En dejlig dag

Tak for søde gratulationer i anledning af ’dagen’. Jeg har i den grad nydt den, for i dag har jeg været på loppemarked i Bella Centret. Efter sigende Skandinaviens største!

 

claus20140322_144728 claus20140322_145026

 

claus20140322_144812

 

Jeg har jo brug for en del regi til mine billeder og fandt blandt andet en del skønne kander til meget rimelige priser. Tænk en gang, en enkelt fik jeg for blot en tier!

 

claus20140322_151905_01

 

Jeg fandt også en vældig fin gammel suppeterrin, som er så smuk at plante i. Se f.eks. billederne herover.

 

Som I kan se, er jeg i fuld gang på påskebilleder til min forårsbog, der udkommer til januar.

 

claus20140322_153916

 

I den sammenhæng er der nogle samarbejdspartnere, som jeg gerne vil nævne.

 

Er sikker på, at I har bidt mærke i de smukt kalligraferede æg. De er dekoreret af den meget dygtige, Christina Korsgaard, der laver mange utroligt smukke ting. Besøg Christinas hjemmeside her.

 

claus20140322_154733 claus20140322_153754

 

claus20140322_143216

 

Husk Christina, hvis I skal give en personlig gave eller ’blot’ have lavet noget smukt til jer selv. Et navneskilt, et husnummer, måske et skilt med teksten ’Er i haven’ eller …

 

claus20140322_155228 claus20140322_160011_01

 

Det er også Christina, der har skrevet på de smukke gækkebreve.

 

De er klippet af en af mine gamle forfattere, Francis Jordt, der har udgivet hobbybøger på Klematis. Vi må ikke glemme den gamle skik med gækkebreve.

 

Francis klipper gækkebreve og sender dem også gerne for én. Kig på hans hjemmeside her.

 

claus20140322_160209 claus20140322_143114

 

Og så har Mariann, min søde gartner, malet æg i den helt store stil.

 

Fyrre forskellige farver i smukke kalkfarver fra det kendte engelske firma Farrow & Ball.

 

Malingen er fra Tapet Cafe, og det er så smart, at man kan købe små prøvedåser. Se de smukke farver her.

24 kommentarer:

 1. Kære Claus.

  Disse billeder går rent ind hos mig:o) Åh, hvor er alle påskerierne poetiske og smukke. Jeg er helt betaget af både æg, gækkebreve, vers, kalligrafiskrift og små forårsbebudere. Jeg har altid haft "noget" med æg. Deres symbolik, deres form.....de drager mig på en måde, som en dybdepsykologisk test nok ville kunne afdække:o) Pastelfarverne er dejligt romantiske og sartfine. Gækkebreve er en vidunderlig dansk tradition, som jeg holder utrolig meget af, og som jeg både synes vi skal være stolte af og værne om. (Ja, jeg ER en dinosaurus, der stadig holder af snailmail) Papirklipskunsten i gækkebrevene er helt fantastisk, - og det samme er kalligrafiskriften. Ægget med kalligrafi-gækkeverset er slet ikke til at stå for. Jeg kan i det hele taget bare slet ikke få armene ned af begejstring over disse billeder. Jeg glæder mig mere og mere til den bog.

  Hvor var det godt, at du fandt en masse gode og spændende fødselsdagsgaver til digselv idag. Glæder mig til at se dine nyindkøbte rekvisitter blive brugt i nye opstillinger.

  Meget æggende indlæg. Tusind tak for det.

  Godknus og mange hilsner og tanker til jer, jeg kender

  SvarSlet
 2. PS: Der skulle naturligvis stå "GodNATknus" - fruen har været i haven idag, og er MEGET træt.

  Flere godnatknus

  SvarSlet
 3. Tillykke med dagen, pragtfuld måde at tilbringe den på. Dejlige billeder, nu begynder påskestemningen at melde sig. Jeg har købt et af de nye æg fra Royal Copenhagen. Dem er jeg blevet lidt forelsket i , nu børnene ikke lige gider at puste og male æg. Skønne opstillinger du har lavet som komplementerer de fine breve flot. God dag.

  SvarSlet
 4. Gad vide om det er din fødselsdag jeg har overset;-) Ønsker dig i alle tilfælde et forsinket men stort TILLYKKE, dejligt du nød dagen!
  En fornøjelse at kigge de fine fine yndige billeder, de går rent ind måtte kigge flere gange, for de overskyggede teksten.
  Ønsker dig en god dag
  Naturglade solskins hilsner fra Anette

  SvarSlet
 5. Kære Claus
  Hjertelig tillykke med dagen, og tak for de smukke billeder af påskesager, jeg har netop bestilt de meget smukke gækkebreve, og blir da hvis osse nødt til at bestille nogle af de fine farver til at male æg og andet med, jeg har alligevel ikke så meget andet at lave på denne dejlige forårsdag, ligger underdrejet i min seng med feber og influenza, men så er det godt at få tiden til at gå med glade billeder her på din blog.
  Go mandag til dig fra Fru Lassen

  SvarSlet
 6. Vidunderlige billeder - smukke blomster, fine, fine gækkebreve og matchende æg - mere "påsket" kan det da ikke blive

  Bente

  SvarSlet
 7. Thank you for showing the beautiful tradition of sending "gækkebrev". The translation shows "rabbit" so I had to look further for the real meaning - "snowdrop note". I shall be adopting this tradition for Easter in the future.
  I find your bloggs very inspiring.
  Mary
  Mary

  SvarSlet
 8. Så er der dømt påske i helt stor stil - flot, flot.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 9. Fantastisk smukt
  Hilsen Trine

  SvarSlet
 10. Jeg har Francis Jordts bog om julehjerter, de rene kunstværker, der er blevet brugt flittigt. Måske kan han osse lave en påskebog sammen med dig, det ville da blive det rene livseleksir, mums.
  Her i huset bliver der faktisk stadig sendt gækkebreve ud, dog ikke hvert år.
  Det glæder mig i den grad at der andre end mig der stadig kan finde ud af at bruge breve med frimærke på!! Så er du osse til rigtige levende bøger og cdèr ,tante Grøn? Jeg hader det kissejav med man skal læse, hører og se alt på den computer.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
  Svar
  1. Søde Gunvor.

   Jeg ville også være liebhaver til en påskebog af Francis Jordts og Claus Dalby. Det ville blive en utrolig æstetisk og poetisk bog. Jeg elsker de gamle gækkevers. Det findes så mange smukke. Gækkebreve har også altid haft en helt speciel plads i mit hjerte. Lige fra det allerførste jeg fik i 1 klasse og helt frem til dem min nu afdøde mor, sendte til vores datter, har jeg syntes det var magisk og eventyrligt, at modtage sådan et stykke poesi med posten. Francis Jordts gækkeklip er helt fantastiske.

   Jeg er også et rigtigt fortidslevn, der elsker rigtige papirbøger og cd`er, ja:o) Nostalgi er bestemt ikke, hvad det har været:o)

   Knus fra fortidsuhyret

   Slet
  2. PS: De smukke gækkebreve er også fine at bruge som påskeudsmykningo)

   Slet
 11. Hej. Sikke flittige I er hos jer. Jeg er vild med gækkebreve og kan rigtig godt lide dem du viser. Jeg synes også, du er heldig at du har fundet den suppeterrin. Det ser rigtig godt ud at plante i sådan én.

  SvarSlet
 12. Kære Claus, og et forsinket tillykke her fra Præstø. Og tak for besøget på min stand i Bella Centret. Jeg er sikker på, at suppeterrinen får et godt "hjem" hos dig😉 Ha' en fantastisk dag, mange hilsner fra Eva

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eva - suppeterrinen var et af mine bedste køb på jeres stand. Flot terrin til en meget fornuftig pris. Tak ...

   Slet
 13. Kære Claus. Man behøver ikke handle udenlands - faktisk har Flügger samme service. Det er mindre portioner - men også en anden pris. Og så følger der en lille praktisk pensel med. http://flugger.dk/Maling/Farveproeve/Farveproeve_3_farver_med_maling_og_pensel%28E%20FARVEPRO%29.aspx
  Man kan downloade deres app - og finde farven ud fra et foto, det er ret smart.

  Hilsen
  Mai-Britt Parylewicz

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Mai-Britt - nej, man behøver ikke at tage til udlandet. Jeg nævner jo netop også Tapet Cahe i Hellerup. Det er fint med din Flügger-henvisning, men de sælger altså ikke Farrow & Ball's helt særlige kalkmalinger.

   Slet
  2. Jeg fangede ikke, at Tapet Cafe også sælger maling. Jeg vil give dig ret i at den kalkmaling, estate emulsion, ser fantastisk flot ud, jeg vil prøve at maile til dem, og høre om de vil sende. Ellers må jeg købe gennem http://eu.farrow-ball.com/.

   Slet
  3. Jeg har fået tilsendt et farvekort fra farrow & ball. http://eu.farrow-ball.com/pws/ProductDetails.ice... Det er originalt malet, ikke kun et tryk. Og det er gratis. Så kan man sidde stille og roligt at finde de farver, der passer ens eget tilbehør.
   Det er ikke muligt at købe malingen via Tapet Cafe's webside, men man kan kontakte dem på mail. Prisen for en sample pot er kr. 65,- og forsendelsen for dette er kr. 50,- forsendelsesprisen stiger ved køb af mere end 3 stk. Jeg har kontakt til Louise,
   T + 45 39656630. LOUISE@TAPET-CAFE.DK.

   Slet
 14. Kære Claus.

  Forsinket men ikke mindre hjertelig tillykke med endnu en fødselsdag! Jeg huskede på det heeeeeele lørdagen. Stod op søndag og tog den med ro, indtil tlf. ringede, at der ville komme besøg om eftermiddagen - og se så gik det galt, for det huslige var skubbet til mandag, hvilket så blev lavet om i den grad med kost, spand og andre ting, som ikke hører en søndag til. Og så røg hukommelsesmodulet....

  Håber du havde en skøn dag - det viste er godt nok yndigt og flot udført!

  Hjerteligst

  SvarSlet
 15. Kære Claus!

  Det er dejligt at høre du har haft en god dag :-)
  Jeg har været væk fra bloggen i nogle dage, men nyder nu at læse tilbage og glæder mig til at se dine videoer!
  Dette indlæg er et af mine absolutte favoritter. Tænk at påskepynt kan blive så fint og sart og helt igennem poetisk i den rette dosering. Hvor er det dog nogle umanerligt flotte og kunstfærdige gækkebreve. Jeg har det ligesom tanten, armene er helt oppe over dine forårsbog :-)
  - Gerne i kombination med gækkebreve. Dem er jeg stor tilhænger af og sender faktisk omkring 6-8 stykker hvert år. Men den har folk godt luret, så de bliver i reglen gættet :-) (man skal lige tjekke sin påskekonto når man lægger an til gækkerierne - eller snarere lækkerierne).

  Kærlig hilsen Lisbeth K

  SvarSlet
 16. Hvor er det nogle fantastiske billeder - og hvor er æggene smukke!

  SvarSlet
 17. Smukke, smukke påskebilleder og i så skønne farver. Jeg tror ikke, at jeg har set så fine, fine påskeæg og gækkebreve før.Det bliver en FANTASTISK bog.
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
 18. Jeg har fået tilsendt et farvekort fra farrow & ball. http://eu.farrow-ball.com/pws/ProductDetails.ice... Det er originalt malet, ikke kun et tryk. Og det er gratis. Så kan man sidde stille og roligt at finde de farver, der passer ens eget tilbehør.
  Det er ikke muligt at købe malingen via deres webside, men man kan kontakte dem på mail. Prisen for en sample pot er kr. 65,- og forsendelsen for dette er kr. 50,- forsendelsesprisen stiger ved køb af mere end 3 stk. Jeg har kontakt til Louise,
  T + 45 39656630. LOUISE@TAPET-CAFE.DK.

  SvarSlet