Oplysning

Lige nu arbejder jeg på højtryk på min næste bog ’I potter og krukker’, og jeg håber på, at den udkommer medio maj.

 

Det er et ret opfattende arbejde, jeg er i gang med – ikke mindre end godt og vel tretten tusind billeder er jeg ved at sortere og vælge ud fra.

 

20130827_161940 20130827_161809

 

Lige nu sidder jeg og laver layout på et afsnit om gult løv, der så at sige har en oplysende effekt. Se blot billederne her.

 

20130817_193210 20130906_102943 20120506_070654
20090719_094737 20090719_094443 080722_152310_

 

Prøv også lige at kaste et blik på mit profilbillede ovenfor til højre. Vil I ikke give mig ret i, at det er det gule løv, der skaber opmærksomhed og lys omkring de omkringstående planter?

 

Det er ikke meget, man ser, men jeg synes, at effekten er tydelig.

24 kommentarer:

 1. jo det giver et lys, det er liige før jeg er ved at blive omvendt til at kunne lide gult løv, jeg beundrer det hos dig og kan se det er flot, men når jeg står i min egen have så nej tak.
  Så jeg nyder dine sammensætninger, men vil ikke efterligne.
  mange hilsner Gunvor

  SvarSlet
 2. Hej Claus,
  jeg har taget ved lære og sat gulbladede småbuske enkelte steder i et bed med blå, skraprosa og lilla blomster. Det ser forrygende ud! De skal holdes nede med ret hård hånd, men det bliver de jo endnu bedre og tættere af.
  Men hvis de ikke var der, kunne jeg godt se, at bedet blev mørkt og tungt. Overvejer også at sætte en eller anden gulbladet græs til at stå og vifte lidt..
  Jeg glæder mig meget til at bladre i din nye udgivelse..
  13000 billeder.. hmm
  Hvordan gør man det? Jeg tør vædde på, at der er fantastiske motiver på hvert og et..
  Men fortsat god layout!
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 3. Det gule løv, men også gråt, broget og mørkt har beriget min have i den grad, i år glæder jeg mig meget til at se milliegræsset vokse ordentligt til i bedet.
  - Det er altså din skyld....
  Jeg glæder mig til bogen om krukker udkommer - hilsen Pia

  SvarSlet
 4. Det lyder som et GIGA projekt...... Det kan da tage pusten fra selv den bedste....
  God arbejdslyst....
  Glæder mig til at se bogen....
  Hilsen
  Susanne

  SvarSlet
 5. Kære Claus

  Et kæmpeprojekt du har gang i, ser det ud til.
  Jeg tænkte på, når du nu har så mange smukke billeder, var det så ikke snart på tide, at nogle af dem blev byttet ud med dem der er i SEND EN HILSEN, de har da været der i flere år, tror jeg.
  hilsen jmn

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære jmn - jeg kunne lade være med at kommentere et indlæg som dit. Jeg gør det altså alligevel.

   Døgnet har altså kun 24 timer, og jeg prøver hele tiden at følge med. Jeg har jo også et liv som forlægger, hvor jeg redigerer, layouter og fotografer til en lang række af vore udgivelser. Bøger, som jeg aldrig nævner her, fordi det er andre genrer. Men det vil jeg blot fortælle, at jeg altså har RET meget at gøre, og det kan synes mærkeligt, at jeg ikke bare liiiige udskifter de billeder, der ligge under 'Send en hilsen'. Og jeg burde nok også få skiftet en del af de billeder, der ligger under indlæggene på menulinjen. Men tiden er simpelthen ikke til det. Jeg synes, at din bemærkning er udtryk for en krævementalitet, som jeg meget sjældent oplever her på bloggen. 'Send en hilsen' er et tilbud om, at man kan bruge nogle af mine billeder, og hvis du ikke kan kapere, at det de samme billeder, der kører i ring, må du bruge nogle af dine egne. Det kan godt være, at jeg har et 'følsomt kunstnersind', men en bemærkning som den du fremkommer med her, finder jeg direkte utidig. Undskyld mig ...

   Slet
 6. Kære Claus

  Jeg glæder mig som et lille barn til juleaften til jeg kan bladre i den nye bog og sukke henført.
  Du har omvendt mig på så mange punkter. Bl.a. mht. gult løv. Førhen syntes jeg, at det så ud som om planterne var syge men nu .........

  SvarSlet
 7. Jo, det er jeg enig i! Man tror først og fremst det er de fiolette blomtene man ser, og at de gule bare er "noe" ved siden av, men i virkelighetene er det det gule løvet som fremhever de filoette!

  Synet er lett å lure!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Annette - ja, der er jo netop det, det handler om; at de gule løvplanter egentlig blot er statister, der bringer hovedrolleindehaverne - de blomstrende vækster - i front!

   Slet
 8. Kære Claus,
  Din "Min Krukkehave" var den bog der satte mit haveliv igang så jeg glæder mig da helt usigeligt til din nye bog. Stor tak , og venter med glæde... ;-)

  SvarSlet
 9. Kære Claus.
  Det er et imponerende billedmateriale du ligger inde med.
  Vi glæder os rigtig meget til bogen udkommer. Alle vores krukker med forårsløg står rigtig flot, takket være dine anvisninger, men gode havebøger kan man ikke få for mange af.
  Det gule løv gør underværker i din have.
  I øjeblikket er vi i gang med at plante vores dahlia om i ny jord og snart skal vi begynde på stauderne. Vi er faktisk kommet lidt bagefter med det hele i dette tidlige forår.
  Fortsat god arbejdslyst med bogen.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 10. Kære Claus

  Jeg bliver altid i godt humør, når jeg kikker på dine eventyrlige og pragtfulde billeder.
  De udstråler en helt fantastisk stemning og ro, som man kun finder i dine skønne billeder.
  Jeg er sikker på,hvis jeg sad med så mange billeder, ville jeg have det ualmindelig svært ved at vælge det ene frem for det andet, samtidig er med at jeg ville falde totalt i staver, for de er med garanti lige dejlige og skønne alle sammen. Jeg kender ikke nogle der er så god til at tage så levende billeder som dig, Claus.

  Det er rigtig dejligt at høre at der er en ny bog på vej fra din hånd, dem kan man ikke få for mange af.
  Med den skønne titel, vil det helt sikkert blive en bog som vinder rigtig mange hjerter.
  Som altid er jeg jo solgt til stanglakrids, når du er på trapperne med nyt. Selvfølgelig skal den også til huse ligesom alle dine andre skønheder er kommet. Dine bøger kan man aldrig få for mange af og jeg er glad ved at jeg ikke holder avis, så jeg kan bruge pengene på dine fantasiske bøger istedet.

  Nu vil jeg finde min seng igen og se om Ole lukøje har lyst til at indfinde sig den næste time tid, inden turen gå til tandlægen, øv.

  Rigtig god skrivelyst og rigtig god dag, Claus Husk at passe lidt på dig selv også.


  Stort knus og kram herfra det midtfynske, Pia


  Stort knus til Mors, Ringkøbing, Odense og ham i luften, herfra.

  .

  SvarSlet
  Svar
  1. Stort knus retur til Fyn, kære Pia. At beskrive Claus` billeder, som værende "levende" er rigtig godt udtrykt. Det er jo det, de er:o)

   Slet
 11. intet mindre end genialt med det gule løv. Det er bestemt det der gør hele forskellen. Hvis det ikke havde været der, var de andre blomster ikke kommet i fokus som de gør.
  Tak for din fantastiske blog, den har jeg meget fornøjelse af.
  Jeg har fulgt med i et par år nu, men har ikke været så god til at kommentere på indlæggende, det bliver jeg forhåbentlig bedre til.
  mvh. charlotte

  SvarSlet
 12. Det gule løv kan helt sikkert noget unikt i et bed:)
  Et kæmpe arbejde med så mange billeder, det er sikkert både sjovt og hårdt at skulle udvælge til bogen - med det tidspres, der følger med. Men bogen glæder vi os til.

  SvarSlet
 13. Allerkæreste ven, 13000 billeder og kun til en bog? Uhaa godt det ikke er mig der skal vælge!! Jeg bliver ofte lidt bekymret for dig med al det du formår at nå på 24 timer. Håber du har noget fantastisk personale du kan trække på - du sku meget nødigt ende med et kortisoltal som mit!
  Vi er trods alt ikke af rustfri stål :-) Knus

  Gult løv - har haft samme opfattelse som kære Nette. For mig kræver det lidt tilvænning - men jeg kan osse være lang tid om at se den slags :-) Det giver dog rigtig god mening når jeg ser dine billeder! Er jo glad nok for blomsterne på løvefod så mon ikke det kommer osse ;-)
  Du er så god til at se tingene i sammenhæng inden - det er altså en ret dyrebar gave. Som vi andre igen nyder godt af.
  Vi glæder os usigeligt til bogen - pas på dig selv, ven.

  SvarSlet
 14. Jeg er helt enig. Det gule løv har en helt fantastisk virkning. Og sammen med de blålilla blomster bliver det aldeles enestående. superb!

  SvarSlet
 15. Den bog glæder jeg mig til!

  Bedste hilsner
  Maja Dibbern Kaaber

  SvarSlet
 16. Så himla fint växthus, tänk om jag hade ett sånt!

  /Jenny

  SvarSlet
 17. Den boken ser jag fram emot.
  Håller helt med dig om att allt gult och limefärgat bladverk lyser upp det vanliga gröna så det blir mycket vackrare.
  En av mina favoriter i gräs är det limefärgade Hakonegräset Aureola.
  Ett helt underbart gräs.

  Ha de bra
  Hälsningar Britt

  SvarSlet
 18. Jeg synes, det er genialt med det gule løv, som jo fremhæver de blå og lilla farver. Superflot og prikken over i'et!

  SvarSlet
 19. Når man ser det hele sådan lidt for oven - en gammel sang, men hvor er den sand og sikke et symetrisk skue, du deler med os andre - tak.
  Mange hilsner Helle

  SvarSlet
 20. Søde Claus,

  mit blodtryk stiger, blot ved at læse om dit arbejdsprogram. Jeg glæder mig SÅ meget til din nye bog. En ny bog fra dig, bliver altid imødeset med stor forventningsglæde.

  Det gulime-løvede er fantastisk. Jeg elsker dine farvekombinationer, hvor de oplysende bladvækster, bader hele haven i et magisk skær.

  Husk nu at være god ved Claus og passe godt på ham, for vi holder så meget af ham.

  Knus

  SvarSlet
 21. Spændende bog ;-D Den vil jeg glæde mig til at læse i!
  K.Gro

  SvarSlet