Bierne og blomsterne

... det er to ting, der hænger sammen. Uden bier ingen frugt eller frø, og uden frø ingen blomster!

 

De lærde siger, at der bliver færre og færre bier, og det er naturligvis fatalt.

 

Derfor er det vigtigt at plante blomster, der trækker bier til haven. Den altid energiske Anne fra den norske haveblog Moseplassen fortæller om dette her.

 

Læs også en fin artikel på havenyt.dk

 

image

12 kommentarer:

 1. Sikke et fantastisk billede! - Og, ja, vi skal selvfølgelig passe på bierne!

  SvarSlet
 2. ´Hvor er det dog flot.
  Og ja selvfølgelig skal vi passe på bierne, som alt andet.

  SvarSlet
 3. Hej Claus. Det er godt nok ikke vedrørende dette billed , men ved du om Bilka får klokkeranker til udplantning i år ligesom sidste år, mine blå er nemlig ikke blevet gode. Anne

  SvarSlet
 4. Flot billede. Ja prøv at undgå sprøjtemidler der dræber bierne. Plant masser af krydderurter og sommerblomster, så kommer bierne til at glædes over deres blomstring året igennem. Claus, hvordan går det i dine drivhuse? Jeg husker de andre år har du lavet en lille inspirationsvideo til at plante klatreplanter i væksthuset for at kunne nyde dette. Går du med hemmelige havetanker i år?
  Nej spøg til side. jeg ved du er en super travl herre, men jeg var lidt nysgerrig. I dag flytter min Dahlia ud i bedene, så drivhuset kan komme i gang. God Bededagsfri til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - jeg skal nok lave et par videoer fra drivhusene.

   Slet
 5. Hej Claus,
  ja, det er blandt andet på grund af bierne, at jeg vælger ikke at sprøjte roserne.
  Jeg orker ikke selv at påtage mig biavl, men har lånt et par kvadratmeter af haven ud til bistader, som nogle andre så passer. Så kan jeg give et bidrag til biernes overlevelse samt få pollineret frugtbuskene og -træerne samtidig.
  Biavlerne har lovet, at der kommer til at falde et par glas af honningen af til mig.
  Det er da lidt sjovt..
  God bededagsferie til alle
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
 6. Hei Claus :)
  Så fint at du er med og sprer kunnskap om biene! Takk for det og takk for at du lenker til meg og humlebloggstafetten. Flott at en som deg med så stor påvirkningsgrad er med, det bidrar garantert til at mange rundt om i Skandinavia gjør små og store grep i hagene sine slik at de blir mer bievennlige, både for villbier, honningbier og humlene :)

  Og så håper jeg at riktig mange bloggere blir med og skriver om de viktige biene slik at enda flere får høre om deres utfordringer og hageeierenes løsninger!

  Nydelig bilde forøvrig! Imponerende skarpt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anne - held og lukke med dit flotte arbejde.

   Slet
 7. Dejligt at se at der er flere der har fokus på bierne :-)

  Smart at man kan låne sin have ud til biavlere, det var et godt tip! Hvis man ikke vil passe dem selv, så kan man også købe små ophæng til de vilde bier. Den slags fylder ikke mere end et fuglehus og er ikke til nogen gene for andre eftersom det er en lille bestand - men lidt har også ret.

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 8. Wow hvor er det bare et super flot foto!!! Lækkert!

  SvarSlet
 9. Kaldgodt billede. Desværre koster det en halv bondegård at starte bistader op, så derfor "nøjes" vi med at forkæle de vilde bier og deslignende. Med udsøgte blomster, hemmelige huler, små vandpytter, stengærder, grenstakke og allervigtisk ingen sprøjtegifte.
  hilsner Gunvor

  SvarSlet
 10. Ja, vi må passe på bierne, siger også jeg, der er hvepseallergiker i en grad, så et stik kan blive fatalt. Så jeg er meget opmærksom på hvepse i haven og jagter enhver opstart til et bo. Men bier skal der til. Jeg så et tv-program fra Amerika, hvor biavlere kører rundt med bierne på store lastbiler og lejer dem ud til farmerne til bestøvning af deres afgrøder. Og bierne havde det ikke godt, kunne jeg forstå - det var meget bekymrende, for uden dem ingen afgrøder i fremtiden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet