En charmerende bunddækkeplante

Kærmindesøster, Brunnera macrophylla, er en rigtig fin bunddækkeplante. Billederne her tog jeg i en have på Møn, som jeg besøgte forleden.

 

claus20140510_104931

 

Lige nu er det rigtigt smukt, fordi kærmindesøster blomstrer med de dejligste små forglemmigej-lignende blomster. De findes også i hvide.

 

claus20140510_104746 claus20140510_104731

14 kommentarer:

 1. Kære Claus.
  Jeg holder rigtig meget af Kærmindesøster med de himmelblå blomster. De er meget nemmere end Forglem-mig-ej, når man dyrker i krukker. Fortsat god tur rundt i Danmark.
  Kærlig hilsen Eliane

  SvarSlet
 2. Jeg er også blevet rigtig glad for kærmindesøster. Det er pudsigt, som man pludselig kan få øjnene op for en plante. Jeg har jo set den før, men egentlig ikke rigtigt bemærket den for nu. Så jeg har anskaffet mig et par stykker og nu skal de have lov til at bredde sig.

  Hilsen
  Birgit M.

  SvarSlet
 3. Ja de er så smukke! Men jeg tror de vel have mere skygge end jeg kan tilbyde?

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Gro
   Jeg har dem som kant i et staudebed, der står mod syd, det klarer de fint :-). Jeg har også haft dem som bunddække, og jeg kan ikke se forskel på bladfarven, væksten e.l, så jeg ville bare kaste mig ud i det :-).

   Mange hilsner
   Stinne

   Slet
 4. Jeg er vild med dem, men favoritten er og bliver Forglemmigej som er lidt mere vilter i sit udtryk :-)

  Kh. Lisbeth K

  SvarSlet
 5. Kærmindesøster står flot rundt i hele min skovhave, den breder sig godt.

  SvarSlet
 6. Den er virkelig skøn. Den ligner et par, som jeg har - men de spreder sig IKKE - så det er måske forglemmigej.

  I så fald må jeg have fat i kærmindesøster, for de måtte meget gerne brede sig.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
  Svar
  1. Kjære Hannemor

   Forglemmigej plejer i reglen at så sig selv villigt, men de er jo to-årige, så der går lige lidt tid før de bliver startet godt op. (Husk derfor at sprede rigeligt med før to år i træk. Derefter klarer de det fint selv).

   Kh. Lisbeth K

   Slet
 7. Tak til Lisbeth K for tippet. Jeg vil prøve at huske det, når de danner frø - for skønne er de.

  Kjærligst Hannemor

  SvarSlet
 8. Kærmindesøster gror alle steder, den er bestemt ikke kræsen! Den kommer glædeligt op mellem fliserne også, den er dejlig tidlig og står faktisk fint med grønne tætte blade hele sommeren, selv på tørre steder.
  Sidste år købte jeg nogle Mr. morse med hvide blomster og hvide aftegninger på bladene - de må gerne så sig selv i stor stil.
  Hilsen Pia

  SvarSlet
 9. Kærmindesøster er lige så uundværlig som forglemmigej i min have, for deres tidlige skyer af himmelblå blomster slår så smukt tonen an i vårhaven. Tilmed giver den haven et dejligt frodigt udtryk hele resten af sommeren, selv i de meget skyggefulde eller tørre områder. Den er bare så taknemlig uanset hvor den vokser. Skøn plante! :-)
  Hilsen Alice

  SvarSlet
 10. Hos mig gror Forglemmigej i hele haven - mellem fliser, i hækken - havde L mistænkt for at kaste frø allevegne for han elsker blå blomster! Den har smalle blade, hvor imod Kærmindesøster og Vårkærminde har rundet blade. Ellers er blomsterne meget lig og utrolig søde :-)

  SvarSlet
 11. Hej Claus. Det er en fin plante, du viser, jeg har længe ønsket mig den som bunddække i mit skyggebed, så jeg blev glad for at se dine billeder. Det var forresten et herligt indlæg om dine kransliljer, sikke et skue det bliver med alle de løg!

  SvarSlet
 12. Jeg fik fat i en Kærmindesøster sidste år der hedder Jack Frost. Den har blå blomster og gråhvide blade. Den er SÅ flot! Prøv at se efter den. Men den kender du helt sikkert Claus :)

  SvarSlet