De rigtige redskaber …

… er uundværlige, og derfor er jeg da også rigtig glad for mine nyanskaffelser, som I ser her.

 

20140408_114934

 

Det handler om spyd til henholdsvis pottede planter og løg. Ved at bruge dem, er man helt fri for at komme til at grave ned i løg eller andre plantre, idet spidsen er afrundet, og designet gør, at det omkringstående blot bliver skubbet til side.

 

20140408_114848 20140408_114903

 

Vores jord er – takket være mange læs sand – så porøs, at den let lader sig skubbe.

 

NB. Forestiller mig, at nogle gerne vil have fingre i sådanne redskaber, men de kommer ikke i Bilka, fordi målgruppen trods alt er ret begrænset og prisen rimeligt høj. Men I er velkomne til at sætte en smed i gang.

21 kommentarer:

 1. Hvor snedigt!

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 2. Sådan én har jeg ikke set før! Men naturligvis findes der et redskab også til dette formål :-) Hvad mon de hedder? "blomsterløgsnedsætterredskab" måske? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Bettinna - nej sådanne 'findes' ikke - kun her. Der er flere former for løglægninstingester, men potteredskabet er helt unikt. Man kan f.eks. få plantebor til boremaskiner, men de fræser jo gennem alt det, der ligger i jorden.

   Slet
 3. Kære Claus

  Hvis redskabet virkeligt kan, hvad opfinderen hævder, er det jo pengebesparende!
  Har man allerede mange løg i jorden, og har til hensigt at lægge en bunke flere til efteråret, eller / og nedsætte indkøbte planter, undgår man at ødelægge mange løg.
  For selvom jeg kun har en lille have og et begrænset antal løgvækster i forhold til visse andre, må jeg blankt indrømme, at jeg følte det temmelig tåbeligt i efteråret, da jeg lagde løg, fordi jeg ofte kom til at ødelægge et løg, som allerede lå i jorden, når jeg skulle lægge et nyt. Det er jo molboagtigt. Hmmmmm.... Måske man skulle finde en smed ........

  SvarSlet
 4. Rigtig smart "læg-løg-i-industrielle-mængder-himster-gimst", og tilmed i to størrelser. Man skal aldrig gå ned på udstyr og nu kan du roligt føje "Ole Opfinder" på dit visitkort. :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Claus.

   Virkelig et genialt redskab. Det bliver en kæmpehjælp for dine dygtige gartnere. Det vil spare en masse tid og kræfter. Og sikke en masse ekstra planter du kan få squeezet ned i jorden nu:o) Så har dagens første plantespyd set dagens lys. Du er bare god, Claus.

   Jeg kan anbefale alle at kigge ind på Fru Friis` blog. Hun har snart TV debut:o)

   Knus og kram

   Slet
 5. Sikke en fin ide!

  SvarSlet
 6. Der sidder et odt hoved på opfinderen ;)

  SvarSlet
 7. Kære Claus,
  det lyder der som en rigtig smart opfindelse - tak fordi du deler den med os andre. :)
  Hilsen Mie

  SvarSlet
 8. Hei Claus
  Takk for ideen:) Disse ble bestilt per omgående fra min mann:) Så heldig er jeg;)

  Beste hilsen Unni

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Unni - jeg tror, at der er mange, der ville ønske sig sådan en mand. Held og lykke ...

   Slet
 9. Jamen dog, "Georg" :-) Sikke da et par karle du har fået dig der! Opfind somme tider eller opfindsomme tider - det er spørgsmålet :-) Tillykke med det ihvertfald! Håber Preben, Marianne og de andre får en nemmere hverdag med disse. I min fede og tunge lerjord ville de nok bare lave små pools, er jeg bange for. Jordforbedring - ja det arbejder vi på for...uha fyda føjda for mange år!

  SvarSlet
 10. Hej Claus. Det var nogle gode redskaber og det lyder meget let og hurtigt lige at lave plads til en plante. Rigtig smart.

  SvarSlet
 11. Ser ud til virkelig at være en opfindelse af de bedre - og meget praktisk. Jeg har også prøvet at grave ned midt i løg, der allerede lå i jorden.

  Kjærligst Hannmeor

  SvarSlet
 12. Kjekt å ha selv om man ikke har de store mengder løk i haven. Hvem har ikke kuttet løk i to ved nedsetting av nye.
  Dessverre er det dårlige vilkår for de små håndverk i Norge. Det finnes ikke mange smeder igjen. Dog tror jeg at man har klart, med meget møje, å opprettholde en smedlinje her.

  SvarSlet
 13. Kjekt å ha selv om man ikke har de store mengder løk i haven. Hvem har ikke kuttet løk i to ved nedsetting av nye.
  Dessverre er det dårlige vilkår for de små håndverk i Norge. Det finnes ikke mange smeder igjen. Dog tror jeg at man har klart, med meget møje, å opprettholde en smedlinje her.

  SvarSlet
 14. Det var dog nogle fantastiske redskaber - og dømme ud fra kommentar sporet, er interessen måske ikke så begrænset alligevel?

  KH Katrine Christensen

  SvarSlet
 15. smarte "plantedimser", men som du siger bedst til lette jorde. I vores stive lerjord er den nok ikke så god, trods års jordforbedring.
  god tur til Holland
  Gunvor

  SvarSlet
 16. Fantastiskt smart! Kanske en liten förklaring också för alla oss som undrar hur du kan blive ved att plantera, plantera och plantera! Man borde kunna göra en liknande pryl av trä som man täljer till rätt form och sätter i några jätteskruvar att trycka på med foten. Om man inte har en smed runt knuten...
  Kram
  Elin

  SvarSlet