Kæmpeblade

Jeg holder rigtigt meget at bladplanter, og en vækst, der ofte bliver bemærket her i haven, er parasolblad, Astilboides tabullaris.

 

image

 

claus20130629_082433

 

claus20130629_082418

 

Som I ser på billederne her, lever den fint op til sit danske navn.

 

Har I mon den i haven?

17 kommentarer:

 1. Synes den er rigtig vidunderlig med sine store blade har altid beundret den og kæmpeslør, men ikke turde give mig i kast med dem. Har altid tænkt, er de for store til min have på 700 kvm? Eller kunne man i virkeligheden godt plante dem , skønt jeg ikke har verdens største have?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tine - efter mening er det rigtig vigtigt med nogle store blade. Også i en lille have. Er syv hundrede kvadratmeter for øvrigt en lille have? Nej, vel?

   Slet
 2. To be honest i never been have a leaf plant like that in my garden and look's like it is really fit on the side of my garden in my home in Helsinki.

  SvarSlet
 3. Ja, den er enorm flot. Jeg har haft den i mange år. Min have er meget lille, men den vil jeg ikke leve uden. Jeg har plantet hasselurt under den, det ser fint ud med hasselurternes mørke blanke blade. Jeg har også Darmera, på dansk skjoldblad, der minder lidt om den. Den blomstrer før der kommer blade frem.
  Janne fra Greve

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Janne - ja fine bladplanter, du nævner dér. De er havens statister.

   Slet
 4. Je, den er helt fantastisk, elsker det frodige, eksotiske "jungelpreget" det gir! Skjønner godt at mange bemerker dem! Har plantet den, også sammen med bronseblad og bregner– som hos deg, men venter på at de skal vokse seg store - tror kanskje de trenger mere jord!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 5. Jeg kender den ikke - men den ser ud til at kunne passe rigtig godt ind i min have.

  Sidste år var jeg på planteskole og hente 20 stk. bronceblad. Men desværre ser det ud til, at alle er afgået ved døden, så helt robuste er de altså ikke.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor - nu skal du være lidt tålmodig. De skal nok komme (håber jeg for dig)

   Slet
 6. Jeg har en enkelt parasolblad, men den får ikke så store og saftige grønne blade som dine, men jeg tror måske, at den mangler skygge og fugtighed.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susanne - ja skygger og fugtighed er et must for parasolblad.

   Slet
 7. Jeg har 5 stk. Langs min bæk, der pynter de utroligt.

  SvarSlet
 8. Jeg har den, den er ganske fantastisk med sine grønne jungleblade

  SvarSlet
 9. Nej, men den er da virkelig flot. Pinjekoglen på søjlen er også skøn.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 10. Jeg har ofte haft lyst til at prøve den, Memphis har endnu ikke fundet den på planteskolen. har i stedet forsøgt med bronzeblad, men i to omgange uden held. Jeg mangler sikkert både den læ og fugt som de kræver. Heldigvis er vi haveelskere ofte optimistisk anlagt, så jeg vil prøve endnu et forsøg.

  SvarSlet
 11. Hej Claus.
  En skøn plante. Jeg har min stående hvor jorden er lidt fugtig og masser af lys men ikke nogen brændende sol. Kan kun anbefale planten.

  SvarSlet
 12. Hej Claus.
  En skøn plante. Jeg har min stående hvor jorden er lidt fugtig og masser af lys men ikke nogen brændende sol. Kan kun anbefale planten.

  SvarSlet
 13. Hej Claus.
  En skøn plante. Jeg har min stående hvor jorden er lidt fugtig og masser af lys men ikke nogen brændende sol. Kan kun anbefale planten.

  SvarSlet