De skønne bonderoser

En del tror, at bonderoser og pæoner er det samme. Men det er ikke tilfældet. Mange af jer kender nok min bog, hvor jeg gør rede for forskellen.

 

Udklip

 

Bonderoser er nærmest karminrøde, men der findes også afarter, der er hvide eller rosa. Bonderoserne blomstrer før pæonerne, og de er også lavere.

 

claus20140526_194443

 

claus20140526_194405 claus20140526_194413

 

Den røde farve kan være lidt af en udfordring rent matchmæssigt, men i buketten her har jeg valgt at garnere med pink dagpragtstjerne, hvide skærme fra vild kørvel, stjerneskærm- og påskeklokkeblade.

25 kommentarer:

 1. Fantastisk form og farve i denne buket - smukt med smukt på!

  SvarSlet
 2. Kæreste Claus hvor ER det et pragteksemplar af en buket. Du er enestående i din fine malerkunst med blomster. Du er et naturtalent.
  Knus Iris.

  SvarSlet
 3. Hold da op, hvor er den flot, du har lige givet mig en ide til selskabsplanter til min bonderose, tak. Hilsen Lisbeth fra Silkeborg

  SvarSlet
 4. Dejlig buket :-)
  Jeg har en svaghed for de vilde kørvel, som kan gøre enhver buket let og luftig.

  SvarSlet
 5. Hej Claus. Sikke en flot buket. I dag kom din nye bog og jeg er virkelig begejstret. Sikke nogle fantastiske billeder. Jeg glæder mig til at læse nærmere, men har forstået, at det mest handler om billeder. Det er supergodt.
  Ærgerligt at jeg har en anden aftale den 22.juni, for ellers havde jeg forsøgt mig med min mailadresse!

  SvarSlet
 6. Så vakkert, nydelig farve- og formsammensetning - litt overraskende; man ville kanskje ikke tro det ble så pent, men det ble det virkelig! Gleder meg til mine bondepioner springer ut, så skal jeg forsøke å kopiere den(de andre vokser jo vilt her borte i grøftekanten :-) !

  Hilsen Annette

  SvarSlet
 7. Det er den skønneste buket. Jeg tror vist jeg har undervurderet kørvel og bliver vist nødt til at have den i kolonihaven. Det er så dejligt at du deler med os. Tak. Lotte.

  SvarSlet
 8. Skøøøønnnn buket - elsker både bonderoserne og pæonerne....

  SvarSlet
 9. Det er en national buket siger L, da jeg viser ham den. Farverne holder ;-)
  Hver buket, tænker jeg, nu har han igen overgået sig selv. Men det bliver bare smukkere og smukkere - er nu vant til at holde vejret når jeg checker blog og fb - for jeg ved at jeg mister vejret ved hvert billede!

  SvarSlet
 10. Det er en national buket siger L, da han ser den. Farverne holder.
  For hvert billedet du lægger op, tænker jeg; nu har han overgået sig selv igen. Buketterne bliver smukkere og smukkere. Har lært nu, at holde vejret inden jeg checker blog og fb, for jeg ved jeg mister vind og vejr ved synet af disse guddommelige kunstværker.

  SvarSlet
 11. Kære Claus.
  Hvor er det en skøn buket. Jeg er vild med pink og lakrød sammen. De hvide skærme fuldender billedet.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 12. Meget smuk buket, og så dufter den sikkert også himmelsk. De hvide skærme er så fine og lette i sammensætningen - jeg bruger også skvalderkålblomster :)
  Kh Linda

  SvarSlet
 13. Smukt sat sammen! Dejlig buket, indbegrebet af dansk sommer.

  SvarSlet
 14. Hej Claus!
  Lækker buket, lækker form og farve!
  Tak for informationen, sad den anden dag og ville fortælle hvad det var for en der har sat knop hos mig, og valgte da at helgardere mig;-) for blev ikke så klog endda, af at slå det op på nettet!
  Hilsner fra Anette

  SvarSlet
 15. Hvor er den bare fin - men det er alle dine buketter jo :-).

  SvarSlet
 16. Åh vilken vacker bukett!!
  Ha det gott

  SvarSlet
 17. En aldeles bedårende buket. Jeg kan VARMT anbefale din bog om pæoner og bonderoser. Pæoner har jeg plantet i haven og adskillige Sarah Bernhard står med store knopper lige nu. - MÆN bonderoser har jeg ikke - og hvorfor så ikke det? Det må jeg have gjort noget ved. For smukke er de.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 18. Bonderoser er bare noget af det fineste!

  - Anne

  SvarSlet
 19. Jeg venter med længsel på at bonderoserne her i min have springer ud. Det kan ikke vare mange dage nu. Jeg synes at de tilfører haven en fantastisk romantisk stemning.

  Charlotte

  SvarSlet
 20. Yndig buket, feminin og vild i udtryk :-) ...bliver så glad når jeg ser bonderoser og pæoner. Havehilsener fra Lene

  SvarSlet
 21. Å den tycker jag mycket om! Romantisk - men färgerna gör den ändå riktigt uppkäftig! hälsar Christina Sivars

  SvarSlet
 22. Vackert! Mina bondrosor (eller bondpioner som jag brukar kalla dem) blommar som bäst just nu, otroligt vackert (men kort)! Jag har dock för få för att plocka till en bukett, så jag får njuta av din fina bild i stället!
  Kram
  Elin

  SvarSlet
 23. Helt fantastisk bukett. Gör du alla dina fina buketter själv eller får du hjälp?

  SvarSlet