Husker I denne?

I går skrev jeg om en spændende nyhed – nemlig en staudetype af judaspenge, Lunaria.

 

_20100509_161241

 

Da jeg søgte efter den på nettet, fandt jeg en anden sort, som jeg før har nævnt her på bloggen – nemlig den mørkstænglede ’Munstead Purple’ – som de seneste år har været stort set umulig at finde frø til.

 

Heldigvis har jeg allerede denne sort med mørklilla blomster i haven. Og jeg elsker den.

8 kommentarer:

 1. Ja den er utrolig flot..... Elsker farven.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 2. Kære Claus.

  De to typer Lunaria du har vist, er helt uartigt smukke. Der må sporenstregs iværksættes en eftersøgning på nettet. Der er visse ting, man ikke kan leve uden.

  Lunaria er også een af mine yndlings-forårsblomster. Det er for mig meget vigtigt, at tulipanerne har selskabsplanter i form af Lunaria, Gyldenlak, Forglemmigej etc.

  Mine ældste havevenner, et elskeligt ægtepar først i firserne, - forærede mig i efteråret nogle Lunaria rediviva / Flerårig Måneskulpe, og dem glæder jeg mig meget til at se i blomst. Lunaria kan man kun have for få af.

  De kærligste hilsner og tanker til alle derude bag skærmene

  SvarSlet
 3. Sikke nogle lækre lilla ben. Den må jeg vist på jagt efter. Tak for tippet.

  Kærligste hilsner til dig Claus

  SvarSlet
 4. Hvor er den smuk i farven , og flot med de mørke stængler. Dejligt at man kan få Judaspenge som staude.
  God aften

  SvarSlet
 5. Hej med jer,

  har lige fundet dem på en britisk hjemside "plant-world-seeds" og bestillt.
  Så hvis nogle af jer synes lige så godt om den, skynd jer og bestille den. :)

  Hilsen Mie

  SvarSlet
 6. Så kan man da vist ikke få det nemmere. Billeder og tip om de skønneste judaspenge - og tip til hvor de kan bestilles. Jeg går og venter en frøpose fra Albinusfrø med posten. Det er en - almindelig - hvid judaspenge.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 7. For efterhånden en hel del år siden besøgte jeg din have og forelskede mig i den brogede judaspenge, den med de hvide blomster. Det lykkes mig at finde frø til den på nettet og nu har jeg rigtig mange planter jeg kan nyde, og de kommer trofast op hvert år :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lotte - den er SÅ skøn. Særligt løvet.

   Slet