Ude i marken – bogstaveligt talt

Så er jeg igen hjemme fra min Hollandstur, og det har været nogle underskønne dage.

 

20140409_154943

 

Bilkas indkøbere, Morten, Mads, og jeg har bogstaveligt talt været ude i marken.

 

Vi har besøgt avlere af blandt andet narcisser og tulipaner.

 

20140409_154535

 

Jeg må sige, at jeg er så lykkelig for den frihed til at vælge, som Bilka giver mig, og det er helt fantastisk at opleve den entusiasme, som Morten og Mads udviser, når vi støder på noget nyt og spændende.

 

20140409_154306

 

Når det handler om nye sorter, er det kun et begrænset udvalg, og det gjorde, at vi på turen kom på et tiltag, der lanceres i efteråret. Arbejdstitlen er ’Claus Dalby Limited edition’ – altså et begrænset antal eksemplarer.

 

20140409_154021

 

20140409_154025

 

Det betyder, at vi kan tilbyde helt nye sorter efter princippet: Først til mølle …

 

20140409_151249

 

Jeg lover, at jeg her på bloggen nok skal briefe jer, så I kan nå at bestille, og vort mål er også at tilbyde disse helt særlige løg på nettet.

 

20140409_151200 20140409_160302

 

Jeg lover jer, at det bliver et spændende udvalg, og jeg glæder mig vildt meget til dette projekt.

Jeg er meget privilegeret ved efterhånden at have en stor bekendtskabs- og vennekreds, inden for den professionelle planteverden, og det gør, at jeg ofte ser nyheder, før de overhovedet bliver præsenteret.

 

20140409_151139

 

Det sker, når jeg trasker rundt på markerne og får en snak med avlerne, som giver udtryk for, at dette er meget positivt, fordi de normalt blot sender løgene af sted til den store hollandske planteauktion.

 

De opfatter det som noget helt særligt, at jeg ’gider’ at besøge dem. Om jeg gør, siger jeg bare!

 

20140409_155504 20140409_155202

 

Sidste år fandt jeg en drømmedejlig narcis – brand new, er den – og den blomstrer lige nu nede i haven.

Den viser jeg senere, når der kommer video. Glæd jer. Tror, at også den i efteråret vil blive en del af ’Claus Dalby Limited edition’.

 

20140409_155231

 

NB. Navne på de forskellige sorter kan jeg ikke komme med nu, fordi nyhederne i begyndelsen blot har et nummer. Det vil man også opleve, når man besøger Keukenhof.

32 kommentarer:

 1. Helt underbara bilder, kan inte se mig mätt. Fantastiskt, ha det gott i vårsolen. /Marika

  SvarSlet
 2. Det er helt uhørt lækre saftige farver de narcisser du viser har og så passer de så godt til de lyse narcisser, der i forvejen står i bedene. Lidt nye sorter til efteråret lyder godt.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 3. Ih, man kan da blive helt lykkelig bare af at se billederne! Tænk så at opleve det i virkeligheden :-)

  SvarSlet
 4. Hej Claus

  Hvor er de skønne, glæder mig til de kommer i Bilka.
  Har lige købt "Claus Dalby " jord.
  hilsen jmn

  SvarSlet
 5. Hej Claus, det vil jeg da glæde mig helt vildt til, kan godt forstå du føler dig priviligeret, når du gang på gang får så dejlige oplevelser og vi andre er glade for, at du vil dele dem med os. Tusind tak for det, er nu bare spændt på, om jeg kan være så heldig at få fingre i så lækre sager. Kh Margit

  SvarSlet
 6. Hej Claus.ÅH !!! nogle skønheder du viser...........glæder mig til Bilka sælger det.
  God weekend Jette

  SvarSlet
 7. Glæder mig til allerede efteråret :-)

  SvarSlet

 8. Så meget skønhed på engang, bliver jo nærmest forelsket, kan godt forstå du føler dig privilegeret, 1000 1000 TAK fordi du deler!
  Hilsen Anette

  SvarSlet
 9. Eja! Hvor skønt!
  .... især at planerne er også at udbyde på Nettet. På den måde kan vi, som bor langt væk og ikke er så mobile, også være med. Jeg lover dig, at jeg til nærens tid sidder på spring ved computeren - lige som når man prøver at erhverve noget på auktion.
  Happy Daffodil Gardening,
  Jytte
  www.danishknitdesign

  SvarSlet
 10. Jamen, hvor er de forårsbebudere dog skønne! Og hvor er det skønt at du Claus har valgt dem til Bilka. Så er det virkelig noget at glæde sig til til efteråret. Men hvornår mon Bilka får Claus Dalby stauder hjem? Jeg har været i Bilka-Aalborg i dag for at ville købe en solhat og gyldenlakker eller andre CD-stauder. Men der var ingen!
  Rigtig god påske!
  Hilsen Inga H.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Inga - det lyder ikke godt. Jeg ved, at Bilka er ved at undersøge sagen. Men salget af planter går rigtig hurtigt i disse dage.

   Slet
 11. Ihhhhhh hvor du frister.... der er flere ting på dine smukke billeder som kunne friste mig til at shoppe løs. Sikke et spændende tiltag.
  Mange hilsner Susan

  SvarSlet
 12. Så vackra blommor..... undrar om vi från Sverige också kan få köpa av Bilka? man hittar inga sådana vackra i butikerna här.Hälsningar Marie

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie - desværre. I må en tur til Danmark.

   Slet
 13. Tak for skønne billeder, det er forventningens glæde

  God påske til dig og dine medarbejdere

  Vh Maibritt H

  SvarSlet
 14. Mumms det er da nogle aldeles lækre narcisser du her viser. der skal vist oprettes en "løgkonto" til brug i efteråret, hvis altså "man" kan komme til bilka. Og der skal vist findes og markeres pladser til de nye skønheder, så de ikke ramler ned i de faste beboere. Måske skal jeg ligefrem prøve at handle over nettet, det er ellers ikke min kop te, men jeg samlede mod i efteråret og bestilte roser hos Rosenposten, og det var over al forventning, flotte flotte planter. Så nu tror jeg, jeg tør igen.
  velkommen hjem og god påske
  Gunvor

  SvarSlet
 15. Hej Claus. Sikke nogle flotte "løgflor" du viser. Jeg glæder mig til at sortimentet kommer i Bilka, så er det om at være hurtig!!

  SvarSlet
 16. Nej, hvor jeg glæder mig. Jeg eeeelllllsker påskeliljer. Håber jeg når at få fat på dejlighederne.

  Christina

  SvarSlet
 17. Kære Claus.

  Det er SÅ dejligt, at der kommer nye spændende narcisser på markedet. Jeg trænger til at få opgraderet min narcis-bestand, men er lidt farvefølsom, og leder altid efter de pastelgule toner, som der ikke findes så mange af. DET GØR DER SÅ I HOLLAND, ser jeg, - til min store fryd, og jeg glæder mig helt vildt, til de kommer på hylderne i Bilka.

  Det er nogle ubegribeligt smukke eksemplarer, du viser her. Tænk, at få lov at gå ude på en narcismark og svælge i al den skønhed. Duften må ha` været bedøvende dejlig. Lutter lækre narcisbilleder.......den ene skønnere end den anden. Næste år, skal her være narcisfest!

  Knus og tak for skønheden, du bringer med hjem

  SvarSlet
  Svar
  1. vi må arrangere en hollandtur til efteråret og så overfalde en løgsælgende butik eller fem :)

   Slet
  2. Kære Gauner.

   Har du kørekort til lastbil eller bus med anhænger?:o)

   Påskelig hilsen

   Slet
 18. Fantastisk Claus!! Glæder mig til at bestille på nettet og skal holde øje med dette til efteråret :-).
  Charlotte

  SvarSlet
 19. Vi trænger til fornyelse, og den kommer du så med - vidste at vi kunne regne med dig, Claus.

  Alle de viste narcisser ser fortryllende og smukke ud og jeg vil i hvert fald gerne have suppleret bestanden i min have med nogle af disse.
  Det må have været en fantastisk tur til Holland, men det skriver du jo sådan set også :::)))

  kh Ulla

  SvarSlet
 20. Kære Claus.
  Tak for de skønneste billeder.
  Narcisserne på billede nr. 2 og 5 er da helt uimodståelige. Vi glæder os til de kommer til efteråret.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 21. Kære Alle
  man kan simpelthen ikke få for mange narcisser i haven - helst i de hvide/creme/sart gule nuancer. De klæder forårshaven og er ægte forårsbebudere, Og så dukker de trofast op år for år........ der er kun positive ting at sige. hilsen Anne Marie Christensen

  SvarSlet
 22. Hej Claus
  Os som bor langt væk fra Bilka (Bornholm) kan ikke benytte alle de gode tilbud, så jeg støtter meget at tingene bliver lagt på nettet, så man kan bestille ad den vej! For det er godt nok mange fine ting der er undervejs!
  Mvh. Lars

  SvarSlet
 23. Kære Claus.

  Sikke fristelser!! Glæder mig, at I overvejer dem som netsalg, så også vi her på solskinsøen kan være med i opløbet - måske vi skulle overveje fællesindkøb Lars... Nå det har jeg nok ikke overskud til at stå for, så jeg må hellere stikke piben ind igen (der er så meget andet, der skal "indhentes" i år).

  Hjerteligst og god Palmesøndag

  SvarSlet
 24. P.S. dufter de Claus?

  P.P.S. det må være fantastisk at gå langs de marker!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Zeb - jeg kan kun siger, at markerne duftede himmelsk.

   Slet
 25. Himmelske billeder - tak for dem. Man bliver helt salig.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet