Vintergækker, nu?

Ja, den er god nok, men det er nu ikke ’rigtige’ vintergækker. Nogle kalder dem for sommervintergækker, men det korrekte danske navn er sommerhvidblomme. Og den latinske betegnelse er Leucojum aestivum.

 

20140411_121549

 

Sommerhvidblomme er i familie med dorothealilje, Leucojum vernum.

 

20140411_120837

 

Billederne er fra den hollandske have Tuinfleur, men snart springer sommerhvidblommen også ud her i haven.

12 kommentarer:

 1. Dejligt at se, jeg har en enkel i blomst.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige set den i en privat have i Tokyo, stor frodig og næsten afblomstret og fik lyst til at prøve den her i min have. Venlig hilsen Lise

  SvarSlet
 3. Your blog is gorgeous with all your beautiful inspiring photos! Thanks for sharing!
  Jody

  SvarSlet
 4. Hvor er de skønne :-)
  Må jeg tillade mig et spørgsmål til havefolket? Jeg har købt en patio cleaner til højtryksrenseren for 2 dage siden. Den renser min terrasse flot - når den altså drejer rundt! Og det er problemet - armen med dyserne drejer kun 1-2 omgange, inden de står stille og skal provokeres i gang igen. Jeg har tjekket at dyserne er rene, sidder ens, at armen kan dreje mv. Er der nogen der ved, hvad der er galt? Gør jeg mon noget galt - eller skal den byttes?

  Mange hilsner Birgit

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgit.
   Hvis du har sat højtryksrenseren til, så den brummer højlydt og ikke kun sat vand til, så skal den helt klart byttes.
   Venlig hilsen John og Eliane

   Slet
  2. Kære Birgit - jeg har desværre ikke forstand på den slags!

   Slet
 5. Hurra! Så bra at du skrev om den, for nå har mannen og jeg i flere dager lurt på hva akkurat den het! Vi er på hageferie i England, og har sett den mange steder nå. Den ligner jo meget på Dorotealilja (som vi på norsk kaller marsklokke), men ser ut som den har fått steroider å spise ;)

  Ha en fortsatt god påske Claus! Hilser også fra mannen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - håber, at I ser en masse skønne haver. Kh Claus

   Slet
 6. Den er nu på ønskelisten. Mon det var noget Bilka kan? ;)

  SvarSlet
 7. De fineste, fineste blomster. Faktisk min mors ynglingsblomst, og det kan jeg godt forstå :-)
  God påske.
  Kh
  Jeanette

  SvarSlet