Bedre sent end aldrig

Endelig! Nu skal vi have lagt dahliaknolde, og det er vist ved at være på høje tid.

 

claus20140520_183933

 

Men vi når det. Krukkerne er linet op, og i morgen bliver knoldene lagt. Jeg tror, at blomsterne indhenter den tabte tid.

14 kommentarer:

 1. Go' arbejdslyst til jer i morgen! Sikke skønne krukker.

  SvarSlet
 2. jeg har vært sent ute i år jeg også, tril tross for at våren egentlig kom tidlig i år... Men jeg var nok litt pysete. Men nå er halvparen plantet, og jeg har bare halvparten igjen:) Kos dere med pottingen:)

  SvarSlet
 3. Hvor ser det lovende ud!
  Jeg har også sat en hel kasse knolde ud i haven så sent som i sidste uge. En foræring af blandede "bolcher". Nu er der kun tilbage at udholde spændingen til de springer ud, så jeg kan se hvilken slags blomster de har

  SvarSlet
 4. Kære Claus.
  Vi fik lagt de første dahlia-knolde ret tidligt, men så kom der jo en lang periode med nattefrost, så de har stået i udestuen i lang tid. Nu står de på friland og Arabian Night blomstrer allerede.
  God arbejdslyst i morgen.
  Kærlig hilsen John og Eliane

  SvarSlet
 5. hvor mange knolde pr krukke ?
  for overvejelser om hvad der skal i de 4 krukker jeg har med tulipaner i indkørslen er i gang, da de synger på sidste vers

  SvarSlet
  Svar
  1. I store krukker kommer jeg tre knolde.

   Slet
 6. Her har den eneste overlevende knold (overvintrer i en lidt for varm kælder) været lagt i krukke siden marts, og den har fint højt løv nu og er kommet ud på altanen for en uge siden. Har desuden sået dahlia som nu er 5-10 cm høje - glæder mig til at se form og farve på disse.

  SvarSlet
 7. Kære Claus

  Jeg er SÅ lettet over at høre, at jeg ikke er den eneste i Danmark, som først er kommet til knoldene nu. Det er svært at begrænse sig, når det gælder dahlia (og tulipaner og roser og storkenæb og allium og ......), men jeg indrømmer blankt, at jeg i år ikke har købt en eneste. Alle de hengemte havde det godt, da jeg for et par dage siden fandt dem frem. Ja, fandt og fandt. Da jeg troede, at jeg havde lagt dem alle i krukker, kom jeg i tanker om både den ene og den anden, som var "væk". Ned i kælderen igen og lede og vupti kom 4 mere frem af gemmerne. Igen i år skal jeg nu beslutte, hvor jeg skal stille krukkerne, indtil der kommer løv og blomster. Min have ER altså for lille ;-)

  SvarSlet
 8. Jeg hører til dem, der i god tid har lagt knoldene i drivhuset i år. De er kommet godt og er nippede efter alle kunstens regler. Så nu er de kommet i krukkerne på friland og de er nu igen ca. ½ m høje.
  Jeg har ca. 30 stk. og kun en der ikke er kommet op, efter vinterens dvale.

  charlotte

  SvarSlet
 9. Hej Claus.
  Hvor finder jeg "ben" til mine store portvins tønder. Jeg har set at du har nogle flotte "ben" ;-))
  Knus fra Tina.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tror nok at hr. Dalby har fået dem specialfremstillet. De er hamrende flotte, så jeg kan godt forstå, at du spørger. Jeg har allerede spurgt. Sidste år ;-)

   Slet
  2. Kære Tine - Nette har helt ret. Det er eget design.

   Slet
 10. Tak Nette - ja det tænker jeg :-))

  SvarSlet
 11. Det bliver helt sikkert ganske overdådigt, når de alle blomstrer. Jeg har faktisk lidt opgivet Dahlia. Jeg har også mange potter stående, men det er nu fordi, jeg har fået priklet mine hostafrøplanter ud i hver sin potte.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet