Jeg siger ligesom Pippi!

"Verden er fuld af ting, og det er virkelig nødvendigt, at nogen finder dem.
Og det er netop det tingfindere gør."
Disse kloge ord er sagt af Pippi Langstrømpe.

 

Som jeg nævnte forleden, var jeg i søndags på loppemarked i Bella Centret.

 

claus20140327_143015

 

Her ser I nogle af de skønne ting, jeg fik med hjem. Jeg er især interesseret i grønne ting, men fandt også meget andet i blandt andet turkis, violet og pyjamasblåt.

 

Kander er jeg altid liebhaver til, og dem fandt jeg en del af. Jeg går hurtigt rundt, skanner det hele og slår ned som en høg, når jeg ser noget interessant.

 

claus20140327_141608 claus20140327_141516

 

For mig gælder det i høj grad om at bruge originale - og også meget gerne billige - ting til mine fotos og opstillinger.

 

claus20140327_141812

 

Et par enkelte ting fik jeg for en tier, flere for tyve og tredive kroner. Andet var lidt dyrere, men alle priser fandt jeg yderst rimelige.

 

claus20140327_141509 claus20140327_141531

 

Jeg er ikke en særligt aggressiv forhandler. Først kigger jeg på prisen, og hvis den ikke er helt hen i skoven, spørger jeg: ’Hvad vil du sælge den til?” Ofte får jeg et pænt afslag, og så er jeg ikke den, der handler tingen yderligere ned.

 

claus20140327_141734

 

Dagens bedste køb var den fine suppeterrin med underfad. Den stod til kr. 650,-, men jeg fik den for kr. 500,- Det er rigtig billigt. I en hip butik kunne den nemt have kostet det tredobbelte.

27 kommentarer:

 1. Jeg har det også som Pippi - at være tingfinder er det bedste jeg ved. Jeg kan slet ikke lade være.

  - Kit

  SvarSlet
 2. Det er nogle rigtig skønne ting du har fundet.

  SvarSlet
 3. Skønne ting, du der har fundet - og de matcher jo selvfølgelig - hvilke skønne blomsterkreationer kommer der mon ud af det sidenhen?.

  Jeg har aldrig kunnet finde ud af at "prutte" om prisen. Hvis ikke prisen passer mig - køber jeg det simpelthen ikke.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 4. Hvor herligt, og dejlige ting du har fundet, dem kunne jeg også let have købt til min lille butik:-D For ikke længe siden begyndte jeg at rende rundt på markeder, i starten var det uvanligt for mig, men kom hurtigt efter det, og jeg nyder det! Også dejligt at pynte tingene!

  SvarSlet
 5. Til lykke med de fine ting! Jeg tror at jeg allerbedst kan lide emaljekanden som man kan se på det første billede.

  Jeg har altid været en ret insisterende forhandler. Men efter at jeg selv har fået internetbutik, har jeg fået mere forståelse for at sælger gerne må få lidt ud af handelen også, så jeg er vist blevet sjovere at sælge til efter at jeg er blevet butiksejer ;-)

  SvarSlet
 6. sikke en masse skønne ting. Der er ikke noget beder end at gøre en god handel.

  SvarSlet
 7. Hej Claus, og tak for besøget på min stand i Bella Centret. Jeg er rigtig glad for, at "min" suppeterrin har fået et godt hjem hos dig, og jeg er sikker på, at den glæder sig til at blive pyntet med smukke blomster ;o) Og sikke en masse fine andre fund du havde med hjem - du har gjort nogle gode kup som en ægte tingfinder!

  SvarSlet
 8. Den smukkeste suppeterrin ♥ Tillykke med dit fund. Jeg overvejede selv at købe den på standen hos Stilleben no. 49 - nu fortryder jeg måske lidt :) Men fik heldigvis nogle andre smukke ting :)

  SvarSlet
 9. Smukke ting :-)

  Bente

  SvarSlet
 10. Flotte ting... Har selv gået på loppemarked og genbrug i mere end 20 år... Det er altid spændende hvad man kan finde - og skønne arrangementer man kan lave efterfølgende.....
  Spændende at se, hvad du får lavet med dine....

  SvarSlet
 11. Kære Claus.

  Så siger jeg ligesom Peter Plys: "Nogle gange, er det de mindste ting, der fylder mest i hjertet!" Peter Plys er min store helt. Det samme er Pippi Langstrømpe:o) Det er sørme godt, at du kan finde alle de smukke ting, som for nogen ikke ville være noget særligt. Ellers blev de jo aldrig fundet, nej.

  Jeg kan specielt godt li` den meget svagt sartgrønne kande. Den har en smuk form. Og så har jeg en kæmpe svaghed for emaljekander, og jeg TROR, at det er sådan een, tingfingeren har fotograferet på det øverste billede.

  Randformen er fantastisk at arrangere blomster i. Hvis man sørger for, at få dækket kanterne ordentligt af med noget grønt strit, så fremstår randformen med levende blomster som den skønnest tænkelige krans.

  Knus fra Pippi, Peter Plys og mig

  SvarSlet
 12. PS: Suppeterrinen er også virkelig smuk:o)

  Flere knus

  SvarSlet
 13. Rigtig dejlige ting du har fundet på loppemarked. Kan selv godt li' at gå på loppemarked, og tit finder man jo ting, man bestemt ikke kan leve uden!. Nogle gange må man så i gang med at rydde lidt op i tingene og selv få et stade på et loppemarked. På den måde tjener man jo en skilling, og får plads til nye fund!!

  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 14. Kære Claus

  Super fund, dejlige forårs farver, de gamle apotekerdåser vil gøre sig som statister på scenen;-)

  Kærlig hilsen
  Egblomsten

  SvarSlet
 15. Kære Claus,
  Bare det var mig der sådan skulle handle ind til bogprojekter. Det giver ligesom en undskyldning for at gøre det med helt store armbevægelser.
  Jeg synes, at dit smukkeste køb er de to dåser - to forholdsvis beskedne ting. Du har så meget ret, når du skriver, at ikke alt behøver være dyrt og prangende. Ofte kan selv ydmyge sager gøre hele forskellen for et æstetisk udtryk. Og det er da i grunden meget sympatisk.
  Tak for smukke billeder,
  Kh Mathias

  SvarSlet
 16. Sikke en fin samling du fandt dig Claus - ene fine ting :-)
  Jeg er selv en tingfinder, og jeg syntes det er både hyggeligt og spændende at gå på jagt.
  De to dåser er mine ynglings på dit prangende bord... men jeg har også noget med gamle apotekerglas og dåser - og det der ligner
  I weekenden står den på stumpmarked i Herning... Måske vi ses?
  Mange forårs hilsner Susan

  SvarSlet
 17. Kære Claus

  Du er vist mere en tingdrager end en tingfinger. Om det er tingene som drager dig, eller dig som drager tingene, har jeg ikke helt hittet ud af endnu. Alle sagerne er dejlige på hver deres måde, men suppeterrinen er noget særligt ligesom den lysegrønne buttede kande. Den får man helt lyst til at pille ved.

  SvarSlet
 18. Pippi var utroligt klog. Sikke lækre sager, du har fundet.

  SvarSlet
 19. Haha. Jeg må vist lære at læse mine kommentarer igennem, inden jeg trykker på knappen, for du er afgjort ikke en tingfinger ;-)

  SvarSlet
 20. Uha som Marguerite Viby sagde "hvis altså bare man ku være 2 steder men ååhhh"! Så godt loppemarkedet men alrså Julerosefestival - arrrggg! Plejer jo begge dele :-) jeg kan se du har støvsuget guldet, så trøster mig med det nok var det ;-)
  Pippiiiii! Ååhh men jag längtar hem til min barndoms Skåne - mange af Pippis leveregler fungerer udmærket som voksen :-) Og hvem kan stå for en spunk? Men ellers tyer jeg til min navnebror :-)
  Tænker da helt på en anden dreng, men stadig barn af Astrid Lindgren, nu jeg ser terrinen! Men jeg ved du kun bruger den til blomster og ikke kødsuppe :-)

  SvarSlet
 21. Bare jeg havde så meget plads til tingfinderierne som dig. Herhjemme har jeg fået at vide, at hver gang der kommer en ting ind, skal der en ting ud! Det er hårde betingelser at leve under :))).
  Det er så heller ikke altid jeg overholder den "regel". Ting kan jo gemmes :)

  SvarSlet
 22. Det er en flot fangst du der er kommet hjem med :-)
  Håber ikke at de mange kræmmere vil udnytte din ærlige oplysning om at du ikke er nogen hård forhandler alt for meget :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 23. Sikke nogle dejlige loppesager du har fundet dig. Vidunderlige med diverse buketter og dekorationer i. Der er til mange spændende opstillinger og stilleben. Ønsker dig god fornøjelse med de nye fund.
  K.H. Anette fra Fru Pedersens have

  SvarSlet
 24. God meget smuk fredag Claus!

  Hvor er det fine ting og smukke sager du har fundet og du kan med rette kalde dig en Tingfinder:-)

  Jeg har nu også hele gården fyldt med alverdens ting vi har fundet, samlet, fået gennem årene.
  det er svært at sige nej eller vælge noget fra og vi synes jo det hele pynter, har sin egen historie, kan bruges osv.

  Vi er nok mange Tingfindere her i lille Danmark når alt kommer til alt:-)
  Jeg så godt fra programmet for nylig i tv, at du elsker at samle ting og stille dem samlet i grupper efter farve. Og at dine rum i huset har farve:-)
  Forøvrigt meget smukt hjem du har, du har virkelig god smag og æstetisk sans.

  her på gården har vi f.eks. den røde stue, den grønne stue osv. Lidt ala dit/jeres hjem.

  Min datter en en kreativ finde på ting type og har laver kunst af mange slags, ikke kun malerier, tegninger, smykker osv. Hun går også op i æstetik.

  Men også kagekunst som denne:
  http://2.bp.blogspot.com/-Xwvi8RCSR08/UzSVqe74EAI/AAAAAAAADVQ/RTrjC_FcYpY/s1600/BeFunky_IMG_3025.jpg.jpg

  Og denne:
  http://4.bp.blogspot.com/-PhpbErS1SlI/UvYgHwfOleI/AAAAAAAACuU/TtRjxDtC1HE/s1600/jhdgsalghd.jpg

  Eller neglekunst som disse:
  http://4.bp.blogspot.com/-IdVnO_bANlE/Uy7GWN5pU-I/AAAAAAAADPk/pytehqB-WAo/s1600/befunky_artwork.jpg.jpg

  Og disse:
  http://1.bp.blogspot.com/-UZ2Kfx2HTCc/UuJ9acOVHwI/AAAAAAAACmo/6NWS-UGhl6w/s1600/jhgkshd.jpg

  jeg er ved at lave et gallery på gården til al min datters kunst og ting og sager som fylder og fylder og fylder. Og så laver vi en lille café og et loppemarked:-)
  Nok om os.

  Rigtig dejlig weekend ønskes du med et skønt have vejr:-)

  Tina
  http://www.mariahoffbeck.blogspot.com

  SvarSlet
 25. Kære Claus.
  Jeg elsker pippi langstrømpe.
  Sverige kan være rigtig stolt.
  Hvor har jeg dog nydt at se og opvokse med fortællingerne.
  Tulle Hej. Tulle Hej Tulle Hej Sasa.

  Hvem der dog kunne gå med dig på loppemark og give den gas.
  Dig som loppe , på et markede.
  Kærlig hilsen Paw.

  SvarSlet
 26. Åh, så mycket fina saker du hittade! Det är väl härligt med loppis. Längtar till sommarens alla loppisar.

  Allt gott! /Mia

  SvarSlet