Den nemme hyld

En af havens nemme buske er hyld, og jeg har en del i forskellige farver, blandt andet den mørkløvede.

 

Udklip4

 

Vore hyld skærer vi ned til ca. 30 cm over jorden hvert efterår. Så skyder de igen i foråret, og i løbet af en sæson bliver de omkring to meter høje.

 

Desværre gør denne nedskæring blomstringen vældig sparsom. Men kan jo ikke få alt i denne verden!

9 kommentarer:

 1. Hyld er en plante som var lid ugleset i en del år. Men den er kommet stærkt tilbage. Mon ikke det bla. skyldes den dejlige hyldeblomstsaft? Spændende at se en anden sort end den gængse. Håber de dukker op i andre indlæg sommeren over. God weekend fra B

  SvarSlet
 2. Wauw, sikke en smuk farve den har :-) Jeg har også hyld og er glad for at de skyder så fint hvert år, men mine er bare almindelige hyld - tror da bestemt jeg skal se efter andre. :-D

  SvarSlet
 3. Hylden er så smuk. Først først på sommeren med de hvide skærme der lyser i sommernatten, og dernæst de mørkerøde bær når sommeren går på hæld.

  SvarSlet
 4. Hej. Det er en meget flot farve og sikke en grokraft den præsterer hvert år. Jeg er glad for, at du valgte Avelon, den er meget smuk!

  SvarSlet
 5. Hej !
  Skøn at få et nyt syn på hylden - jeg bor på landet og irriteres faktisk ofte over de vilde skud overalt i haven. Vil nu se muligheder i dem istedet, på udvalgte steder i haven.
  Dejlig med de altid skønne billeder og indfald fra dig Claus.
  Solskinshilsner fra Bettina

  SvarSlet
 6. Absolut en fanstastisk busk den mørke Hyld. Jeg nyder den hos min nabo og på dine billeder. haven har jo desværre ikke plads til alt.

  SvarSlet
 7. Jeg er også den lykkelige ejer af den mørkbladede hyld. Men Claus … det er da næsten synd at snyde sig selv for de lyserøde blomsterskærme … man kan oven i købet lave lyserød hyldeblomstdrik af dem :-) Kærlig hilsen Lotte

  SvarSlet
 8. Hyld er en klar favorit hos mig - men jeg ville heller ikke kunne klare at undvære blomsterskærmene som er vores største og tydeligste signal i den danske sommernat. Duften af hyldeblomster er for mig et klart højdepunkt til midsommer, og noget jeg længes efter ligeså snart de er afblomstret. Jeg synes den mørke variant er flot i løvet, men foretrækker afgjort de hvide skærme. - Hvad med den gulløvede ... Får den gule blomster?

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 9. En dejlig farve på løvet. Jeg har de "gamle" - men har klippet dem meget ned. Men denne kunne ganske godt bruges til at danne højde i et par bede. Og så må man bare huske at klippe dem ned hvert efterår. En fin ting. Tak.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet