Talrige er de gange …

… hvor jeg har fået spørgsmål om, hvordan det nu er, at jeg får mine busk- og slyngroser til at blomstre så rigt.

 

20100704_113453

 

20100704_102141

 

Jeg har ofte vist det på tv, men nu er en lille videolektion netop om det emne klar i min haveskole.

 

Hvis I vil have teknikken forklaret udførligt, skal I klikke her.

24 kommentarer:

 1. Fantastisk! Det er meget lettere at forstå, når det vises på video. Jeg hører til de nyfrelste havefanatikere, så jeg har ikke meget at vise frem, hverken i min have eller med henblik på viden. Men jeg er på vej, og går helt grassat i haveblade og bøger. Jeg har ikke kommenteret på en blog tidligere, og fandt da også først denne blog for omkring tre uger siden. Jeg har allerede taget et tip til mig. Nemlig det omkring klare plastikbægre som små drivhuse i bedet. Det blev sat i værk dagen efter indlægget på bloggen. Så nu er jeg spændt på om det virker. Hvert år køber jeg en masse frø, men ender med at give op uden at forsøge at så dem. Prikle og afhærde og frem og tilbage, overstiger både min tidskapacitet og min formåen. Jeg er allerede afhængig af dine daglige nyheder og klikker ind flere gange om dagen. Simpelthen en unik service og jeg bliver stille og roligt klogere udi blomsteruniverset. Kh.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Fru Stærk
   Jeg har haft have i årtier og altid haft bunker af frøposer liggende, fordi jeg aldrig nåede det. Nu gør jeg imidlertid det, at jeg for det meste bare smider frø ud på jorden der, hvor jeg ønsker, at der skal komme blomster. Det forudsætter dog, at man sætter sig en lille smule ind i kunsten, for det er ikke alle frø, der villigt spirer, eftersom de stiller forskellige krav. Men når sæsonen for udendørs såning begynder, kan du jo bare tage et par brev ad gangen efter, at du har konsulteret google. Somme tider skriver jeg bare 'hvordan sås x', og så kommer der en masse svar frem.
   Hvis det ikke bliver lige så fuldendt elegant som hos Claus, gør det ikke noget, synes jeg. Når man er nybegynder - og for resten også gammel i gårde - er man jo glad, bare der sker noget.
   Det som i havelitteraturen ser fuldstændig uoverskueligt ud ender med at lykkes, når man har læst det for Gud ved hvilken gang, og imens har man haft det pragtfuldt, mens man læser her og der og alle vegne, som du allerede har erfaret.
   Velkommen i haveland
   og rigtig god fornøjelse
   Jytte
   www.danishknitdesign.com

   Slet
  2. Kære Jytte. Tusind tak for din respons! Hvor er det hyggeligt at få svar på mit indlæg. Og ja selvfølgelig; hvorfor har jeg ikke tænkt på det før, altså at strø frøene ud og se hvad der sker. Det råd tager jeg til mig, så i år kommer der frø i eller ovenpå min jord. Hvem ved, måske har jeg pludselig store lyserøde pæonvalmuer, fingerbøl og grønne akelejer hist og pist. Frøene ligger ihvertfald her og lokker. Kh. Jeanette.

   Slet
 2. Du är bara så inspirerande! Man kan inte annat än bli glad. Jag gillar speciellt att du visar så i detalj hur du gör, det gör det lätt att förstå och nu längtar jag bara till den dag jag också kan plantera en Constance och se henne skjuta en massa blomskott och blomma överdådigt.

  SvarSlet
 3. Flot... virkelig en go' video ;) ;) Dine idéer vil jeg nok også prøve af i mit kommende rosenbed ;)
  go' weekend deroppe i Risskov :)

  SvarSlet
 4. Meget udførligt, og tak skal du ha for det! Jeg nedbøjede mine 'Ghislaine de Féligonde' for mere end fjorten dage siden, da du også var i gang, for hvis du mente, at det var i orden, turde jeg godt.
  I det hele taget er jeg så glad for Ghislaine. Hun står i den usleste jord, klods op ad den malede mur på mit Tehus, og hun får aldrig en dråbe eller det mindste korn gødning af mig. Det betyder imidlertid ikke, at hun ikke for næring. Tværtimod! Nogle velvoksne mirabelletræer sørger for sidst på sommeren at sende modne frugter i rå mængder ned ad taget over hende, og det bekommer hende så godt, at hun sommeren igennem kvitterer med et overdådigt blomsterflor hele to eller tre gange alt efter vejret - hvis jeg altså tager mig sammen til løbende at deadhunte. Eneste ulempe er alle de mirabellefrølinger, som dukker op om foråret, men det er til at leve med, for de er nemme at rive op.
  Happy Rose Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 5. Kære Claus.
  Mange tak for denne video. At SE, hvordan du bærer dig ad, gør det lidt nemmere at forstå, og lære kunsten, at binde roser ned. Herligt at du har dannet ´Haveskolen´. Glæder mig til alle dine ´Guldkorn´.
  Kærlige hilsner, Iris.
  `You are the Sunshine of my life, that´s why I´ll always stay around you.´ Tusind TAK fordi du fortsætter bloggen.

  SvarSlet
 6. Takk for hyggelige svar igår! Og tusen takk for et fantastisk flott tips i videoen din om roser! Det med å binde grenene ned skal jeg jommen prøve! (ja, jeg kjenner til det med epletrær!) Og har alltid drømt om en Constance Spry - med de vakre store blomstene som nesten sitter enkeltvis minner meg som illustrasjoner til Tornerose -– man går jo helt tilbake i barndommen!! Den MÅ jeg nå forsøke(selv om jeg er redd jeg ikke rekker blomstringen før vi drar til vårt sommerhus! Men - i gode somre går det kanskje akkurat - det er verdt forsøket ! Og vil også forsøke å plante en sentblomstrende klematis sammen med den, så har man i alle fall blomstringen fra den...!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 7. Tak for dine super givende tips. Jeg har gået og funderet over hvor høje dine stativer er.. Så vidt jeg kan se, går de dig til ca. knæene.. Er det helt forkert?
  Rigtig god weekend til dig Claus

  SvarSlet
 8. Hej Claus. Tak for tippet. Det virker helt vildt godt. Jeg har formet mine klatreroser med vandrette grene opad plankeværket og der er så mange øjer, der spirer.

  SvarSlet
 9. Kjære Claus. Så fantastisk å få tilgang til så mye daglig inspirasjon, tusen takk! Jeg er en av dem som har fulgt med i cirka ett år uten å la høre av meg. Nå er det visst på tide! Takker deg for at du bruker så utrolig mye tid på å dele raust av farger, skjønnhet, sanselighet og visdom hver eneste dag hele året gjennom...
  Jeg bor på vestkysten av Norge og er helt i startfasen av et stort men litt "annerledes" sansehage-prosjekt. Utrolig mye å lære på veien men bloggen din (forøvrig det eneste jeg noen gang har fulgt på nett) hjelper med å holde fokus. Å klare å gjenskape noe som ligner noe som kunne oppstått vilt i naturen av fargeharmoni og stemning er veldig utfordrende men spennende. Liker godt det gamle sitatet om at naturen fint kan eksistere uten kunsten. Men ikke kunsten uten naturen.
  Når alt kommer til alt er vel det viktigste at jord, blomster, eng og alt som ligner- i seg selv er mer enn perfekt=o)
  Gleder meg til fortsettelsen!
  Hilsen Unni fra Rosengard  SvarSlet
 10. Skøn ide med videoerne Claus... jeg har nydt den og suget til mig af ideerne,
  Jeg har selv forsøgt mig med nogle af vores roser, og jeg er nu rigtig spændt på se resultatet.
  Mange forårshilsner fra Susan

  SvarSlet
 11. Mine roser er ikke frosset helt ned i år så jeg prøver dit fif på dem det kan la` sig gøre på. Jeg prøvede for et par år siden på et par men grene der blev bundet ned visnede faktisk, mystisk. Så jeg prøver kun på nogle grene i år. Lykken står den kække bi.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 12. Skønt tip, 1000 tak! udover at binde roserne ned ligner det for mig en skøn beskæftigelse, og ser ganske dekorativt ud. Jeg fik mine tre første roser sidste år, havde faktisk ikke troet at jeg skulle have roser i haven, igen;-) men hvor de blomstrede skønt næsten hele sæsonen!

  SvarSlet
 13. Tak for en rigtig godt og lærerig video. Jeg prøver det samme i år. Jeg tænker dog på om det er lige meget hvad afstanden til jorden er. Altså kan man binde for langt ned, eller for kort?!
  Kh Lise Brauner, Simmelkjær

  SvarSlet
 14. Haveskolen er det bedste, der er sket længe. Og man kan genfinde det hele her på din blog og se dem igen og igen, hvis og når man behøver det. Jeg startede voldsomt ud med at plante mange roser i min tidlige haveiver. Og noget har jeg gjort forkert, for de fleste er gået ud. Dog ikke de allerførste 5 stk. constance spry. Men det er dejligt, at jeg kan gense dine og betages gang på gang, for mine egne er nogle pislinge stadigvæk. De er egentlig plantet for at skulle klatre op i buske og træer - men de klatrer ingen steder - og der er ikke nok af dem til at jeg kan lægge grenene vandret. Men pyt - de få der er af blomster nyder jeg i fulde drag. Jeg har just rosengødet her til formiddag og håber, det kan sætte lidt mere skub i dem.

  Tak for haveskolen.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 15. Hej Claus.
  Tak for endnu et guldkorn . Nyder og beundrer din blog og nu også dine videoklip.
  Kan man kalde det at være afhængig når man hver dag som det første åbner din side.
  Du skal også have tak for dit samarbejde med Bilka, hvor der er foregået mange handler med dine produkter.
  Endnu engang mange tak .
  Kærlig hilsen
  Ulla

  SvarSlet
 16. Hej Claus.
  Tak for endnu et guldkorn . Nyder og beundrer din blog og nu også dine videoklip.
  Kan man kalde det at være afhængig når man hver dag som det første åbner din side.
  Du skal også have tak for dit samarbejde med Bilka, hvor der er foregået mange handler med dine produkter.
  Endnu engang mange tak .
  Kærlig hilsen
  Ulla

  SvarSlet
 17. Hej Claus.
  Tak for endnu et guldkorn . Nyder og beundrer din blog og nu også dine videoklip.
  Kan man kalde det at være afhængig når man hver dag som det første åbner din side.
  Du skal også have tak for dit samarbejde med Bilka, hvor der er foregået mange handler med dine produkter.
  Endnu engang mange tak .
  Kærlig hilsen
  Ulla

  SvarSlet
 18. Hej Claus.
  Tak for endnu et guldkorn . Nyder og beundrer din blog og nu også dine videoklip.
  Kan man kalde det at være afhængig når man hver dag som det første åbner din side.
  Du skal også have tak for dit samarbejde med Bilka, hvor der er foregået mange handler med dine produkter.
  Endnu engang mange tak .
  Kærlig hilsen
  Ulla

  SvarSlet
 19. Hej Claus. Tusind tak for en fantastisk ide med haveskolen. Du er bare så dejlig gavmild med din viden. Jeg plejer at vente et godt stykke tid med at klippe roser ned, men når du "tør" at gøre det nu, ja så tør jeg i hvert fald også. Så nu vil jeg gå ud og gøre, som du viser i denne super videofilm. Og jeg glæder mig allerede ved tanken om, at du nok laver flere:))))
  Endnu engang så mange tak for al din inspiration. Kærlig hilsen Helle G.

  SvarSlet
 20. Kære Claus,
  Fantastisk video.. 5 sek. efter start måtte der pauses og hente kaffe, for nu skulle der nydes - og det blev der.
  Dette er bestemt et forsøg der skal tages op, når min stakkels have er færdig med at være byggeplads, kan næsten ikke vente.
  God have tid til dig og tak for din fine haveskole.
  Med venlig hilsen Jinx

  SvarSlet
 21. Kære Claus

  Først i dag fik jeg set videoen - men hvor er den god og velinformerende. Jeg sender linket til den til dem jeg kender som har glæde af tippet her, og glæder mig til en dag hvor jeg selv kan få lov at muntre mig med klatreroser og klematis :-)

  Kærligst, Lisbeth K

  SvarSlet