At gøre en forskel

Vi mennesker er vist alle indrettet sådan, at vi gerne vil gøre en forskel. Det er meningen med livet. Vi er her så kort tid, så det gælder om at sætte nogle aftryk.

 

Jeg bliver så glad, når nogle fortæller mig, at jeg har inspireret dem til at gå i gang med at lave have eller måske omforandre noget. Det er da også derfor, at jeg skriver bøger og agerer på sociale medier. Jeg kan simpelthen ikke lade være.

 

Udklip8

 

 

Et aftryk, jeg også er rigtig glad for, er det, som jeg sætter sammen med Bilka. Når jeg kommer med ønsker, gør indkøberne rigtig meget for at honorere dem. Og det er jeg evigt taknemmelig for. Jeg er jo bare sådan én, der kræver ind!

 

Udklip6

 

 

I lang tid har der stået fløjlsaurikler øverst på min ønskeseddel, og da vi for et par år siden havde dem i Bilkas Havecentre, blev de revet væk. Nu er de kommet igen …

 

Der er vist heller ingen tvivl om, at de planter, som I ser her, vil komme til at gå som is på en varm sommerdag. Er de ikke bare flotte?

 

Udklip7

 

Det er store og kraftige danske planter til blot kr. 35,- per stk. Det er altså meget billigt. Fløjlsauriklerne er ude i butikkerne nu.

 

Sidste weekend blev der solgt rigtig mange løgkasser, og nogle butikker måtte ligefrem melde udsolgt, men der er kommet en ny lastbilfuld, så jeg tror ikke, at nogle kommer til at gå forgæves.

 

Kan for øvrigt fortælle, at minidrivhuse i tre størrelser sælges til halv pris i denne weekend, og det samme gør alle blomsterløg og –knolde.

12 kommentarer:

 1. De er bedårende og har nogle helt fantastiske farver. Får lyst til at køre en tur til Bilka :-)

  SvarSlet
 2. Så vackra blommor. Nu har jag beställt din trädgårdsbok och hoppas få många idéer till min trädgård.
  Tack för all inspiration.
  Gudrun-på en ö i Göteborgs norra skärgård

  SvarSlet
 3. Jeg kan ikke vente. Kroppen ryster og benene trækker mod bilen. Jeg må afsted NU
  Charlotte

  SvarSlet
 4. Heldigvis kan du ikke lade være og tusinde tak for det Claus. Hos os var det 'Den levende have', der satte gang i have-bacillen og jeg er evigt taknemmelig for alt, hvad det har medført - på så mange måder. Tak Claus.
  Tror ikke at du selv har skrevet det, uanset så vil jeg lige gøre opmærksom på at man kan bestille dine grønne papirbindere på bilka.dk og få dem leveret i en boks i den nærmeste Netto. Det er smart, håber lidt på at det bliver muligt for andre (mindre) varer også på et tidspunkt.
  Go' weekend - Anne Mette

  SvarSlet
 5. Godt du fortsætter med med alt det skønne du gør for at inspirere! Auriklerne er vidunderlige i farverne. God weekend!

  SvarSlet
 6. Sikke nogle flotte farver ;-)

  SvarSlet
 7. Vi er mange, der nyder godt af, at du ikke kan "lade være". Jeg har nu i lang tid nydt din kombination af narcisser og tulipaner, som jeg tyvstjal fra din bog Mit haveliv og bestilte hos vild med blomster.dk i efteråret. De står foran huset. De hvide farver er ved at takke af - og nu bryder de lilla frem, og inden længe er det allium, der slutter af. Og jeg går med næsen i jorden og ser efter Blue Angel hostaerne, der skal tage over og dække for det nedvisnende løv. Jo, du gør meget godt, Claus Dalby.

  Jeg er jo så næsten ked af at sige, at disse primula ikke lige er min favorit - de ser delikate ud - men ser også ud til at kræve speciel pleje - de duer vist ikke lige i mit vildnis af en have og skvalderkål.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Øv ! Valgte at tage den laaaange tur til den nærmeste Bilka - for kunne jo lige bruge lidt flere løg. Der var masser af løg men have-ekspedienten mente ikke at de skulle sælges til halv pris - øv !
  Men fik skønne aurikler med den skønneste duft

  SvarSlet
  Svar
  1. Der er jeg rigtig, rigtig ked af. Jeg beklager, at du er blevet fejlinmormeret. Hvilken butik var det?

   Slet
 9. Kære Claus

  I dag begav jeg mig til Bilka med mine to drenge. Efter et par timer og to hotdogs var vi ved at være godt møre. Men vi skulle jo slutte af i havecenteret, så de sarte blomster ikke skulle blive ødelagt under det store indkøb.
  Jeg var ret begejstret for det flotte tilbud på drivhusene og stod og overvejede nøje, men endte med ikke at købe, simpelthen fordi de nok ér for store til mit lille bed. Men jeg er ikke sikker på om jeg alligevel fortryder og kører tilbage i morgen, for de var virkelig flotte - og billige.

  Jeg blev derpå mere utålmodig efter at finde de løg og stauder jeg var ude efter og som jeg havde set et par gange her på bloggen. Jeg var totalt lykkelig for at se dem og styrede direkte til reolen med georginer og pæoner mv. og blev på et splitsekund opslugt af reolen. Jeg talte med den yngste om hvad han ville foretrække, mens den ældste lod til at være faldet i staver over to personer, der stod få meter fra os og snakkede. "Det er nok en ekspedient, så ihærdig som han lyder. Ham har jeg ikke brug for, jeg ved jo hvad der er godt og hvad jeg vil ha!", tænkte jeg nok fraværende. Så bortset fra at jeg registrerede en stemme, der talte meget kyndigt og glad, så fokuserede jeg udelukkende på reolen med planter. Et øjeblik senere forlod personerne stedet og min ældste trak mig i armen. "Mor, var den mand ikke ham Claus?" ... Det tog lidt tid at begribe hans spørgsmål. Først kiggede jeg mig om efter en papmaché figur eller ligende, men jo, sørme, længere nede var du hastigt på vej mod udgangen og jeg ville ikke ligefrem råbe tværs gennem butikken efter dig. Mine sønner morede sig kosteligt over at jeg kunne stå så opslugt over "Claus Dalbys blomster", mens du selv stod få meter derfra, uden at jeg ænsede det nævneværdigt.
  "Jamen jeg kendte ham da på stemmen med det samme", sagde knægten. "Han har sådan en særlig dyb stemme. Kunne du ikke høre den?"
  Lettere flov over at have overhørt OG overset dig, sender jeg nu alligevel en hilsen til dig. Børn er bare bedre til at have øjnene med sig :-)

  Hjem kom også fem utroligt flotte og sunde primulaer til altankassen. Så må de ud i bedet sidenhen. Jeg købte den blålige og den mest røde af de to rødlige - det var de to gutter der afgjorde sagen. Jeg har plantet det hele ud, (i potter) men er lidt spændt på om ikke det er lige sent nok med pæonerne. Vi får se.

  Kærlig hilsen
  Lisbeth K

  SvarSlet
 10. Kære Claus.
  Jeg har 'overlevere' fra dengang, men 'samlingen' blev alligevel udvidet idag med den mørk røde. En delikat og yndig fløjlsaurikel. Could'nt live without 'em.
  Tak fordi du er dig. Knus Iris.

  SvarSlet
 11. Hej Claus,
  Vi som bor i det gamla "Öst-Danmark" vill också vara med om allt det roliga (sjove) du hittar på. Kan vi organisera en transport av lögkasser över Öresund?… Vi har också garden centers… :-)

  SvarSlet