Et nyt bekendtskab

For nylig hørte jeg om en ny judaspenge, Lunaria, indført fra Korfu. Derfor har den fået sortsnavnet ’Corfu Blue’.

 

Det bemærkelsesværdige ved denne judaspenge er, at det er en staude og med endnu mere blå blomster end den gængse type. Heldigvis er det lykkedes mig at finde frø i England.

 

Når jeg i den grad attråer judaspenge, er det fordi, den er så smuk i selskab med f.eks. tulipaner.

 

image

13 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Hvilken bedårende skønhed! Og så som staude!
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 2. Smuk - håber den bliver udbredt, så vi kan købe den som staude herhjemme

  Bente

  SvarSlet
 3. Hvor er den flot Claus.
  Hilsen
  Mie

  SvarSlet
 4. Så fin! Jeg lurer på om den er hardfør? En Judaspenge som staude høres jo helt perfekt ut :)

  SvarSlet
 5. Hvor er den smuk i farven - bliver rigtig flot i selskab med tulipaner. Det syn glæder jeg mig til at se og er spændt på, hvilke tulipaner du har valgt som selskab. Dejligt med Judaspenge som staude.

  SvarSlet
 6. Smuk, smuk. Jeg har masser af judaspenge - af den gængse to-årige. Specielt sidste år gjorde jeg meget for at samle frøene - tørre dem og strø dem over en stor del af haven, så de ikke bare - som dem der vil blomstre i år - står i en stor plamage.

  Men denne Staude judaspenge er et must i min have fremover - så er man fri for det evindelige tagen frø og først få "gavn" af dem året efter. Jeg håber, denne bliver til at få hos frøfirmaerne herhjemme med tiden. Jeg er helt bestem aftager.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. Voilà qui est très intéressant car j'adore les Lunaria !!!
  Belle journée
  MC

  SvarSlet
 8. Åh, så spennnende , det høres jo fantastisk ut, men en lunaria som staude! Og sikkett noe anderledes i fargen enn de vanlige? Jeg elsker jo Lunaria, som jeg har lært å kjenne av deg(også nattfiol(hesperis matrionalis, som selskapsplanter til tulipaner! Jeg sådd Lunaria ifjor, og er SÅ spent på om noen kommer opp til våren!

  Jeg googlet denne sorten "Corfu Blue", og fant ut Touchwood(s? Hun med akeleiene!) hadde den, har sendt henne en mail med forspørsel, får bare håpe hun kan sende til Norge..!

  SvarSlet
  Svar
  1. Er ked af at sige, men jeg købte de sidste frø. Undskyld ...

   Slet
 9. Åh, så spennnende, det høres jo fantastisk ut, med en lunaria som er staude! Og sikkert noe anderledes i fargen enn de vanlige? Jeg elsker jo Lunaria, som jeg har lært å kjenne av deg(også nattfiol, Hesperis matrionalis, som selskapsplanter til tulipaner!) Jeg sådde Lunaria ifjor, og er SÅ spent på om noen kommer opp til våren!

  Jeg googlet denne sorten "Corfu Blue", og fant ut Touchwood(s? Hun med akeleiene!) hadde den, har sendt henne en mail med forespørse l– får bare håpe hun kan sende til Norge..!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 10. Hej Claus
  Super flot farve, den er fantastisk dejligt at se noget nyt. Jeg nyder meget dine spændene ideer til buketter og gode ideer til haven.

  Hilsen Inge

  SvarSlet
 11. Du har altid så mange gode ideer Tak

  Inger

  SvarSlet