Jeg er så glad

Og det skyldes, at jeg kan se, at mine lupiner har overlevet vinteren,

 

Det kan godt være, at nogen af jer tænker, at det gør de da altid i jeres have. Det ved jeg godt, at de gør mange steder, men her er jorden simpelthen for rig og leret. Ikke den optimale groplads for lupiner, men jeg have dem i haven. Derfor plejer vi at plante nye hvert forår.

 

Den skønne lysegule sort, som I ser her, hedder ’Chandelier’.

 

image

26 kommentarer:

 1. Åhh så skal jeg da også glæde mig ekstra over mine ;-).
  Forårs hilsner fra Bogø.

  SvarSlet
 2. jeg har også "Chandelier" og har nydt dem gennem 2 sæsoner. Der er livlig gang dem igen nu, trods min fede lerede jord, så mine har ikke hørt om, at det ikke skulle være godt.
  De står og hygger sig med "Crocus Rose" og ser forrygende ud. Løvet er også så fint på lupiner.
  God weekend
  SuK

  SvarSlet
 3. Sådan en opdagelse kan virkelig gøre én glad, og jeg forstår dig:o) Jeg synes desværre ikke jeg kan få øje på mine Chandelier i år.

  SvarSlet
 4. TILLYKKE :-D - den er jeg også rigtig glad for, så jeg forstår dig godt. Mine er heldigvis også på vej :-D
  K.Gro

  SvarSlet
 5. Hverken 'Chandelier' eller mine hvide eller violette lupiner har nogensinde villet overvintre - ikke ude i haven og heller ikke i potter i Tehuset, og min jord er altså næsten sand ren!

  Imidlertid så jeg igennem mange år, at det ikke var noget problem på et par skråninger langs motorvejen langt ude på Oddenhalvøen. De har så ikke været der i de seneste år, men om de er fortrukket ved vejvæsenets hjælp, eller de bare også har fået nykker, ved jeg ikke. Måske er dem uden hvide prikker hybrider og derfor mindre robuste? De er i hvert fald pænere, synes jeg.
  Glædeligt Forår
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 6. Stort tillykke :-) Det er altid så dejligt at blive glædeligt overrasket. Det gør én glad!!
  God weekend.
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet
 7. Det er alltid en glede for enhver hageeier når våren kommer og noe man kanskje ikke trodde skulle overleve vinteren likevel har klart seg! :-)
  God helg!

  SvarSlet
 8. Vakre! Jeg plantet også lupiner(tulipiner som jeg ofte feilaktig både sier og skriver!) ifjor, flere farger, bla den! Selv om de er svartelistet i Norge(oppdaget jeg like før..., men da var jeg allerede "solgt" og dermed også lupinene... Men jeg har litt dårlig samvittighet.. ) Men jeg skal passe godt på så de ikke sprer seg! Er så spent på om de har overlevet vinteren alle sammen, og hvordan de vil ta seg ut i bedet mitt!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 9. Jeg ser nå det var Lupinus saffron, også gul, jeg kjøpte, og ikke chandelier -– noen som vet forskjellen?

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Det var da en stor glæde at dine lupiner er på vej op. Sikken aktivitet, der er hos jer i disse dage med forårsrengøring. Jeg vil gerne rose din buket med forsytiagrenene. Den er meget smuk og en utrolig spændende sammensætning!

  SvarSlet
 11. Jeg har samme problem med lupinerne, de trives simpelthen ikke i min fede jord.
  Vil dog nødigt undvære dem, så jeg køber dem hvert år og betragter dem som "sommerblomster" i min have.
  Elsker Chandelier, skøn farve!

  SvarSlet
 12. Det er så nok også årsagen til, at mine lupiner heller ikke er så stabile. Jeg kan dog se, at nogle hvide jeg plantede ud sidste fra frøplanter kommer op.
  I forhaven derimod, i en meget veltrænet stensætning langs indkørslen er jeg nærmest uvenner med nogle lilla lupiner, der insisterer på at komme op på upassende steder.

  SvarSlet
 13. Jeg fik for første gang lupiner i haven sidste år, inspireret af de indlæg du havde om lupiner. Jeg kan se at mange af dem er godt på vej, og jeg glæder mig til at se dem i blomst.
  Mange hilsner Laleh

  SvarSlet
 14. Jeg er ikke så begeistret for lupiner, men disse gule var virkelig vakre!

  SvarSlet
 15. Jeg har lupiner i haven, synes de er skønne - denne overgår da vist dem alle, ualmindelig smuk!

  SvarSlet
 16. Kan du ikke bare plante dem i en'lomme' af mager sandet jord? Fx. I en papkasse fyldt med sådan en jordblanding? Ned i jordhøjde med den og så skulle man tro, de var langtidsholdbart hos dig længe.... :-) Bare en tanke. For forstår jo så godt din passion.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marianne - hvordan pokker skulle jeg få papkasser ned i mine bede? Planterne står jo med få mm's mellemrum.

   Slet
 17. Kære Claus.
  Rigtig smuk lupin. Den smukkeste af dem du viste sidste år, var dog den lyserøde.
  Kærlig hilsen Eliane

  ......også en hilsen til Hannemor, Gunvor, Midtfyn og Flade: fik ros for min formåen til genoptræning i dag, så jeg skal nok blive klar til "Åben Have" til foråret og sommeren.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Eliane.

   Hvor er det dejligt at høre, at du er så dygtig til din genoptræning. Det bliver skønt at se dig spæne rundt til Åben Have:o) John kan nok slet ikke styre dig på 7 tønder landbrugsland:o) Måske du løber op og ned af bakkerne til den tid? Vi glæder os rigtig meget til at se jer.

   Kære Claus.

   Kan godt forstå, du jubler over at dine Chandelier har overvintret. Det hører til sjældenhederne. Lupiner er en meget kortlivet staude, men vi kæmpe gerne en indædt kamp for at få lov, at nyde dem i haven hvert år. Jo flere jo bedre. Sådan en vidunderplante er virkelig værd at kæmpe for.

   Knus til jer begge

   Slet
 18. Väldigt vackra! Jag har också några lupiner som är på väg upp, men kanske något färre än förra året. Ska bli spännande att se om de blir större och finare i år!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 19. Lupiner er skønne - og et must i min have. Jeg har spottet en, der er på vej op. Jeg sår og sår - men jeg tror lupiner selv bestemmer - de kan ikke tæmmes. Jeg har forstået i en potte i vinduet, og nogle er på vej op - men nogle ser ud til at rådne væk. Så i går forsøgte jeg mig med noget nyt på skråningen - jeg strøede Lupinus luteus miljøplanter fra Albertines have ud med rund hånd, så nu må jeg se hvordan det kommer til at spænde af. De er også lysegule på den fine frøpose.

  Og hvis det hele går i smadder kan man købe et par på planteskolen.

  God haveweekend til alle. Jeg har startet ud med at vaske bil - så er det trælse overstået. Så kan man havehygge igen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 20. Den er virkelig smuk den gule lupin. Sidste år faldt jeg for nogle delige blå lupiner i en grøftekant. Dem tog jeg frø ef, og forleden dag såede jeg en hel masse efter at have fulgt dit råd i " Den levende have" om at snitte lidt i skallen. Stor var min glæde, da de første spirer viste sig efter bare 2 dage. Nu glæder jeg mig til et helt flor. Jeg har i hvert fald sandjord.
  God weekend til alle havefolk.
  Ida

  SvarSlet
 21. Jeg har netop købt dine Gule lupiner i bilka. Har plantet dem i potte før udplantning som du foreslog, men var næsten i tvivl om der var noget i posen, lignede mest bare en blød stængel, mon den bliver ok?? kender nemlig ikke en lupin andet end når jeg har købt den som staude??
  Jette

  SvarSlet
 22. Så kan jeg bedre forstå det, jeg troede simpelthen at lupiner kunne gro hvor som helst, men sidste år dukkede den ikke op. Så plantede jeg noget andet, men i år har der vist sig 2 små blade af den tidligere lupin. Herligt hvis jeg kan redde den.

  Hilsen Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 23. @ osse hilsner til Eliane, dejligt at høre dit knæ opfører sig pænt. Du får en tanke om dagen når jeg nusser om mine frøbørn, Og osse dig Hannemor,,, mynten er kommet flot.
  Familiens mandfolk har været på fisketur, så jeg har haft dagen og haven for mig selv i dag, skønt fredeligt.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 24. Så er der åbenbart noget, der ikke altid lykkes på Dalbys matrikel! Smørhullet i læ af skoven har trods alt sine begrænsninger...
  Var i Bilka i formiddag for at få Dalby-jord til krukkerne - i første omgang til min gamle mor og hendes nabo i Brovst- men Bilka her i Holstebro får det først på mandag!

  SvarSlet