De dejlige gladiolus

Jeg ved, at det ikke er alle, der er deler min begejstring med hensyn gladiolus, eller?

 

20140527_130439

 

Jeg synes, de er skønne, når de danner oprette spir i bede og krukker, så derfor har vi lagt adskillige løg.

 

Hvad med jer?

30 kommentarer:

 1. Kun i krukker i år. Gladiolus og Dahlia skulle gerne være tone-i-tone.
  mvh
  Anette

  SvarSlet
 2. Kære Claus.
  Jeg synes Gladiolus er meget smukke.....især med lidt regndråber på. De findes i så mange smukke farver, at de kan passe ind alle steder. Vi har dem dog ikke, da vi er nødt til at begrænse os:)
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 3. Jeg synes faktisk, at løgene er pænest :)

  SvarSlet
 4. Der kommer hvide gladiolus i det hvide bed og lyserøde i det pink bed, de er faktisk først indført i haven forrige år, da jeg syntes det var så besværligt med disse løg som ikke kan overvintre, men sidste år var de bare smukke og jeg fik taget dem op i efteråret og sat igen.

  God Kr. Himmelfartsdag til dig :)

  SvarSlet
 5. Jeg ved ikke rigtig.... Det er lige som jeg hvert år er lige ved og så gør jeg det ikke alligevel. Det er ikke altid farven lige falder i min smag og så bliver de valgt fra.
  K.Gro

  SvarSlet
 6. Jeg vil IKKE undvære gladiolus. Jeg synes de er så smukke - også i buketter.

  Bent

  SvarSlet
 7. Jeg synes, gladiolus er smukke. På i en mark i nærheden af, hvor jeg bor, dyrkes der hver sommer gladiolus. Det er et smukt skue, når de blomstrer. I min egen have har jeg også gladiolus.
  Mvh. Helle

  SvarSlet
 8. Jeg har for første gang i mange år gladiolus. Jeg så dem i AZ og kunne pludselig, slet ikke forestille mig en sommer uden :) Så nu har jeg også de smukke spir stående, i en krukke.
  Mvh. Charlotte

  SvarSlet
 9. Jeg elsker gladiolus, men det er lidt træls når de vælter. Har dog lagt nogle gladiolusløg i år alligevel.

  SvarSlet
 10. Synes gladiolus er nydelige, husker bestemor alltid hadde de i min barndom, har også alltid satt ned noen, de pleier å være i blomst til min datters fødselsdag! ( Men i år har jeg GLEMT det!!!!!)

  SvarSlet
 11. Jeg er meget glad for gladiolus, men synes, de er så svære at få til at stå pænt, og de fleste støtter ser ikke ret pæne ud.

  SvarSlet
  Svar
  1. Her bruger vi rustent rundjern. det er stort set usynligt.

   Slet
 12. Jeg har tidligere haft dem - og jeg var begejstret. Desværre var sneglene det samme, så jeg har droppet dem indtil videre. :o/

  SvarSlet
 13. Hej Claus.

  Jeg er også meget glad for gladiolus og gemmer dem fra år til år, det er dog vist ved at være tid til fornyelse, nu får vi se. Jeg lægger løgene ret tæt, så er de nemme at holde oprejst uden at det ser kunstigt ud.

  Mange hilsener Jette, Kr. Hyllinge

  SvarSlet
 14. Jeg har nogle få gladiolus i køkkenhaven sammen med dahlia mm. De er meget dekorative og et rigtig fint blikfang..

  SvarSlet
 15. Jeg har også lagt nogle gladiolus.. Er lidt ambivalent og ikke helt overbevist. Jeg har ikke kunnet få løgene i gang 2. sæson, men de er jo ikke voldsomt dyre..
  Her er sneglene ligeglade med dem, men så igen: der er jo en del andet at gnave i.
  Jeg har i øvrigt lige lavet et sneglefordrivelsesmiddel. Rent økologisk. Det er jeg meget spændt på..

  Jeg var i England sidste uge, og da så jeg galdiolus af en helt anden kaliber: Gladiolus Byzantinus.
  DET var sager! Ingen bedstemor eller formalitet over dem. De stod hist og pist mellem røde lupiner og mørkblå iris og så brandgodt ud. De dejsede heller ikke om som de sædvanlige
  Det er for sent i år, men næste år skal de forskaffes!
  Mvh
  SuK

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Suk
   Jeg ved ikke om vi har set det samme, men jeg oplevede pudsigt nok også gladiolus på en helt fantastisk måde i England i forrige uge. Når de plantes enkeltvis imellem en masse andet godt kommer man ud over det med at de kan se lige lovlig meget "blomster-skære-have-agtige" ud.
   Afgjort en blomst jeg bliver mere og mere glad for - og jeg har bestemt ikke noget imod det bedstemor-præg som de også signalerer :-)

   Bedste hilsner
   Lisbeth K

   Slet
 16. Jeg havde røde 'Glade Julius' sidste sommer, mest fordi jeg gerne ville have til nogle buketter indendørs à la det, som jeg så på restauranter i Paris i sin tid. Det var imidlertid ikke nogen succes hverken ude i haven eller i Orangeriet. Planterne var sunde og struttende nok, men den farve var simpelthen for meget, og i år har jeg glemt at anskaffe en anden farve.
  Happy Gladiolus Gardening
  Jytte
  www.danishknitdesign.com

  SvarSlet
 17. Jeg elsker gladiolus! Jeg kan godt lide blomster der er lidt overvældende :-)

  SvarSlet
 18. Jeg liker også gladioler - selv om de kan bli litt "mye"! Og ikke så lett å få dem til å harmonere med andre blomster i et blomsterbed! Men - det krever kanskje bare ekstra stor finesse - med farge og formsammenstning! Og det klarer du sikkert! Ellers, jeg kjøper dem jo alltid i blomsterbutikken for å ha i vase - så et sikkert sensommer-og høsttegn er de! Og de minner meg også om barndommen - så jeg må jo bare ha dem - uansett!

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 19. Godmorgen, Jo de er bestemt dejlige, men det er bedst hvis de har noget at læne sig op ad. En gulvvase med et bundt gladioulus er en skøn sommerting.
  Anne Marie

  SvarSlet
 20. De er meget smukke, og jeg falder dog også i en gang imellem og køber en pose. Men det har indtil videre været for ustruktureret, og de har det med at vælte. Der må mere struktur på fremover - så meget har jeg lært af dig, efterhånden.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Hannemor - du skal da bare støtte dem. Kh Claus

   Slet
 21. Har altid gladiolus i haven og nyder at tage dem ind i buketter til de store gulvvaser.
  mvh. Helle

  SvarSlet
 22. Jeg har købt fire forskellige slags indenfor samme farvetone, der er sat i rosenbedet til at afløse de historiske roser. Så jeg er fan af gladiolus

  SvarSlet
 23. Det skal forsøges I år.
  Forsøger mig dog først med krukkerne - og så kan jeg prøve I staudebedet til næste år.
  Man skal jo starte et sted :-)

  SvarSlet
 24. Kirsten
  Jeg har købt de lysegrønne i år, og dem glæder jeg mig så meget til at se.

  SvarSlet
 25. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

  SvarSlet