukker, nu hvor vi begynder at så???
  Kærlig hilsen Eliane.

  SvarSlet
  Svar
  1. Eliane . jeg er blevet lovet, at både muld og krukker er ude i alle butikker fra i næste uge.

   Slet
 6. Hold kæft hvor har du mange krukker - jøsses.... , og du passer godt på dem - bare super ;)

  SvarSlet
 7. Kære Claus.
  Tusind tak for endnu en hyggelig video, det er skønt med ny inspiration til ting man kan gøre. Jeg må da vist ha sovet i timen, eller også husker jeg bare ikke så godt:)). For jeg er gået glip af info om, at mange krukkevækster kan klare kulden, men ikke væden. Er det mon helt ligegyldigt om der er mørkt, eller skal planterne have lidt lys? Kærlig hilsen Helle.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Helle - hvis der er tale om planter, der bevarer løvet om vinteren, må de ikke stå for mørkt.

   Slet
 8. Kære Claus

  Hold da op, hvor er der sket meget her på din blog imens jeg har været fraværende.
  Det ene skønne indlæg efter det andet popper frem for hver dag jeg går tilbage i den sidste måneden hvor computeren så sige ikke har været rørt , ikke på grund af manglende vilje, men stempelhen fordi overskuet og tiden bare ikke har været der. Roskilde syge, en datter som blev færdig som landmand, et svende gilde, datterens flytning til odsherred kommune hvor hun har været heldig at få arbejde som fodermester med tilhørende bolig,har fyldt rigtig meget. Men nu ser det ud til lysne så jeg kan finde min hverdag igen og bruge tiden og kræfterne på det som jeg har aller mest lyst til nemlig haven.

  Hvor det kribler når man ser dit skønne telt med alle de dejlige vækster der venter på lidt varmere vejr stå der på rad og række. Påskeklokker som blomster, Bede der ser golde ud, men hvor der snart kommer et blomsterflor af det helt store, snorlige hække som giver struktur i dit vidunderlige paradis, Pyjamas blå blomster som du har lært os at sætte pris på. Ja ,jeg kunne blive ved, men det jeg vil sige med det her er at du er til stor inspiration hver eneste gang man kikker ind forbi, samtidigt meget lærerigt. Tusind tak for det, Claus

  Samtidig vil jeg ønske Jytte og John tillykke med deres vidunderlige orangeri, jeg ved hvor højt det har stået på deres ønskeliste (ihvertfald Jyttes) og hun har jo formået at udfylde det rigtig flot og smagsfuldt for ganske få kroner. Godt gået.

  Rigtig god dag til dig Claus og alle jer som jeg kender .

  Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia - dejligt, at du er tilbage. Du har været savnet. Kh Claus

   Slet
 9. Hold da op et "lagerhotel" du har til alskens dejlige planter. Jeg er spændt på, hvordan alle dine klematis udarter sig. Jeg har plantet flere de sidste par år - men jeg synes ikke rigtig, de "vil". Jeg har også et oliventræ - men det står indendøre i bryggersen og får lidt vand af og til. Jeg håber, det klarer vinteren på den måde og kan sættes ud igen til foråret. For selvfølgelig er der forår. Jeg var i Plantorama i går efter så- og priklejord. Og der hoppede lige en del primula og 3 helleborus i vognen også. Manden bag mig i køen var så venlig at gøre mig opmærksom på, at der ikke er forår endnu. Men det er det altså oppe i mit hoved. Så nu har jeg plantet primula - og to krukker med hver sin helleborus i rød og hvid dobbelt. De burde jo om nogle kunne tåle vejret lige nu.

  Det bliver spændende at følge din have i år med alle disse dejligheder linet op.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor - lidt forår er det altså. Kh Claus

   Slet
 10. Jeg glæder mig til du rigtig går i gang med alle dine fine ting. 3 uger til forår, det er jo ganske snart.

  SvarSlet