At jeg kunne glemme det!

Det var søde Inga fra Ringkøbing, der i dag skrev til mig og ønskede tillykke. ’Med hvad dog?’, tænkte jeg.

 

Men så læste jeg videre – med bloggens fire års fødselsdag. Tænk en gang, at jeg kunne glemme det.

 

Jo, den er go’ nok! I dag er det fire år siden, jeg begyndte at blogge.

 

Da jeg lagde ud, var der stort set ikke andre havebloggere, men det har heldigvis ændret sig.

 

Jeg hygger mig stadig med at blogge, men som jeg har nævnt før, synes jeg, at det er trist, at det er den samme garde, der kommenterer. Hvor ville de være dejligt, hvis nogle flere kom ud af busken.

 

Indtil videre bliver jeg ved, men det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg føler mig vældig godt tilpas på de sociale medier som f.eks. Facebook, hvor viljen og lysten til at kommentere og agere er meget større end i blogverdenen.

 

88 kommentarer:

 1. Kære Claus,
  Stort tillykke med de 4 år. Det er dejligt du stadig har lyst til at blogge. Elsker de fine fotos og dejlige videoer. Har du egentlig tal på de indlæg du har lavet - det må da være i tusindvis:)
  Tak for solskin i dag på fødselsdagen - dejligt havevejr.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne- har lige tjekket. I alt 2871.

   Slet
 2. Stort TILLYKKE med dagen :-) - jeg har været inde på din blog hver dag siden du startede, og ser hver dag frem til hvad nyt og inspirerende du skriver om. Jeg er ikke på nogen af de sociale medier, så derfor håber jeg sandelig du fortsætter.

  Bente

  SvarSlet
 3. Ja, tillykke :) jeg har fulgt dig dagligt i næsten alle årene og kom selv igang med at blogge for 3 år siden, sådan ret præcist den dag du udtrak 3 vindere til et havebesøg hos dig blandt alle dem, der havde gratuleret dig med 1-års blogfødselsdagen. Ja - tænk som tiden flyver - og vi har IKKE kedet os imens :)

  Knus Ulla

  SvarSlet
 4. STORT og ♥lig tillykke Claus.
  Det er jo en særlig dag syntes jeg - for sikke jeg nyder at følge med herinde.
  Du, dine bøger og din blog er grunden til at vi selv har en have som den vi har - vores lille orangeri, og min blog. Alt sammen er det "din skyld"... :-)
  Mange fødselsdags hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan - når man som jeg har set jeres skønne have, kan man kun være glad for, at med er 'medskyldig'. Kh Claus

   Slet
 5. Jeg "fant" bloggen din nå i helgen, og jeg nyter nydelige bilder. Jeg koser meg også i min egen hage, men får dessverre ikke helt dreisen. Så da drømmer jeg meg bort i din :-)
  Gratulerer med dagen!

  SvarSlet
 6. Då är det bara att buga och boka då och gratulera dig, du har många som följer dig och du är en mycket gemytlig person. Hoppas jag får tillfälle att besöka din trädgård någon gång.Välkommen till småland med, den är inte stor och under uppbyggnad min koloni.
  Ha en härlig tid framöver med både trädgården och bloggen
  Kram Meta

  SvarSlet
 7. Et stort tillykke med fødselsdagen kære Claus.
  1000 Tak for de mange skønne indlæg, det har været fantastisk at følge dig her på bloggen og på facbook hver dag. Nyder dine smukke billeder og videoer. Man får altid fornyet inspiration og lysten til nye spændende haveprojekter.

  Kærlig hilsen Tanja

  SvarSlet
 8. Kære Claus

  Personligt er jeg tæt på at være afhængigt af denne blog, og jeg vil ønske tillykke med de 4 år, samtidigt med at jeg vil sige mange tusind tak! Her er så megen viden og inspiration at hente, at det er en sand fryd! Jeg har været med i alle 4 år, og tilhører nok "den gamle garde". (Og så er det, at jeg sidder her og tænker: "Hvem katten kalder han gammel?")

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nette - du kan være sikker og vis på, at du med til 'garden', Gammel eller ej!

   Slet
 9. Så kan jeg også fejre fødselsdag - det er nemlig 4 års dagen for min haveinteresse, og det er helt og aldeles din og din blogs skyld. Ligesom alle de andre "garder" kan jeg slet ikke undvære dine daglige input med fest og farver - også den måneskinsgule, som altid har været min yndling.

  SvarSlet
 10. Hej Claus...

  Tillykke med de 4 år... Denne blogverden er ganske ny for mig - har lagt nogle kommentar ( så jeg tilhøre absolut ikke den gamle garde ..!!! )
  Det er en fantastisk verden incl. facebook - synes jeg....
  Har i øvrigt sendt dig et par mails, da jeg mægtig gerne vil på din blogliste...
  Håber det kan lade sig gøre....
  Fødselsdagshilsner
  "En ganske ny blogger "

  SvarSlet
 11. Stort og hjerteligt tillykke med din 4 års blogfødselsdag. Jeg nyder dine daglige indlæg og lader mig inspirere, og prøver nye planter. Er så glad for dit samarbejde med Bilka, det gør at spændende og nye planter og ting til haven er langt nemme at finde. Din altid glade, sprudlende og positive energi er så dejlig smittende. Tak for det.

  SvarSlet
 12. Et stort tillykke - og så er det jo vildt imponerende, at du HVER ENESTE dag i de fire år har lagt indlæg på bloggen. Det er fantastisk. Jeg håber du fejrer det med en god middag eller måske en rigtig pæn buket til at pynte lidt op!

  SvarSlet
 13. Kære Claus

  Herfra det midtfynske skal der også lyde et stort tillykke med 4 års dagen.

  Det er altid med stor fornøjelse at se hvad du nu har fundet på af abekattestreger her på bloggen.

  Du bliver fuldt nøje hverdag og er til stor glæde og inspiration. Jeg tror næsten det er bedre end at spise vitaminpiller at følge dig her. Det giver ihvertfald en god saltvandindsprøjtning og mange gode ideer som kan omsættes til positiv energi.

  Endnu engang stort tillykke, Claus fra en som håber du forsætter i mange år endnu.

  Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Pia - tak for dine altid søde og positive kommentarer. V er mange der glædes over og nyder godt af dine hilsener! Kh Claus

   Slet
 14. Til lykke med dagen, Claus!

  Jeg synes nu at bloggen er noget særligt, og at man på en blog kan noget man ikke kan på Facebook. Jeg er selv meget glad for at blogge, og selvfølgelig er jeg glad for de kommentarer jeg får - men jeg er også glad for at der er en masse der vil besøge min blog, selv om de ikke lige har tid/overskud/lyst til at lægge en kommentar. Det er jo heller ikke alle indlæg (og her taler jeg først og fremmest om mine egne) der lægger op til at læserne skal kommentere.

  Under alle omstændigheder: Til lykke med de fire år! Jeg håber du bliver ved med at blogge :-)

  Kh Nana

  SvarSlet
 15. TILLYKKE, TILLYKKE, TILLYKKE - tænk hele 4 år!!!! og så glemte du det :-) Der sker nok også meget omkring ørerne på dig, og så kan man jo godt komme til at glemme selv så STOR en dag.
  Glæder mig MEGET over din blog, og håber du bliver ved, trods manglende kommentarer. Det er ikke alle læsere, der har behov for at kommentere på blogs, men det betyder ikke, at de ikke læser den og ikke nyder den - SLET IKKE!! De sidder og hygger sig med dine flotte, flotte billeder og din beskrivende tekst, og bliver i deres stille sind inspireret til at prøve nogle af dine fif og ideer af hjemme hos dem selv. Ligesom når man sidder og nyder en dejlig havebog med masse af flotte og inspirerende billeder. De synes at det er GULD VÆRD med din blog, men dertil og så til at kommentere på indlæg, kan for nogle mennesker være et spring, som de ikke er klar til, eller har lyst til. De vil blot gerne nyde bloggen, uden at skulle ytre sig eller give sig til kende.
  Da jeg selv først opdagede at der var blogs til, gik der en del år, inden jeg selv prøvede at kommentere på et indlæg. I første omgang fordi jeg rent faktisk ikke vidste hvordan :-), men senere fordi jeg helst ville være anonym og tog det som at læse en bog eller et magasin. Men jeg nød hver og én blog, jeg gik ind på, og blev så inspireret og fyldt med gode ideer og virkelyst. Men jeg havde ikke behov for at kommentere.
  Nå, det her blev lidt længere end planlagt. Jeg ville blot sige, at manglende kommentarer IKKE behøver at betyde manglende interesse, tværtimod :-) og så igen slutte af med at ønske dig et STORT tillykke med 4-års dagen.
  Há en fantastisk uge.
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Jeanette - tusind tak. Kh Claus

   Slet
 16. Stort tillykke og tak for at du blogger :) Jeg er kommet bagud, da jeg deler computer med mine teenager piger, så jeg får lige nu inspiration i stor stil fra ældre indlæg. Tak for at du deler med os og viser hvordan tingene kan gøres.
  Mange kærlige hilsner
  Charlotte

  SvarSlet
 17. Stort svenskt GRATTIS på fyraårsdagen, Claus!! Jag säger som alla andra - din blogg är den bästa och jag hoppas att du blir ved. Facebook och Insta är härliga komplement, men det är inte alls samma sak. På de sociala medierna blir dina inlägg bara ett i flödet, men här på bloggen går man in om man aktivt söker sin "dagliga Claus-dos". Tack för att du delar med dig av så mycket.
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 18. Jeg har vært leser av bloggen din over lang tid, men det er først nå i den senere tid at jeg har lagt igjen kommentarer. Faktisk ikke før jeg startet min egen blogg. Jeg koser meg med bloggen din. Mye nytt å lære og mye inspirasjon å finne :) Håper du fortsetter i uoverskuelig fremtid :)

  Gratulerer så mye med 4 års jubileum :)

  Glad hagehilsen fra Tone

  SvarSlet
 19. Kære Claus.
  HJERTELIG TILLYKKE MED 'Mit haveliv's 4års fødselsdag. Jeg elsker din blog, nyder den, den giver mig lyst til livet og lyst til havelivet. Må skal og vil ind og kigge HVER DAG. TAK for den mulighed . ♥ ;-) ♡;-) ♥Knuuzzzzzz Iris.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Iris .- du skal vide, at jeg er rigtig glad for, at du er 'tilbage', Både på den ene og på den anden måde. Kh Claus

   Slet
 20. Tillykke med dagen. Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 21. Tillykke med de 4 år, jeg ved ikke om jeg er ny eller gammel blogger. Jeg har været med siden ultimo november. Jeg er så glad for dine indlæg og vil savne dem. Jeg når ikke altid at kommentere hver dag grundet mit arbejde. Jeg er ikke så glad for Facebook, der er for meget brok, i havebloggen er folk dejlig positive. Det er min oplevelse.

  SvarSlet
 22. Gratulerer med 4 år i blogland! Selv begynte jeg fo vel to år siden :-))

  SvarSlet
 23. Stort tillykke med de 4 år! Jeg er også rigtig glad for din blog - den kan noget som hverken facebook eller andre sociale medier kan - så jeg håber at hele mit lille havehjerte, at du fortsætter. Jeg har ikke fulgt med fra starten, men "bladrer" ofte bagud i dine indlæg og bliver klogere og inspireret - en stor tak for det!

  SvarSlet
 24. Kære Claus.
  Tillykke med Bloggen!:-)
  Jeg vil lige smide en kommentar ang. manglende kommentarer:
  Kender I det, når man er ved at få kvalme af at se sine egne ord: FANTASTISK, SUPERFLOT, OVERLÆKKERT, GENIALT, FEDT osv....?
  For det er jo præcist sådan din blog er søde Claus - men det gider man bare ikke blive ved med at skrive igen og igen!:-)
  Du er et unikum og vi beundrer dig meget - og alle sluger alle dine guldkorn hver eneste dag, uge og år. Men jeg har ikke længere behov for at fortælle dig, at jeg er VILD med alt, hvad du laver og beretter om - men jeg elsker det alt sammen alligevel og nyder det meget!:-)
  Så bliv endelig ved med det, tak!
  Kærlig hilsen Marianne

  SvarSlet
 25. Kære Claus
  Hip hip hurra fra en kæmpe stor beundre.
  Jeg er så glad for at du har din blog og håber på mange år fremover også.
  Kan sagtens forstå at du føler dig tiltrukket af de sociale medier, hvor man med et klik kommer ud til hele verden og ikke kun den lille andedam herhjemme.
  Jeg er ikke selv på facebook eller instagram og tanken om det , kan gøre mig helt forpustet.
  Jeg høre tit folk spørge til hvorfor jeg ikke er på, og hvis jeg skal være helt ærlig så føler ikke at jeg går glip af noget , ved ikke at vide alt om folk.
  Kan sagtens forstå at det ikke er opmuntrende at lave et indlæg og så på en god dag, er der måske 32 kommentarer.
  Jeg kikker på bloggen hver dag og flere gange om dagen , men jeg er også den der ikke altid når at skrive.
  Jeg er dog ved at vænne mig til tanken om de sociale medier , hvis der er en der kan få mig til at ændre mening, er det jo selvfølgelig dig.
  En fantastisk ting med bloggen er at jeg har mødt nogle fantastiske mennesker som er blevet mine have venner , vi har mødes og haft noget tilfælles , takkede være bloggen.
  Tak til jer alle for dejlige timer. Ingen nævnt ingen glemt.

  Jeg vil også lige huske at sige tak til Inga fra Ringkøbing.
  Du er en af mine dejlige blomster .
  Hvis der er nogen der forstår hvad det vil sige at rigtig hygge sig på bag sædet af en bil , så er det jo dig og mig. Smask smask.
  Tak for at du huskede bloggen i dag.

  Kære Claus TAK for at du har energi til os her på bloggen.
  Jeg har altid den største beundring for hvad du er i stand til at gøre for os andre.
  Du er mit største idol og jeg elsker at du lever ,som jeg drømmer.
  Jeg ville være ked af det uden bloggen og derfor håber jeg at du også i fremover har lyst til at invitere os med på din tur gennem din have.

  Længe leve bloggen HURRA HURRA HURRA. HURRRRRRRRRA.
  Tak for i dag Claus.

  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Paw

   Dine kommentarer giver mig altid smil på læben :-) I denne kommentarer hæftede jeg mig især ved sætningen "og jeg elsker at du lever ,som jeg drømmer." en flot formuleret sætning, som siger meget om dit storsind. Jeg har på fornemmelsen, at du ikke kun tænker på Claus' have, men du rammer - også - plet mht. hvad "haveri" drejer sig om for mig selv. Det er drømmene, der driver værket. Og Claus er eminent god til at sætte dem i gang.

   Slet
  2. Hvor fint Nette, at du lige understreger Paws flotte kommentar på denne måde. Jeg måtte læse sætningen 2 gange, og det gibbede helt i mig. Flot formuleret Paw!
   Jeg håber jeg møder jer to en gang på en havesti :-)

   Kh. Lisbeth K

   Slet
  3. Kære Paw - du er altid så sød og positiv, og jeg sidder gang på gang med et stort smil på løbet over alle dine søde ord. Og ja - smuk sætning, som jeg er meget stolt over. Tak for din altid store support. Kh Claus

   Slet
 26. Kære Claus.
  Rigtig hjertelig tillykke med de 4 år. Vi har kun været med i ca 2 år, men har flittigt læst på de gamle indlæg og lært en masse. Du er jo årsagen til at vi har en krukkehave i dag.
  Jeg er ofte inde på Facebook og ser hvad du laver dér og jeg må sige, at de fleste kommentarer er ganske korte og meget enslydende. Det siger mig ingenting at sidde og læse de samme ord igen og igen. Når jeg går ind på din blog, så er det som at møde bekendte og venner, for de fleste giver lidt af sig selv i deres kommentarer. Man bliver lidt klogere af at læse de andres kommentarer. Derfor kære Claus, håber jeg, at du bliver ved med at blogge. Jeg ved godt det er et stort arbejde at holde en blog i gang, men jeg håber du vil gøre det, selvom du er glad for de hurtige, smarte medier.
  Mange kærlige hilsner fra John og Eliane

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære John og Eliane

   Jeg er 100 % enig. Det er meget forskellige medier, og det er mit indtryk, at FB er mere overfladisk, når det gælder kommentarerne.

   Slet
  2. kære Eliane, john og Nette

   Jeg er noget så enig med jer.

   Stort knus til jer alle.

   Herfra det midtfynske, Pia

   Slet
  3. Også et stort "hørt" herfra - FB er ikke det samme som en blog.

   Kærlige hilsner, Lisbeth K

   Slet
  4. Kære alle, der skriver her - selvfølgelig inklusive Eliane og John - tak for jeres utrættelige hyggelige kommentarer. Kh Claus

   Slet
 27. Hej Claus!
  Hip hip hurra og et forsinket stort TILLYKKE med de 4 år!
  Da jeg ikke er på fb, sætter jeg stor pris på at du blogger, og det er en daglig fornøjelse at følge med:-D
  Mange hilsner fra Anette

  SvarSlet
 28. Tillykke med bloggens fødselsdag, Claus! Godt gået og tror også at mange spændende ting er i vente fremover ;o) De bedste ønsker her fra!

  SvarSlet
 29. Ja også et stort tillykke herfra! Jeg har i hvert fald nydt de 4 år meget, håber du er klar på mange flere!
  Hilsen Camilla B. Kirkegaard

  SvarSlet
 30. Også jeg vil ønske et stort til lykke - til os allesammen - med dine 4 år i blogverdenen. Hvor har det ændret min verden at være med. Haveglæden er atter på fuldt blus. Små dumme ting, som man før kunne gå og irritere sig over er blæst væk - for hvor er de dog ubetydelige, når man har fundet glæden ved at se noget spire og gro.
  Jeg har heller ikke overgivet mig til ret mange sociale hurtige medier. Jeg er lidt langsom til at stige på vognen, hvad det angår. Så jeg håber også, at bloggen får lov at blomstre længe endnu. Man bliver hooked på din blog, Claus - du er vanedannende.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor- du skal vide, at jeg gang på gang glæder mig over dine små hyggelige kommentarer. Det er tydeligt, at du i den grad klør på. Dit humør smitter. Tak for det. Kh Claus

   Slet
 31. Grattis! Du har en jättefin blogg och alltid så inspirerande bilder. Skulle gärna besöka din trädgård irl någon gång!

  /Jenny

  SvarSlet
 32. Fantastisk!
  Stort tillykke med blog-fødselsdagen Claus.

  Knus

  Karina

  SvarSlet
 33. Tillykke med de 4 år. Vi er jo efterhånden mange bloggere, og det er da helt sikkert din fortjeneste.
  Haveinteressen er blomstret op her i Danmark, hvor den i England har været meget mere fremme i mange år. Bare se et program som TV2 Fri. Det er bare dejligt med så mange haveprogrammer, Facebook er også et skønt sted at dele sin haveinteresse, og der har du jo også fået et godt publikum. Bliver altid inspireret af dine indlæg.

  SvarSlet
 34. Kære Claus! Jeg har været med siden starten, det er en stor,ren fornøjelse at følge den dagligt. Jeg er også på Facebook, hvor jeg altid trykker på "synes godt om" , om dine flotte billeder du lægger op. Alle mine Facebookvenner, synes også at de er rigtig flotte. Min skovhave har forandret sig til det bedre , takket været din blog og mange dejlige havebøger. Bloggen har været til stor hjælp under min kræftsygdom. Nu går det den rigtige vej. Haven er min terapi. TUSIND TAK FOR DET.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Beate.
   Dejligt at høre, at det går fremad med dig. Jeg var der selv for 13 år siden, så det glæder mig virkelig, at du får det bedre nu. Rigtig godt forår.
   Mange hilsner fra Eliane

   Slet
  2. Kære Beate - det er SÅ dejligt at høre, at du i bedring. Tak for dine søde ord.

   kh Claus

   Slet
 35. Hej Claus
  Tillykke med dagen i går og med at du har været med til at sparke have-blog-interessen igang i Danmark. Hvorfor er det SÅ vigtigt med de mange kommentarer? Jeg tænker at det måske er læserantallet der er vigtigst, og hvor mange du inspirere ved at de læser siden. Jeg læser en del blog indlæg hver dag, men det er ikke hver dag jeg får skrevet en kommentar, fordi det kan virke lidt plat at være nr. 7 der skriver "smuk farve" eller "det er en fin buket". Men det betyder jo ikke at jeg ikke er blevet inspireret af indlægget. Måske skulle vi tænke i nye baner - f.eks. ved at lave et samtale forum på bloggen hvor "blogejeren" starter indlæg der kan skrives om i nogle dag. Lidt en løs ide som der kan arbejdes videre på - og måske er det sådan det foregår på facebook? Der er jeg ikke til stede. De bedste hilser fra Bettinna

  SvarSlet
  Svar
  1. Bettinna, det står dig jo frit for at trykke på "svar" og skrive løs under alle de kommentarer, du har lyst til at kommentere ;-) Svarmuligheder under kommentarer på en blog er en frivillig "ordning", som blogejeren kan vælge fra eller til, så hvis muligheden er der, kan du bare starte alle de samtaler, som du har lyst til :-)

   Min personlige holdning til kommentarer er, at det ikke altid kun er blogejerens indlæg, der er inspirerende. Jeg har ofte lært og fået idéer af kommentarer. Desuden betragtes kommentarerne nok også ofte som brændstof (læs: motivation) for blogejeren.

   Slet
  2. Hej Nette. Ja - du har jo helt ret. Jeg tænker bare at når næste indlæg kommer på- er det forrige "glemt". Hvis vi vil have nogle målrettede debatter med et tema, kunne det jo være en mulighed at lave en særlig side til det?

   Slet
  3. Jeg ved ikke, hvor mange der læser "baglæns". Jeg selv gør det ofte. Din idé er fin i teorien, men jeg tror, at det er lidt for ambitiøst.

   Slet
  4. Kære Bettinna - din idé er bestemt god. Jeg kan bare ikke tilbyde at være tovholder. Kh Claus

   Slet
  5. Jeg læser baglæns - med glæde :-)
   (Lisbeth K)

   Slet
 36. Hej Claus

  tillykke med dagen.
  Jeg er nok en af de mange som ikke kommenter bloggen - MEN jeg nyder din blog hver dag, den giver masser af inspiration.
  Så ingen kommentar betyder bestemt ikke ingen interesse.
  Jeg håber du fortsatter med bloggen, FB har ikke min interesse.
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 37. Hei, ja, jeg henger meg på, ettersom jeg nok er en av dine aller mest trofaste lesere, men sjelden kommenterer! Jeg setter umåtelig pris på bloggen din, og er nok innom ca 10 ganger daglig(!!) – for å nyte et innlegg en gang til, eller se om det er kommet noe nytt!(og det har det jo ofte:-))

  Jeg er så glad for alt du har lært meg om "grøftekantspreg"(slik får man jo plass til alle(ofte litt for mange!) staudene man har anskaffet!!), om "cottagegarden", men også om viktigheten av rammer(i form av hekker/trær, stenarbeider, stier/ganger) - frihet, men alltid innenfor grenser!!
  Elsker også alt du har lært meg om selskapsplanter, både til løk(tulipaner om våren, som judaspenge og nattfiol, og om mange andre stauder med vakkert bladver opp vei opp av jorden!) og hele sommeren gjennom! Tenk så mange stauder(og roser/ sommerblomster/busker/trær) jeg har lært om, takket være deg! Hele året rundt får vi følge hagen din, i bilder, tekst og med film - det er jo helt unikt!
  Og din farvesans er jo så helt utrolig god! Og jeg liker veldig godt at du alltid har gjentagende temaer i bedene dine, både hva form og farve angår, det gir et så flott visuelt preg, helt umiddelbart! Og tenk så mye kunnskap du besitter og deler med oss, om alt fra planteprouksjon i Europa, om hageanlegg, om stauder, løk, sommerblomster, potter, urner, drivhus - hvordan skulle vi klart å navigere rundt i denne store hageverden uten din hjelp? Jeg har også kjøpt alle dine bøker, de er som bibler!

  Jeg må også si meg helt enig med mange andre her, kommntarene på bloggen din er også så viktige! På facebook blir det så kort.. Kommentarene er jo så lærerike, skrevet av folk med lange hageerfaring selv, også så hyggelige!! Tror vi nordmenn synes dere dansker er mye hyggeligere enn oss selv!! Jeg synes til og med det er så hyggelig å høre ditt danske språk på video(til og med barna mine har lært litt dansk når de sitter i bakgrunnen, og synes det er gøy å høre på ..!)! Og synes jeg kan høre deg når jeg leser på bloggen..
  Jeg håper at du aldri slutter å blogge!! Hageverdenen ville blitt et mye fattigere sted uten din hageblogg, Claus Dalby!

  Hilsen en STOR fan i Norge,

  Annette.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, tak for søde ord. Hild dine børn. Klem fra Claus

   Slet
 38. Mange tillykker, også herfra

  SvarSlet
 39. Også tillykke her fra. Jeg læser flittigt med og kommenterer i ny og næ, når jeg ikke kan lade være... men tit er det jo gentagelser - for alt er jo dejligt overdådigt og smukt.

  SvarSlet
 40. Siden jeg først er igang, jeg må fortelle en liten ting til, som "bevis" på hvilke sterke spor du setter rundt i de ganske land: Sommerferien, en 6 ukers tid, tilbringer vi alltid i vårt sommerhus ved sjøen et par timer fra Oslo. Når jeg er der, lengter jeg alltid etter hagen min hjemme, og lurer på hvordan alle blomstene mine har det, hva som har sprunget ut, osv... Da mannen min var hjemom, ba jeg ham ta bilder av hagen slik at jeg skulle få se.. Men vet du hva han gjorde? Han tok i stedet en video, mens han kommenterte på dansk...! Selvfølgelig med ditt stemmeleie og din talemåte...! Jeg måtte le!!! Min mann er ikke spesielt hageinteressert, mn Claus Dalby har han fått emd seg, og slik er det sikkert rundt i de "tusen " hjem"(og kanskje kontorlandskap??) - du høres og synes nok langt utover de hageinteressertes rekker, så ofte og mye som vi "avhengige " er innom hagebloggen din!
  Du er i det hele tatt en fin ambassadør for Danmark!!

  Igjen, hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette - det var virkelig en sød historie. Godt, at det ikke er så svært at tale dansk. Jeg har i hvert fald ret let ved det! Hils din mand og blomsterne. Klem fra Claus

   Slet
 41. Kære Claus.

  Hjertelig tillykke!

  SvarSlet
 42. Et stort tillykke med dagen, herfra det solberigede Kvistgård, jeg håber at du også har en dejlig dag, at du nyder den sidste af de skønne solrige forårsdage.

  De venligste hilsner

  Marina fra Kvistgård.

  SvarSlet
 43. Jamen dog er der gået hele 4 år!

  Stort tillykke med bloggens fødselsdag. Du har simpelthen gjort det så flot Claus:-)
  Du har ret for 4 år siden var der i det hele taget ikke mange bloggere i Danmark, nu er der mange.
  Fortsat god arbejdslyst med bloggen.

  venligst fra Maria og Tina Hoffbeck
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 44. Claus, altså, tænk engang, 4 år! Tillykke. Og TAK.
  BLIV VED!

  Og til alle andre: det er jo ikke fordi man nødvendigvis selv føler et behov for at kommenterer alting, men når vi nu ved at Claus har behov for at få lidt tilbagemelding og skulderklap så han ved at han faktisk glæder os og gør en forskel, og når vi nu er så mange der dagligt må ind om bloggen, og når vi nu ikke kan undvære den (der opstår jo tæt på ramaskrig hver gang Claus nævner muligheden for at stoppe) ... Kunne vi så ikke blive ved med at opmuntre ham, og ikke kun når der er et jubilæum, men også når der er et helt almindeligt indlæg som i reglen er helt aldeles underholdende, indtagende og lærerigt?

  - og ellers: er der nogen der ved, om man kan opkøbe Facebook for at lukke det, så vi kan undgå at Claus skifter til Facebook? ;-)

  Kærlige hilsner (til alle) fra Lisbeth K

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth - tak for dine altid søde og velformulerede kommentarer. Kh Claus

   Slet
 45. Kære Lisbeth.
  Hvor giver jeg dig ret: hvis vi har behov for, at Claus fortsætter bloggen, så må vi også give ham de små kommentarer han har behov for. Noget for noget:)
  Mange hilsner fra Eliane

  SvarSlet
 46. Tillykke med fødselsdagen - det er så flot at du tager dig tid til alle de blogindlæg som det er blevet til.

  SvarSlet
 47. Kære Claus
  Tak for 4 spændende, lærerige og underholdende år. Jeg læser din blog hver dag, og glæder mig altid til hvad du nu finder på:-)
  Mange hilsner
  Tove

  SvarSlet
 48. Åh jeg ville savne din blog. Jeg må ikke gå på Facebook på min pc, så jeg ville være uden for. Jeg nyder din blog som pusterum til mon formiddagspause på arbejde.
  Mange hilsner Jytte

  SvarSlet
 49. Hej Claus
  Også tillykke fra mig
  hilsen jmn

  SvarSlet
 50. Kære Claus.
  Tillykke med de 4 år som blogger.
  Håber sørme du bliver ved, din blog er en stor glæde hver dag, tak for det!!!
  Kh Mette

  SvarSlet
 51. Kære Claus
  Tillykke med bloggens fireårsdag! Jeg nyder at se ind på din blog hver dag - og håber meget at du vil blive ved.
  De bedste havehilsner, Sarah

  SvarSlet
 52. Du godeste er det allerede 4 år?? STORT tillykke herfra,, Godt du huskede det Inga.
  Jeg er som regl på en gang hver aften, (det kan dog smutte når familie og foreningsmøder mv kræver opmærksomhed)
  Jeg har fulgt dig siden begyndelsen her på bloggen men kan ikke og vil heller ikke på alle de smarte hurtige medier. Så ideen med en rig haveejer opkøbte facebook og lukkede det, er fint fint. hi hi.
  Endnu engang Claus, du må altså ikke lukke bloggen ned, vel. Vi er temmelig mange der så vil stå foran din havelåge på vores grædende knæ og trygle dig om at blive ved.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gunvor - jeg fortsætter! Kan jo ikke have jer stående nede ved vejen. Kh Claus

   Slet
 53. Först Grattis till 4 år i bloggvärlden.
  Själv hittade jag dig av en ren slump förra året och blev jätteglad.
  Jag är inne varje dag och tittar och läser men jag lämnar inte så många kommentarer.
  Men du ska veta att jag njuter av allt du visar.
  Tycker man att det ser lite grått ut utanför fönstret så blir man glad direkt när man går in på din blogg o tittar på allt vackert du visar.

  Många hälsningar
  Britt på andra sidan Kattegatt

  SvarSlet
 54. Gratulerer så masse, o gmåtte det bli maaange år til:) Jeg vil takke for all inspirasjon og hageglede som du sprer:)

  SvarSlet
 55. ...STORT TILLYKKE med dagen...og Tak !

  MVH

  Christina Eilsø Nielsen

  SvarSlet
 56. Kære ALLE - Tusind tak for jeres mange søde ord. Er ked af, at jeg ikke fik svaret jer alle personligt. Der er ret meget at se til i tiden. Men jeg fortsætter. Kh Claus

  SvarSlet
 57. Nej nej nej som man går glip af ting når man tosser i haven og falder i søvn bagefter!

  TILLYKKE! "I onsdags var det bloggens fødselsdag HURRA HURRA HURRA! Sikke 4 år! Synes de er strøget som dug for forårssolen. Verdens bedste og smukkeste blog :-) Dagligt fix af skønhed, drømme og wellness for en havesjæl. Jeg er osse på fb og det er ikke altid jeg kannhuske, hvor jeg har skrevet en kommentar. Så checker jeg begge steder - men bloggen er nu mest "hjemme". Her er dem jeg kender og elsker at læse.
  På en særlig trist og mørk dag, ligger der en video som giver dagen solstrejf igen og minder mig om at livet skal leves i sæsoner. Der er altid noget at gøre for en havetosse ligegyldig hvordan verden ser ud. Derfor har jeg altid 2 bøger med mig afsted. En af dine og en fra en ganske særlig kærlig Tante. Du ved, hende der ser ind i ens sjæl selvom man er flere hundrede km væk.
  Bloggen her er hjerte hos rigtig mange af os Dalbyske havetosser. Mange af os ved ikke hvordan hinanden ser ud - men vi kender hinandens sprog og skønne finurligheder her - venskaber på skrift. Er det ikke smukt?
  Kære sødeste Claus, der findes ikke ord store nok til at beskrive hvor stort og gavmildt et menneske du er. (Selvom Paw altid rammer prikken over fisk :-) ) Bliver til stadighed glad, smigret og overrasket over dine svar. Tænk hvor du kan huske mange ting - man oplever du interesserer dig oprigtigt i dine bloggere og det giver et tæt og ægte forhold til bloggen og dig. Det er meget smukt. Via fb, instagram og pinterest får flere muligheden for at opleve din magi og tryllestøv i deres hverdag. Det tror jeg rigtig mange har brug for i den hektiske verden vi har. Du slår et slag for haveterapi med hvert indlæg - håber mange vil tænke "det der kan jeg osse", så vi kan få en ligeså smuk og stor havekultur som i f.eks England.
  Jeg vil ikke undvære dig, bloggen eller mine venner her fir noget i verden. STORT TILLYKKE

  SvarSlet
  Svar
  1. Cendie, du har helt ret. Det er så forunderligt så mange jeg "kender" her, men som jeg ville gå forbi uden at opdage hvis de stod på gaden :-)
   Det er da også derfor det bare er om at komme i gang med at kommentere, for så bliver man mere involveret og en del af det hele på en anden måde.
   Jeg tilslutter mig fuldt ud dine rosende ord til Claus - knus til både bloggere og blogejeren fra Lisbeth K

   Slet
 58. Hipp hipp heisann hurraaaaa, Claus.
  Hlsen Ordvergrind som leser, men ikke kommenterer ofte her inne.

  SvarSlet
 59. Også et stort tillykke fra mig Claus :-D - Jeg er vild med din blog Claus og please.... det er her det sker;-)
  Jeg er begyndt at følge dig lidt på instagram, men bloggen er så meget bedre!
  Mange knus Gro

  SvarSlet