Tegn på liv

Nu begynder den at titte frem i haven, den skønne og uundværlige gule miliegræs, Milium effusum ‘Aureum’.

 

20120506_141526

 

Snart folder løvet sig helt ud og danner det smukkeste akkompagnement til havens mange løgvækster.

 

20120506_141353

 

Jeg elsker disse lysende gule bladplanter. Farvet løv er med til at gøre hele haven ekstra distinkt.

15 kommentarer:

 1. Ja det er en dejlig tid vi går i møde. Jeg går med næsen helt nede i jorden for at se, hvad der titter op. Der er nyt hver dag med det fine vejr, vi har.
  Hilsen Lise

  SvarSlet
 2. Ja du kan bare det med at sætte farver sammen. Det har nu tit moret mig når mine havegæster siger...nå du har nok farveopdelte staudebede lige som Claus Dalby. Så må jeg lige fortælle dem at det har jeg haft siden jeg begyndte på min første have i 1982...altså længe før du opdagede at der er noget der hedder haver.
  Hilsen Rita fra Blomstertøsens have

  SvarSlet
 3. Sikke skønt det ser ud i din have... Og fantastisk med de sarte gule farver

  SvarSlet
 4. Det ser så fint ud med den gule miliegræs, jeg såede forleden år, plantede ud sidste år og i år håber jeg så på, at de 3 tuer jeg kan se bliver store og buskede i det gul-hvide bed.
  Det er vel her det er på sin plads at sige - håbet er rent faktisk lysegrønt!
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 5. Jeg må vist have gjort alvor at at indføre miliegræs i min have, det ville da pynte gevaldigt i både gult og hvidt bed. Det ser meget smukt ud hos dig :)

  SvarSlet
 6. Så vakkert! Det gresset har jeg lenge ønsket meg! Så flott både som komplementærfarve til de lilla tulipanene, og som ton-i -ton til de gule ! I det hele tatt, jeg føler mer og mer et behov for litt gult – også blomster– i hagen, etter mange år der jeg kun har ønket lilla, rosa, hvitt, osv! (det har du jo snakket om før!) Det virker rett og slett friskt!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 7. Den gule miliegræs har en meget flot farve. Jeg tænker, at den også vil være flot i en krukke ;-)

  SvarSlet
 8. Blader i gule nyanser gjör seg meget godt sammen med de fleste andra farger og det viser jo dine bilder også.

  SvarSlet
 9. Min yndlingsgræs:o)

  Heldigvis en flittig selvsåer, så jeg håber med tiden, at få rigtig mange limegrønne totter hist og her i haven.

  Godnunatogsovnurigtiggodt

  SvarSlet
 10. Den er utrolig fin i løvet. Jeg kender kun den vilde udgave fra skoven, men 'Aureum' er nu skrevet bag øret. Hvordan styrer du den? Klipper du aksene af lige så snart, de viser sig - eller får de lov til at stå og "blomstrer" lidt?

  SvarSlet
  Svar
  1. De får lov til at så sig, for den er slet ikke så invasiv som selve arten. Aksene er noget af de smukkeste, når de vejrer i vinden.

   Slet
 11. Uhh den er dejlig, så den sætter jeg på listen over ønskværdige vækster. Jeg må også se at få gjort alvor af at indføre en tidsel eller to. Det er ganske vidunderligt at tænke på, at der kommer gang i haven for alvor lige om lidt. Jeg har været i Paris i går og i dag, hvor narcisserne, træerne og mange andre blomster var sprunget ud. I går aftes sad jeg på en café udendørs uden frakke og i dag var der 20 grader, så gåturene fra A til B foregik i skjorteærmer med jakken over armen ;-) Frakken røg i kufferten, men blev hevet frem igen her til aften i Kastrup.

  SvarSlet
 12. Græsser har jeg endnu ikke fået indført - men det kommer nok med tiden. Smukke er de - og især som her, hvor du har sammensat dem mesterligt. Man skulle næsten tro, at du har dresseret din have og havevæksterne. De kommer jo lige til påske og så endda i påskefarver!?

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 13. Kære Claus
  Den gule miliegræs har jeg ikke selv i haven, men du har nævnt den flere gange, så jeg har nu besluttet mig for at få den indkøbt. Jeg er også som Krible Krable lidt nysgerrig omkring de visne aks?

  Kh
  Ellen

  SvarSlet
 14. Jeg kender ingen, der kan sætte blomster sammen som dig, Claus. Det ser bare så delikat ud!
  Det er en fornøjelse at kigge på din blog.
  Mange hilsner fra Helle

  SvarSlet